UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi unutulmaz zaferi akıllara getirdi!

Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi unutulmaz zaferi akıllara getirdi!

24.02.2023 - 14:50 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi İspanyol temsilcisi Sevilla oldu. Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi akıllara 2008 Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki unutulmaz zaferi getirdi.

Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi unutulmaz zaferi akıllara getirdi

UEFA Avrupa Ligi'nde Play-Off rövanş maçlarının oynanması sonrası son 16 turu için kura çekimi yapıldı. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi İspanyol temsilcisi Sevilla oldu. Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi akıllara 2008 yılındaki unutulmaz zaferi getirdi. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE KURA ÇEKİMİ YAPILDI

UEFA Avrupa Ligi'nde Play-Off rövanş maçlarının oynanması sonrası son 16 turu için kura çekimi yapıldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak adını son 16'ya yazdıran temsilcimiz Fenerbahçe kuraya seri başı olarak katıldı.

Sarı lacivertli takım, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Temsilcimiz ilk maçını İspanya'da oynayacak. Rövanşı da İstanbul'da yapılacak.

İŞTE EŞLEŞMELER

Sevilla - Fenerbahçe
Manchester United - Real Betis
Shakhtar Donetsk - Feyenoord
Union Berlin - Union Saint-Gilloise
Roma - Real Sociedad
Juventus - Freiburg
Sporting - Arsenal
Bayer Leverkusen - Ferencvaros

Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi unutulmaz zaferi akıllara getirdi

Haberin Devamı

İSPANYOLLARA KARŞI ŞANSIMIZ TUTMUYOR

Haberin Devamı

Avrupa kupalarında İspanyol takımlarıyla oynadığı dokuz maçın birini kazanan Fenerbahçe bu karşılaşmalarda 8 mağlubiyet 1 galibiyet elde etti. Sarı-lacivertliler tek galibiyetini tek galibiyetini Şubat 2008'de Sevilla'yı konuk ettiği Şampiyonlar Ligi son 16 turu karşılaşmasında aldı.

JESUS SON 16 TURUNDA RAKİPLERİNE ACIMIYOR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Avrupa Ligi son 16 turunda çıktığı beş eşleşmede de rakiplerini elemeyi başardı. Jorge Jesus bu turda Marsilya, PSG, Bordeaux, Tottenham ve Plzen'i saf dışında bırakmıştı.

Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi unutulmaz zaferi akıllara getirdi

AKILLARA UNUTULMAZ ZAFERİ GETİRDİ

Fenerbahçe, 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmiş Chelsea'ye elenerek Avrupa'nın büyük turnuvasına veda etmişti. Sarı-lacivertliler Inter, PSV Eindhoven ve CSKA Moskova ile aynı grupta yer almıştı.

Fenerbahçe grupta Inter, PSV ve CSKA Moskova'yı Kadıköy'de devirmişti. Sarı-lacivertliler CSKA Moskova ve PSV ile deplasmanda berabere kalarak 11 puan toplamış ve Inter'in ardından ikinci sırayı alarak son 16 turuna yükselmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi ise Dani Alves, Kanoute, Luis Fabiano ve Diego Capel'in formasını giydiği Sevilla olmuştu. Avrupa futbolunu kasıp kavuran Sevilla, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye direnememiş ve temsilcimiz Kezman, Lugano ve Semih Şentürk'ün golleriyle İspanya'ya avantajlı skorla gitmişti.

Sevilla'da oynanan karşılaşma ise tam bir heyecan fırtınasına dönüşmüştü. Dani Alves ve Keita ile ilk 10 dakikada öne geçen Sevilla, Deivid'in golüne engel olamamıştı. Sevilla, Kanoute'nin 41. dakikadaki golüyle skoru 3-1 getirmiş ve avantajı eline geçirmişti.

Temsilcimiz Fenerbahçe 79. dakikada yine Deivid ile farkı 1'e indirmiş ve Sevilla, Kadıköy'de 3-2 kaybettiği maçı aynı skorla kazanmıştı. Maçta 15'er dakikalık iki uzatma dakikasında da gol çıkmamış ve seri penaltı atışlarına gidilmişti.

Sevilla'da Kanoute ve Dragutinoviç penaltı atışlarını gole çevirirken, Escude, Maresca ve Alves atışlardan yararlanamamıştı. Fenerbahçe'de ise penaltıları Vederson, Aurelio ve Kezman ağlarla buluştururken, Edu ise atışı kaçırmıştı. 

Haberin Devamı

Volkan Demirel, Dani Alves'in penaltısını kurtararak Fenerbahçe'yi tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale taşımıştı. Volkan Demirel maçın ardından yaptığı açıklamada "Maç penaltılara gidince Zico'ya 'Bu maçı ben alacağım." ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi unutulmaz zaferi akıllara getirdi

SEVILLA'DA TANIDIK YÜZLER

Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi yine birçok hikayeyi içinde barındıracak. Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Alex Telles, Fernando Reges ve Marcao Teixeira, Endülüs ekibinde forma giyiyor. Galatasaray'da forma giyen 3 eski Brezilyalı yıldızın Sevilla'da forma giymesi de maçın içinde ayrı bir hikayeyi beraberinde getirecek.

PSV-SEVILLA MAÇINDA BÜYÜK SKANDAL YAŞANMIŞTI

Bir PSV taraftarı, maçta son düdükten sonra sahaya girerek Sevilla kalecisi Marko Dmitrovic'e saldırdı. Saldırıya uğrayan Sevilla’nın 34 yaşındaki 1.94 boyundaki Sırp kalecisi, kendisine vurmaya çalışan taraftarı etkisiz hale getirdi. Ardından sahaya giren güvenlik görevlileri saldırganı saha dışına çıkarttı.

Yazarlar