Futbol Fenerbahçe-Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda lig tv

Fenerbahçe-Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda lig tv

12.05.2013 - 18:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Galatasaray maçı saat kaçta? Fenerbahçe Galatasaray hangi kanalda? Fenerbahçe Galatasaray maçı lig tv.Fenerbahçe Galatasaray canlı izle hangi kanalda?

Fenerbahçe-Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda lig tv

Fenerbahçe Galatasaray maçı saat kaçta? Fenerbahçe Galatasaray hangi kanalda? Fenerbahçe Galatasaray maçı lig tv.Fenerbahçe Galatasaray canlı izle hangi kanalda?

Haberin Devamı


Maça Doğru: Fenerbahçe – Galatasaray

Şampiyon Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki mücadele, 12 Mayıs 2013 Pazar akşamı, saat 20.00’den itibaren Lig TV, Lig TV HD ve Lig TV 3D'den naklen yayınlanacak.

Maç: Fenerbahçe – Galatasaray

Yer: Şükrü Saracoğlu Stadı
Tarih: 12.05.2013 Saat: 20.00
Yayın: Lig TV, Lig TV HD, Lig TV 3D (Canlı)
İnternet: www.milliyet.com.tr (Canlı Anlatım)

Fenerbahçe – Galatasaray

Déjà vu, 2012-2013: 12 x (Mayıs + Ağustos) 2012
Süper Lig’de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, 2011-2012 sezonunda şampiyon unvanıyla ayrıldığı Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’na 2012-2013 sezonunun şampiyonu olarak dönüyor. Geçtiğimiz yıl normal sezonu ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin dokuz puan önünde tamamladıktan sonra Süper Final’in son haftasında Kadıköy’de rakibiyle golsüz berabere kalarak pozisyonunu koruyan Galatasaray, şampiyonluğunu 12 Mayıs 2012 akşamı Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kutlamıştı. Fenerbahçe, bu maçın ardından Türkiye Kupası finalinde Bursaspor’u yenerek kupayı müzesine götürdü. Ve iki takım TFF Süper Kupa’da birbirlerine bir kez daha rakip oldu. Erzurum’da 12 Ağustos 2012 günü gerçekleşen mücadelede Umut Bulut’un iki golünün ardından iki kez (1-0, 2-1) öne geçen takımımız, Alex de Souza ve Dirk Kuyt’un golleriyle rakibine yakalansa da son dakikadaki penaltı vuruşunu Selçuk İnan’ın gole çevirmesiyle mücadeleden 3-2 galip ayrılmıştı.

2012-2013: Üst Üste Üçüncü Fenerbahçe Galibiyeti İçin
Kadıköy’de şampiyonluğunu ilan ettiği karşılaşmanın ardından Erzurum’daki 2012 TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe’yi mağlup eden Galatasaray, Süper Lig’de sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki mücadeleden de Bekir İrtegün ve Selçuk İnan’ın golleriyle 2-1 üstün ayrılmayı başarmıştı. Fatih Terim’in takımı, sarı-lacivertli ekibi Kadıköy’de yenmesi hâlinde hem bir sezon içinde üçüncü Fenerbahçe galibiyetinin keyfini yaşayacak hem de şampiyonluğunu daha da perçinlemiş olacak.

Lider ve İkinci: Lig Tarihinin En Büyük Puan Farkı…
Şampiyon Galatasaray, sezonun bitimine iki hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 10 puan önünde lider olarak Şükrü Saracoğlu Stadı’na gidiyor. Takımımız, rakibini mağlup etmesi hâlinde zirvedeki pozisyonunu korurken aradaki puan farkını da 13’a çıkaracak. Terim’in öğrencileri, muhtemel bir galibiyet sonrası Fenerbahçe ile arasında meydana gelecek olan diferansı koruması durumunda ise lig tarihinin (üç puanlık sisteme geçilmesi sonrasında, 1987-88) en büyük puan farkıyla mutlu sona ulaşan takımı olmayı başaracak.

Lig tarihinde takipçisiyle arasında en büyük farkı oluşturan takım da Galatasaray. 1987-1988 sezonunda 90 puanla şampiyon olan takımımız, takipçisinden 12 puan uzaktaydı.

Fenerbahçe – Galatasaray

Galatasaray, 32/34: Lig Tarihinin En Uzun Süreli Lideri
Süper Lig’de sezonun üçüncü haftasında liderlik koltuğuna çıkan Galatasaray, Sivasspor’a karşı aldığı galibiyetin ardından üst üste 30. haftayı lider tamamladı. En yakın rakibinin 10 puan önünde lider olan takımımız, sezon sonuna dek lider olarak kalacak. Son kez 34 haftalık periyoda geçilen 1994-1995 sezonundan sonra lig tarihinde bir takım, tek sezon içinde en fazla 30 hafta lider kalabilme kabiliyeti gösterebilmişti. İki kez tekrar edilen bu başarıda ise bir kulübün ismi var: Galatasaray. Fatih Terim yönetimindeki 1999-2000 sezonunun beşinci haftasında zirveye yükselen takımımız, üst üste 30 hafta lider kalarak “en uzun süreli lider” olmuştu. Galatasaray, 2001-2002 sezonunda ise bir hafta ara verdiği sekansta 30 hafta zirvede yer alarak bu kategorideki lig rekorunu tekrar etmişti.

Yenilmez Kombinasyon: Fatih Terim ve “Lider Galatasaray”
Galatasaray’daki teknik adamlık kariyeri boyunca 268 lig haftasında takımını yöneten Fatih Terim, bu süre içinde 146 hafta sonunda takımıyla birlikte lider kalmayı başardı. Galatasaray’ın başında geçirdiği sekiz sezonun altısında şampiyonluğa ulaşan deneyimli teknik adam, bu alanda en başarılı teknik direktör olarak tarihe geçti. Galatasaray, Fatih Terim döneminde sürekli olarak “lider” sıfatını isminin başında bulundurdu. Söz konusu 248 haftada 146 kez lider olan takımımızı şu rakipler takip etti: Beşiktaş (50), Fenerbahçe (44), Bursaspor (7), Gençlerbirliği (7), Trabzonspor (5) ve İstanbulspor (5).

Galatasaray: 1987-1988 v 2012-2013, Son Dokuz Maç
Süper Lig’de son yedi maçını kazanarak kendisini takip eden rakiplerinin şampiyonluk için kalan ümitlerini kıran Galatasaray, sezonun kalan bölümde Fenerbahçe ve Trabzonspor’u mağlup etmesi hâlinde bir sezon içinde yakaladığı en uzun süreli galibiyet serisini tekrar edecek. Üst üste ikinci kez şampiyon olduğu 1987-1988 sezonundaki son dokuz maçını kazanan takımımız, 2011-2012 sezonu esnasında dokuz maçlık serisini yakalamıştı. Terim’in öğrencileri, kalan iki maçlarını da kazanmaları hâlinde ayrıca Fatih Hoca’nın teknik adamlık kariyerindeki rekorunu tekrarlamış olacak.

Fenerbahçe – Galatasaray

2011-2013: Derbiler Puan Sıralaması
Galatasaray, 2011-2012 sezonundan itibaren Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı oynadığı 17 maçta sekiz galibiyet, sekiz beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Dört takım arasında bu dönemdeki en başarılı ekip olan Terim’in öğrencileri, 17 maçta rakip fileleri 31 kez havalandırırken kalesinde 19 gol gördü. Galatasaray, ayrıca iki Süper Lig ve bir TFF Süper Kupa olmak üzere üç kupada şampiyonluk yaşadı. Fenerbahçe, Türkiye Kupası kazandı.

Galatasaray, aynı sekansta Fenerbahçe karşısında üç galibiyet, iki beraberlik ve bir yenilgi aldı. Toplamda beş kez karşılaştığı Beşiktaş önünde iki galibiyet ve üç beraberlik elde etti. Takımımızın Trabzonspor ile rekabetinde de iki galibiyet ve üç beraberlik ortaya çıktı.

“Orada Bir Selçuk Var ki…”: 17 Derbi, Altı Gol ve 11 Asist
Galatasaray’ın başarılı orta saha oyuncusu Selçuk İnan, Galatasaray’a transfer olduğu 2011-2012 sezonundan sonra Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı 17 kez forma giydi. Takımımızın sadece bir mağlubiyet yaşadığı bu sekansta yıldız oyuncumuz, altı gol ve 11 asistle oynayarak Galatasaray’ın başarılı performansında etkin bir rol almış oldu.

Selçuk İnan, Galatasaray formasıyla Fenerbahçe’ye karşı altı kez mücadele etti. 2012 TFF Süper Kupa maçında bir gol ve iki asistle Erzurum’daki şampiyonluğa damgasını vuran milli oyuncumuz, Beşiktaş önündeki altı maçta bir gol ve altı asist üretti. 8 Numara, eski takımı Trabzonspor’a karşı forma giydiği beş maçta ise iki gol ve iki asistle oynadı.

Fenerbahçe – Galatasaray

Wesley Sneijder: Dört Ayrı Ülkede Dört Şampiyonluk
Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, kariyerine ülkesin takımlarından Ajax’ta başladı. Ajax Akademisi’nden mezun olduktan sonra 2002-2003 sezonunda profesyonel olan başarılı oyuncu, çocukluk hayalini 2003-2004 sezonunda Eredivisie şampiyonluğu yaşayarak gerçekleştirdi. Daha sonra iki sezon Real Madrid ve dört sezon Inter forması giyen Wesley Sneijder, Real Madrid ile La Liga’da; Inter ile Serie-A’da şampiyonluğa ulaştı. 2012-2013 sezonunun devre arasında Galatasaray’a transfer olan Hollandalı yıldız, ülkemizde de Süper Lig’i zirvede bitiren kadroda yer alarak dört ayrı ülkede dört ayrı lig şampiyonluk yaşama başarısı göstermiş oldu: Eredivisie, La Liga, Serie-A ve Süper Lig.

Big Four & One Drogba: Efsanenin Türkiye’deki İlk Derbisi
Galatasaray’ın Fildişili efsanevi oyuncusu Didier Drogba, Türkiye’de ilk kez bir derbi maça çıkacak. Kariyeri boyunca büyük atmosferlerde forma giyen Drogba’nın kazanan ruhu, İngiltere’de formasını giydiği Chelsea’nin Premier League’deki en büyük rakiplerine karşı en büyük kozu oldu. Maviler, Fildişili liderin Liverpool, Manchester United ve Arsenal önünde forma giydiği 60 resmi karşılaşmada sahadan 30 kez galip ayrılırken rakiplerine 16 defa kaybetti, 14 mücadelede ise eşitlik bozulmadı. 2012 yılında yapılan oylama neticesinde kulüp tarihinin en iyi oyuncusu seçilen Didier Drogba, bu 60 maçta 25 kez gol sevinci yaşarken 16 asist yaparak 41 gole direkt katkı sağlamayı başarmıştı.

Burak Yılmaz: Galatasaray’da 30’lar Kulübünün Yeni Üyesi
Burak Yılmaz, Sivasspor’a karşı iki kez fileleri sarsarak bu sezonki gol sayısını 30’a çıkardı. Sezon başında transfer olduğu Trabzonspor’da attığı 33 golün ardından takımımıza gol kralı unvanıyla gelen Burak Yılmaz, 2012-2013 sezonunda Galatasaray adına 28 lig maçında 22 gol attı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son sekiz takım arasına kalan Galatasaray için Avrupa’da dokuz maçta forma giyen Burak Yılmaz, sekiz golle turnuvanın da en skorer isimlerinden biri oldu. Başarılı golcü, CFR Cluj deplasmanında kafa, sağ ayak ve sol ayak ile birer gol atarak “altın hat-trick” yaptı. Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta en az üç kez gol sevinci yaşayan ilk Galatasaraylı olarak adını ezberleten başarılı oyuncu, grup aşamasından sonra Galatasaray tarihinin en skorer ismi olarak (Hakan Şükür, 13) kayıtlara geçti.

Burak Yılmaz, bu sezon Süper Lig’de 22 ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde attığı sekiz golle toplam 30 kez Galatasaraylı taraftarları ayağa kaldırırken (1959 sonrası) kulüp tarihinde dört oyuncunun gerçekleştirebildiği performansı 11. kez tekrarlayan isim olmayı başardı.

Fenerbahçe – Galatasaray

Gol Kralı & Şampiyon: Metin Oktay, Tanju Çolak, Hakan Şükür ve Arif Erdem
Burak Yılmaz, 2012-2013 sezonunda kaydettiği 22 golle ligin ilk 32 haftanın en skorer isim oldu. Golcü oyuncu, ligin ikinci yarısındaki Antalyaspor maçının ardından başlayan gol serisinde rakip fileleri 13 kez havalandırarak 2012-2013 sezonunda ligdeki gol sayısını 22’ye çıkardı. Milli forvet, 2011-2012 sezonunda 33 gol atarak zirvede yer almıştı. Galatasaray ile aynı başarıyı tekrar yakalaması hâlinde üst üste iki sezon iki farklı takımla gol krallığı yaşayan ikinci oyuncu olarak tarihe geçecek olan (Tanju Çolak, Samsunspor ve Galatasaray) Burak Yılmaz, performansını sürdürmesi hâlinde Galatasaray tarihinde şampiyonlukla kapatılan bir sezonda gol krallığı sevinci yaşayan beşinci isim olacak. Galatasaray, son olarak 2001-2002 sezonunda Arif Erdem ile bu onuru yaşamıştı.

Galatasaray tarihinde ayrıca Metin Oktay 1959 senesinde 11, 1959-1960 sezonunda 33, 1960-1961 sezonunda 36, 1964-1965 sezonunda 17 ve 1968-1969 sezonunda yine 17 gol atarak ligin en skorer ismi olmuştu. Galatasaray’ın şampiyon olarak tamamlayamadığı sezonlarda gol kralı olan diğer oyuncularımız ise şöyle: Tarık Hocic (1983-1984 sezonu 16 gol), Tanju Çolak (1990-1991 sezonu 31 gol) ve Milan Baros (2008-2009 sezonu 20 gol). Burak Yılmaz, sezonu en skorer isim olarak zirvede tamamlaması hâlinde Galatasaray da 15. kez gol kralı çıkararak Fenerbahçe ile bu alanda sayıyı eşitlemiş olacak.

Galatasaray ile Fenerbahçe 374. Kez
Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Lig’in 33. haftasında 374. kez birbirlerine rakip olacak. Daha önce 373 eşleşmede galibiyet sayılarında sarı-lacivertli ekibe karşı 141-119 geride olan takımımız, 1959 senesinden sonra profesyonel hâle gelen ülke futbolunda rakibine kupa sayılarında 57-41’lik üstünlük kurdu. Türkiye Ligi’nde 19 kez mutlu sona ulaşarak bu alanda en başarılı takım olan Galatasaray; Türkiye Kupası’nı 14, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve TFF Süper Kupa’yı toplamda 12 kez kazandı. Her iki kategoride de üstünlüğü elinde bulunduran takımımız, Avrupa’dan da Türkiye’ye iki kupa getirme başarısı gösterdi.

Fenerbahçe – Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın maç programı ise şu şekilde:

10 Mayıs 2013 Cuma
20.00 Gaziantepspor - Sanica Boru Elazığspor (Gaziantep Kamil Ocak Stadı)
20.00 Kasımpaşa - Kayserispor (Recep Tayyip Erdoğan Stadı)

11 Mayıs 2013 Cumartesi
20.00 Beşiktaş - Gençlerbirliği (Beşiktaş İnönü Stadı)
20.00 Medical Park Antalyaspor - Orduspor (Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı)

12 Mayıs 2013 Pazar
20.00 Fenerbahçe - Galatasaray (Şükrü Saracoğlu Stadı)

13 Mayıs 2013 Pazartesi
20.00 Akhisar Belediyespor - Mersin İdman Yurdu (Manisa 19 Mayıs Stadı)
20.00 Sivasspor - KDÇ Karabükspor (Sivas 4 Eylül Stadı)
20.00 Trabzonspor - İstanbul BŞB (Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı)
20.00 Bursaspor - Eskişehirspor (Bursa Atatürk Stadı)