Skorer Fenerbahçe maçında tek tezahürat "Küfür yok" olacak

Fenerbahçe maçında tek tezahürat "Küfür yok" olacak

14.10.2010 - 10:32 | Son Güncellenme:

.

Fenerbahçe maçında tek tezahürat Küfür yok olacak

Konya polisi ve Konyaspor Kulübü, ortaklaşa başlattıkları proje kapsamında taraftar temsilcileriyle biraraya gelerek, çıkabilecek olayların önüne geçmeye çalışıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal’ın önderliğinde, kentte oynanacak futbol maçlarında çıkabilecek olayların önüne geçilebilmesi için Konyaspor Kulübü ile ortaklaşa proje başlatıldı. Bu kapsamda, Asayiş Şube Müdürü Zafer Tuncer Bozkurt ile ekibi, Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Kulübün Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda basın sözcüsü olan Cengiz Yönet ve taraftar temsilcileri bundan iki hafta önce biraraya geldi.

Yapılan toplantılarda, kulübe ve Konya’nın imajına zarar gelmemesi adına kötü tezahürat, meşale yakılması ve kavga gibi olumsuz davranışların önüne geçilebilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.

Bu hafta Konyaspor-Fenerbahçe maçında taraftarlar tribünlerde hoşgörü anlayışıyla, "Burası Konya burada küfür yok" sloganları atarak diğer takım taraftarlarına da örnek olacak.

TARAFTARLAR HOŞGÖRÜ KENTİ KONYA’YA YAKIŞACAK ŞEKİLDE TRİBÜNLERDE OLACAK

Haberin Devamı

Kulübün Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hafta ligin güzide takımlarından biri olan Fenerbahçe ile kendi sahalarında karşılaşacaklarını anımsattı.

Fenerbahçe-Konyaspor maçı öncesi kulüp yöneticileri, emniyetin ilgili birimleri ve taraftar gruplarıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Yönet, "Statta maç sırasında bir olay çıkmaması en büyük temennimiz. Küfürlerin, insanları, seyircileri ve taraftarları rahatsız edici kötü tezahüratların yapılmaması konusunda taraftar temsilcileriyle toplantı yaptık. Toplantılar bizim açımızdan son derece verimli ve faydalı oldu" dedi.

Konyaspor’un kendi sahasında oynadığı maçlarda küfürlü tezahürat yapılmamasını istediklerini ifade eden Yönet, şunları kaydetti: "Konya’nın Mevlana ve hoşgörü kenti olduğunu her zaman söylüyoruz. Zaten bu söylediklerimizi icraata geçmesi bizim için çok önemlidir. Geçtiğimiz yıllarda da Konya, en huzurlu en centilmen maçların oynandığı stadlardan biri konumundaydı. Hem bu özelliğin devamını sağlamak hem de ufak tefek süreklilik arz etmeyen tezahüratları sıfırlama konusunda gayret gösteriyoruz.

Konyaspor-Fenerbahçe maçını seyretmek üzere Konya’ya kent dışından gelecek olan rakip takım taraftarlarını da hoş bir şekilde karşılayacağız. Taraftarlar bununla ilgili çalışmalar yapıyor. Kendilerini çiçeklerle karşılayacağız. Taraftarlar hoşgörü kenti Konya’ya yakışacak şekilde tribünlerde yer alacak. Taraftarlar ’burası Konya, burada küfür yok’ sloganları atacak."

Haberin Devamı

SONUÇ NE OLURSA OLSUN STATTA HOŞGÖRÜ HAKİM OLACAK

Yönet, maçın sonucu ne olursa olsun rakip takım taraftarlarını Konya’da en iyi şekilde karşılamak ve uğurlamak için gayret sarf edeceklerini bildirdi.

Taraftar, kulüp yöneticileri ve polisin biraraya gelmesinin sadece Fenerbahçe maçına özgü olmadığını, bu tür çalışmaların kendi sahalarında yapacakları tüm maçlardan önce gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Taraftar temsilcilerinden Yusuf Dündar ise Mevlana şehri Konya’da küfürsüz bir tribün oluşturacaklarını dile getirdi.

Başka bir taraftar temsilcisi Bayram Daşbaşı da polisin kendileriyle ilgilenmesi ve yol göstermesini büyük bir mutlulukla karşıladıklarını, tüm maçlarda istenmeyen şeylerin yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.