Basketbol Fenerbahçe startta kaldı!

Fenerbahçe startta kaldı!

10.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pota altı krizini çözemeyen Sarı-Lacivertliler, Uşak'tan eli boş döndü.

Fenerbahçe startta kaldı

ÜMİT AVCI-MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak başlayan Fenerbahçe, 6 günde 3. maçına çıkan Muratbey Uşak’a yenildi. Rakibine çok fazla hücum ribauntu veren sarı-lacivertli ekip, 30 sayı atan McKissic’i de durduramayınca ligin ilk karşılaşmasında salonu üzgün terk etti.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Muratbey Uşak, sahasında konuk ettiği son şampiyon Fenerbahçe’yi 71-70 yenmeyi başardı.

İki takım da hafta içi önemli maçlar oynamıştı. Uşak, Romen rakibi Cluj’u yenerek adını FIBA Şampiyonlar Ligi’ne yazdırırken, Fenerbahçe ise çarşamba günü Anadolu Efes’i yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmıştı. Hem kadro, hem tecrübe, hem de yorgunluk farkı konuk ekibi favori gösteriyordu ama Uşak rakibinden daha fazla mücadele ederek kazandı.

Haberin Devamı

Faul problemi

İlk yarıda ribauntlarda 25-13 üstünlük kurup, 10 tane hücum ribauntu aldı Uşak. Erken atışlar yaptı ama 2. atış şansı da bulduğu için bunun dezavantajını yaşamadı. Vesely’nin faul problemine girişiyle boyalı alan üstünlüğünü de rakibine bırakan sarı-lacivertliler, dışarıdan da bir türlü isabet bulamayınca devreyi 40-33 mağlup kapadı.

Uşak’ta sürekli çembere giden McKissic farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Ancak Kairys sakatlanınca bu kez Fener boyalı alana koşulara başladı. Sloukas bu anları iyi değerlendirince farkı 3 sayıya indirdi ama son çeyreğe 58-51 Uşak galibiyetiyle girildi.

Son çeyreğin başında konuk ekip, Dixon’ın üçlüğüyle 62-61 öne geçti ama yeni transferi Nunnally başta olmak üzere savunmada inanılmaz hatalar yapınca McKissic bunu affetmedi. 43 saniye kala farkı 1’e indirdikten sonra Fenerbahçe’de Bogdanovic üçlüğü sokamadı, faul çizgisinden 2’de 1 ile dönen Uşak farkı 2’ye çıkardı. 1 saniye kala Udoh, faullerden ilkini kaçırıp, ikinciyi sokunca, Uşak önemli bir galibiyet aldı.

Yazarlar