1.Lig Fenerbahçe'den kiralık gitti, 1. Ligi salladı! 5 maçta 3 gol

Fenerbahçe'den kiralık gitti, 1. Ligi salladı! 5 maçta 3 gol

05.11.2023 - 12:26 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli takımdan 1. Lig ekibi Kocaelispor'a kiralık olarak transfer olan Emir Ortakaya, Göztepe maçında 3 puanı getiren isim oldu.

Fenerbahçeden kiralık gitti, 1. Ligi salladı 5 maçta 3 gol

Başkanlığı Rasmus Ankersen'in devralmasıyla genç yerli isimlere ilk 11'de şans vermeye başlayan Göz-Göz'ün geçen sezon 18 yaşındayken Fenerbahçe'den kiraladığı stoper Emir Ortaya, sarı-kırmızılı takımın bankosu olmuştu. Genç futbolcu ilk profesyonel lig deneyiminde tamamı ilk 11'de 32 maçta forma giyerken, sarı-kırmızılılardaki performansıyla göze girmişti.

Haberin Devamı

ÜMİT AKDAĞ TERCİHİ YAPILDI

Bu sezon başında Emir'i yeniden kiralamak isteyen Göztepe, ardından aynı mevkideki Alanyasporlu Ümit Akdağ'a yönelip transferden vazgeçmişti. Göztepe'ye dönemeyip Fenerbahçe'de de şans bulamayınca lig başladıktan sonra 25 Ağustos'ta Kocaelispor'a kiralık olarak giden genç stoper, yeni takımında da 11'e girmeyi başardı. Haftaya Göztepe'yle puan puana başlayan Kocaelispor'da Emir, eski takımına 29'uncu dakikada attığı kafa golüyle takımına çok önemli galibiyeti getirdi.

Fenerbahçeden kiralık gitti, 1. Ligi salladı 5 maçta 3 gol

Yine Kocaelispor'un kalesini koruyan Göz-Göz'ün eski kalecilerinden Gökhan Değirmenci'de sarı-kırmızılılara gol şansı vermedi. Kocaelispor bu galibiyetle 23 puanla ikinci sıraya direkt Süper Lig hattına tırmanırken, 8 maç sonra yenilgiyle tanışan ve 6 maç sonra kalesinde gol görerek taraftarı önünde kritik mağlubiyet alan Göztepe 20 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Golden sonra sevinmedi

Eski takımına gol attıktan sonra sevinç gösterisi yapmayan 19 yaşındaki savunmacı, 5. maçında 3. kez ağları havalandırdı. Emir Ortakaya, Altay ve Tuzlaspor'a da gol atmıştı. Başarılı oyuncunun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi Haziran 2027'de sona erecek.