Futbol Fenerbahçe yıldız ismi bedavaya alabilir! Ezeli rakibi korkutan gelişme...

Fenerbahçe yıldız ismi bedavaya alabilir! Ezeli rakibi korkutan gelişme...

31.10.2013 - 10:28 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Fernandes ile anlaşmak üzereyken araya yine Jorge Mendes girdi. Sezon sonunda serbest kalacak Fernandes’i ilk Fenerbahçe'ye önerecek.

Fenerbahçe yıldız ismi bedavaya alabilir Ezeli rakibi korkutan gelişme...

Beşiktaş, Fernandes ile anlaşmak üzereyken araya yine Jorge Mendes girdi. Manuel Fernandes'in aklını çeldi. Yıllık 2.7 milyon euro isteyen Portekizli yıldız, bir anda 4 milyon euroya çıktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın belalısı Jorge Mendes yine iş başında... Siyah-Beyazlılar’dan geçmiş yıllardaki transferlerden 20 milyon euro koparan Portekizli menajerin şimdiki hedefi ise Manuel Fernandes’i Beşiktaş’tan koparmak. Bir türlü yeni sözleşmeye imza atmayan Ferdi’nin aklını çelen kişinin Mendes olduğu ortaya çıktı. Yönetim, 2 ay öncesine kadar sözleşme için Portekizli yıldız ile yüzde 90 anlaşmıştı. Tek sorun Mendes’in istediği 1.8 milyon euroluk imza parasıydı.

BEŞ YIL İÇİN TOPLAM 17.5 MİLYON EURO

Yönetim bu konuda da uzlaşmaya yanaşmışken Ferdi, bir anda yıllık ücret olarak istediği 2.7 milyon euroyu, 4 milyon euroya çıkardı. Yıldız maestro, ayrıca imza parası olan 1.8 milyon euroyu nakit istedi. Kontratının da 5 yıllık olmasını talep etti. Yönetim, bu istekler sonrasında beyninden vurulmuşa döndü. Bunun üzerine Fernandes’e 3 yıl için toplam 7.5 milyon euro önerildi. İmza parası olan 1.8 milyon euroyu da 3 yılda verme teklifi getirildi.

Haberin Devamı

FERNANDES BU SEZON AĞLARI 1 KEZ SARSTI

RUS KULÜPLERİ SIRAYA GİRDİ!

27 yaşındaki yıldız, bu teklifi de geri çevirdi. Fernandes’in ise bu tavırları takınmasının altında yatan nedenin su yüzüne çıkması uzun sürmedi. Evet! ‘Süper Ajan’ lakaplı Mendes... Portekizli simsar, Fernandes’i başka takımlara satarak fazla para kazanma hedefinde. Mendes, sezon sonunda serbest kalacak Fernandes’i ilk F.Bahçe’ye önerecek. Olumsuzluk halinde sırada bekleyen Ruslar’la masaya oturacak.

Avrupa için bile yüksek bir rakam

Fernandes ve Almeida'nın istediği rakamlar, Avrupa'nın önemli ligleri için bile yüksek. Real Madrid'de 11'in değişmez isimleri Khedira ve Coenterao'nun yıllık garanti ücretleri 3 milyon Euro'nun altında. Juventus'ta Pirlo, Vidal, Llorente, Milan'da De Jonk 3.5 milyon Euro kazanırken, Napoli'de Hamsik 3 milyon Euro alıyor. Almanya'da futbolcuların ortalama yıllık maaşları 3 milyon Euro. Ülkemizden örnek verecek olursak, F.Bahçe'de en yüksek rakamı 2 milyon 850 bin Euro ile Kuyt alıyor. Sow 2.6, Meireles 2.4, Emenike ise yıllık 2.4 milyon Euro garanti ücret karşılığında oynuyor.