Basketbol Fenerbahçe, Obradovic'ten vazgeçemedi

Fenerbahçe, Obradovic'ten vazgeçemedi

26.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihinde ilk kez Euroleague’de Final Four oynayan Fenerbahçe Ülker, başarının mimarlarından Zeljko Obradovic ile iki yıl daha anlaştığını açıkladı. Sırp çalıştırıcı, ilk sezonunda da sarı-lacivertli ekibi şampiyonluğa taşımıştı.

Fenerbahçe, Obradovicten vazgeçemedi

Fenerbahçe Ülker, Obradovic ile ‘devam’ dedi. Avrupa’nın en kariyerli antrenörü olarak bilinen Zeljko Obradovic ile 2 yıl daha anlaşıldığı, dün sarı-lacivertli kulübün resmi sitesinden duyuruldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe Ülker’in başına geçen Obradovic, Avrupa’da beklentileri karşılamasa da, ligde takımını şampiyonluğa taşımıştı. Ancak bu sezon, hasret kalınan Euroleague Final Four’u da yaşandı. Tecrübeli çalıştırıcı, Fenerbahçe Ülker’e tarihinde ilk kez Final Four sevinci yaşatarak, başarılarla dolu kariyerine bir ek daha yaptı. Toplamda 8 Euroleague şampiyonluğu bulunan Obradovic, kısa süre önce kalacağını açıklamıştı.

Rakam açıklanmadı

Sarı-lacivertli kulüp, anlaşmayı resmi sitesinden duyururken, “Bu sezon ülkemizi Avrupa sahnesinde başarıyla temsil eden ve Türkiye Basketbol Ligi’nde de şampiyonluk yolunda mücadelesini tüm hızıyla sürdüren Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Ülker, takımımızın başarısında en önemli pay sahiplerinden biri olan tecrübeli çalıştırıcı Zeljko Obradovic ile yeni sözleşme imzalanması konusunda anlaşmaya varmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker ile iki sezon önce yıllık 1.3 milyon Euro’ya anlaşan başarılı çalıştırıcının yeni kontratında yer alacak rakam açıklanmadı.

Kadınlara tanıdık isim

Euroleague’de Final Four oynama başarısı gösterse de, ligde yarı finalde Abdullah Gül Üniversitesi’ne elenerek finali göremeyen Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, 3 yıl önce de antrenörlüğünü yapan Yunan George Dikeoulakos ile yeniden anlaştı. Sarı-lacivertli ekibi lig şampiyonluğa taşıyan Yunan coach, en son Rus ekibi Nadezdha’yı çalıştırmıştı.

Fenerbahçe, Obradovicten vazgeçemedi