Basketbol Fenerbahçe'nin 21 yıllık aşkı ve mutlu son!..

Fenerbahçe'nin 21 yıllık aşkı ve mutlu son!..

21.04.2015 - 12:26 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Obradovic aşkı bundan tam 21 yıl önce başlamıştı...

Fenerbahçenin 21 yıllık aşkı ve mutlu son..

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'de Final Four sevinci yaşarken bu başarının mimarı olarak da koç Zeljko Obradovic olarak gösteriliyor. Avrupa basketbolunun 'Mourinhosu' yakıştırması yapılan Obradovic'le bu başarıyı yakalamak isteyen Fenerbahçe tam 21 sene bekledi!

Haberin Devamı

55 yaşındaki koç Zelimir Zeljko Obradovic, 1994 yılında Joventut Badalona ekibini çalıştırırken Fenerbahçe'nin gündemine gelmişti. O sene Euroleague'i kazanan Obradovic'le temasa geçen Fenerbahçe yönetimi olumlu yanıt alsa da araya giren Real Madrid'in hamleleri Sırp hocayı İspanya'ya taşımıştı.

Ali Şen yönetiminin yapamadığını 2007 yılında Aziz Yıldırım ve heyeti başarmak istedi. 2006/2007 yılında ligi şampiyon tamamlayan ve gözünü Avrupa'da başarıya diken Fenerbahçe, Aydın Örs'ün istifası ile yeni hoca arayışına çıktı. O dönem başarılarına başarı katmış ve kendisini ispatlamış bir koç olan Obradovic ise, Panathinaikos ile fırtına gibi esiyordu.

Fenerbahçenin 21 yıllık aşkı ve mutlu son..

Pana ile 3, öncesinde Real Madrid, Badalona ve Partizan ile birer Euroleague zafer kazanan efsane, bir kez daha Fenerbahçe ile masaya otursa da yoluna Yunanistan'la devam etmeyi tercih etti. Fenerbahçe Ülker de Milli Takım hocası Tanjevic'i takımın başına getirdi.

Haberin Devamı

Devam eden süreçte 2 defa daha Pana ile Euroleague'i kazanan Obradovic 2013 yılında sonunda Fenerbahçe'ye 'evet' dedi ve 2 sezonun ardından Sarı-Lacivertlilere tarihinde ilk defa Final Four başarısı yaşattı.

(Sporx)

Yazarlar