Dünya Kupası Fenerbahçe'ye Michy Batshuayi piyangosu! FIFA'dan dev gelir

Fenerbahçe'ye Michy Batshuayi piyangosu! FIFA'dan dev gelir

31.10.2022 - 19:14 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus yönetiminde hem UEFA Avrupa Ligi hem de Spor Toto Süper Lig'de muhteşem bir performans sergileyen Fenerbahçe'de Michy Batshuayi son dönemdeki performansıyla taraftarların gönlüne girdi. Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi gözler Belçika Milli Takımı'nın aday kadrosuna çevrilirken Romelu Lukaku'nun sakatlığı sonrası Michy Batshuayi'nin aday kadroya davet edilmesine kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Sarı-lacivertlilere FIFA'dan gelmesi beklenen muhtemel gelir netlik kazandı.

Fenerbahçeye Michy Batshuayi piyangosu FIFAdan dev gelir

Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde zirvede yer alan Fenerbahçe'de sezon başında taraftarların performansı konusunda endişe duyduğu Michy Batshuayi formuyla kalplere girdi. Sarı-lacivertlilerin Belçikalı santrforunun performansı sonrası adı sık sık Dünya Kupası aday kadrosu için anılmaya başladı. Michy Batshuayi'nin Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası kadrosunda olması halinde sarı-lacivertlilerin kasasına girecek rakam belli oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig devi Fenerbahçe, Jorge Jesus'un raporu doğrultusunda transfer döneminin son günlerinde Chelsea'dan Michy Batshuayi'yi kadrosuna dahil etti. 29 yaşındaki oyuncu için Premier Lig devine 3 milyon 500 bin euro ödendi. Sarı-lacivertliler, 30 Haziran 2024'e kadar sözleşme imzaladığı Michy Batshuayi'ye yıllık 3 milyon euro maaş vereceğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarının bazılarının performansını yakından takip ettiği Belçikalı santrfor şu ana kadar gösterdiği performansla taraftarları büyüledi.

Fenerbahçeye Michy Batshuayi piyangosu FIFAdan dev gelir

29 yaşındaki oyuncu sarı-lacivertli formayla ilk golünü Dinamo Kiev maçında attı. Michy Batshuayi, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda AEK Larnaca ile oynanan iki maçta da fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Belçikalı yıldız, Spor Toto Süper Lig'de ise Karagümrük ve Ankaragücü'ne karşı birer gol attı. Yıldız futbolcu, İstanbulspor ile oynanan karşılaşmada hat-trick yaparken, takım arkadaşlarına bir gol pası verdi. Sarı-lacivertlilerde 11 maçta süre alan Michy Batshuayi toplamda 8 gol ve 1 asist üretti.

Haberin Devamı

Belçika Milli Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde oynadığı Galler ve Hollanda maçlarında da süre alan yıldız futbolcu artık hedefini Dünya Kupası olarak belirledi. Belçika Milli Takımı'nın yıldızı Romelu Lukaku'nun sakatlanmasının ardından gözler Michy Batshuayi'ye çevrildi. İtalyan basınında çıkan haberlere göre Romelu Lukaku'nun Dünya Kupası'nda forma giyemeyeceği kaydedildi. Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Martinez'in Michy Batshuayi'yi Dünya Kupası kadrosuna kesin olarak davet edeceği vurgulandı.

Fenerbahçeye Michy Batshuayi piyangosu FIFAdan dev gelir

Sarı-lacivertlilerde attığı gollerle kazanılan maçlarda büyük pay sahibi olan Michy Batshuayi'nin TFF'den ve UEFA'dan gelen galibiyet primleri sonrası kulübe ekstra bir gelir getirmesi bekleniyor. FIFA'nın daha önce yaptığı açıklamaya göre; Dünya Kupası'nda yer alan futbolcular için kulüplere günlük 10 bin dolar bir ödeme yapılacak. Michy Batshuayi'nin kadroda olması halinde sarı-lacivertlilerin kasasına günlük 10 bin dolar girecek. Öte yandan Fenerbahçe forması giyen Diego Rossi'nin Uruguay, Enner Valencia'nın ise Ekvador Milli Takımı kadrosunda olmasına kesin gözüyle bakılıyor. FIFA grup maçları bittikten sonra son 16 turuna kalan takımlarda oynayan futbolcular için kulüplere ödeme yapmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye Michy Batshuayi piyangosu FIFAdan dev gelir

Belçika Milli Takımı'nda ilk maçına 28 Mart 2015'te çıkan Michy Batshuayi ülkesi adına toplamda 47 müsabakada forma şansı buldu. 29 yaşındaki santrfor bu süreçte 26 gol atma başarısı gösterdi.

Yazarlar