Skorer 'Fener'e kazık attık

'Fener'e kazık attık

22.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Fener'e kazık attık

Fenere kazık attık


Alpay ve Oktay "depremi" ile sarsılan Fenerbahçe'ye, Siirt Jetpaspor'dan "artçı" şok:
"Aziz Yıldırım bize kazık atmaya çalıştı, Fenerbahçe'yi yaktı"
Jetpaspor'un ikinci Başkanı Nevaf Bilek, "yalancı ve üçkağıtçı" olarak nitelediği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 4 milyon doları ödememek ve Alpay'la Oktay'ı ucuza kapatmak istemesi üzerine Siirt'in "pisliğe pislik ile yanıt verdiğini" ve geçen hafta "Alpay'ı kiralamaktan vazgeçtik, ya iki futbolcu için 12 milyon dolar verirsin, ya da onları unutursun" dediklerini açıkladı.

Yıldırım'a suçlama
Manevi Başkan Fadıl Akgündüz ve Milletvekili Başkan Takiyettin Yarayan'ın ardından gelen ve kulübün gerçek anlamda yönetimini yüklenen 2. Başkan Nevaf Bilek Milliyet'e yaptığı özel açıklamada şunları söyledi:
"Aziz Yıldırım yalancının üç kağıtçının teki. Selim Soydan ile Şadan Kalkavan niye istifa etti sanıyorsunuz. Fadıl bey nasıl açıktan para isteyecek. Adamdan haraç mı alıyoruz biz burada? Mafya mıyız biz?.. Anlaşma yapılmış; 5,5 milyon dolar Oktay, 2 milyon dolar kiralama Alpay... 7,5 milyon doları vereceksin dedik. 3,5 milyon doları verdi, geri kalan dört milyon doları, tedbir gelmiş yarın öbürgün başım ağrır diye kaytarmaya çalıştı... Yahu sen 3,5 milyon doları vermişsin, basında bangır bangır bağırıyorsun aldım diye. Niye başın ağrımıyor? Düşündü ki bunların durumu iyi değil, uzatma bedellerini yatıramazlar, o zaman bu iki adamı beleşe kaparım dedi.

Yalan açıklama
Adamları tedbirden dolayı, çok cüzi bir parayla kapmak istedi. Bizim de kendimize göre yasal dayanaklarımız vardı. Onları ortaya sürünce şapa oturdu tabi. Aziz bey demiyor muydu; iki aydır ben bu adamların işini bitirmişim bonservisini imzalatmışım diye. Medya niye Aziz Yıldırım'ın yalancı olduğunu yazmıyor. Açıktan para istendiği de yalan. Gerekirse canlı yayında açıklarız.
Fenerbahçe bu olayı bozduktan sonra işin doğrusu biz de fiyatı yükselttik. Af buyrun, pisliğe pislik. Alpay kiralık Oktay satılık 7,5 milyon dolara anlaşılmıştı. Bunlar bu pisliği yaptıktan sonra dedik ki Alpay'ı da kiralık vermiyoruz. İkisine birden ya 12 milyon dolar verirsiniz, ya da almayın ... Bize kazık atmaya çalıştı, Allah büyüktür kazığı kendisi yedi. Oktay Fenerbahçe'ye artık asla dönemez. Bizim Fenerbahçe ile işimiz bitmiştir. Oktay'ı üç dört kulüp istiyor. İspanya'dan, İngiltere'den, Antep ve Trabzon istiyor. Artık kim fazla para verirse ona vereceğiz Oktay'ı.

Ziraat'a yatacak
Kulüp olarak Alpay'ı 4 trilyon 800 milyara sattık. Bizim kasamıza giren para. Oktay'a ise 5,5 istiyorduk Fener'den. Şu anda 5 milyon dolara verebiliriz. Yönetim kurulunda karar aldık Sergen'e de 5 milyon dolar istiyoruz. İmza atması için İstanbul'dan avukat Veysi Bilal Yaşar'a yetki verdik. Jetpa Holding'in avukatına yetki verdik. Para direk olarak kulübün hesabına giriyor. Sporcular kulübün malı. Kulüp dernekler kanuna tabi. Holdingle hiçbir yasal organik bağımız yok. Para geldiğinde Ziraat Bankası'na yatacak. Tedbir kalkana kadar bu üç sporcudan alınan para bankada kalacak.
Fadıl bey aldı, Siirt sattı. Biz Fadıl beye borçluyuz bu paraları. Yönetim kurulu kararı ile her para Fadıl beyden borç. Fadıl bey yarın öbürgün bu parayı alacak diye bir durum yok. Ben bunların hepsini bağışladım diyebilir."

ALPAY

Bir yumruk attı hayatı değişti!
F.BAHÇE'nin Siirt Jetpaspor ile anlaşamaması üzerine araya girerek Alpay'ı transfer eden Aston Villa'nın EURO 2000'den beri ünlü futbolcunun peşinde olduğu ortaya çıktı. Milli Takımımız'ın Portekiz ile oynadığı maçı izleyen Aston Villa Teknik Direktörü John Gregory'nin rakibine yumruk attığı için kırmızı kart gören Alpay'ın o anda alınmasını istediği belirtildi.

GREGORY'nin yöneticilere, "Kırmızı kartı görmemesi gerekirdi. Buna rağmen sağlam ve de karakterli bir oyuncu. Hırsı mükemmel. Hemen alınsın" dediği öğrenildi. Ve uzun süren uğraşlar sonunda transfer tamamlanırken, Alpay "Teklif bana şampiyona sırasında gelmişti. Fenerbahçe'den ayrılmayı hiç düşünmedim. Ancak şartlar bizi buraya getirdi" dedi.

'Kara para aklıyorlar'

F.Bahçe'den Jetpa'ya ağır suçlama. Atilla Kıyat ve Mahmut Uslu, "Alpay ve Oktay'ın ayrılması önceden planlanmış bir tezgah" dedi

F.BAHÇE Asbaşkanları Atilla Kıyat ile Mahmut Uslu, dün düzenledikleri basın toplantısında, Jetpa'yı ağır bir dille suçladılar. Kıyat, Alpay ve Oktay'ın transferi için, Fadıl Akgündüz ile daha önceden protokol imzaladıklarını belirterek, "Karşı taraf son anda Alpay'ı İngiliz kulübüne sattı. Bu sportif bir operasyon değil, kara para aklama operasyonudur" dedi.

ASBAŞKAN Mahmut Uslu da Alpay ve Oktay'ın F.Bahçe'den ayrılmasının, daha önceden tezgahlanmış bir operasyon olduğunu savundu. Uslu, "Alpay, F.Bahçe edebiyatı yaparak, kendisini F.Bahçe taraftarı gözünde aklamaya çalıştı. Ancak Fadıl Akgündüz, Alpay ve Oktay'ı, onlar da para için F.Bahçe'yi sattı. Bundan sonra Alpay ve Oktay F.Bahçe Kulübü'den içeri giremez" diye konuştu.

Denizli'nin iki sıkıntısı

F.BAHÇE'nin yeni transferleri Rapajic ve Mirkoviç'in sakatlıkları sorun oldu. İki gündür kontrolden geçen bu futbolcuların takımla birlikte çalışmalara uzun süre katılamayacağı ortaya çıktı.

SOL diz iç bağlarında esneme olan Rapajic'in altı, sağ omuzunda zorlanma meydana gelen Mirkoviç ise 10 gün takımdan ayrı çalışacaklar.İki futbolcu da hazırlık maçlarında forma giyemeyecek.

'Balic dönüyor'

F.BAHÇE Asbaşkanı Atilla Kıyat, Real Madrid'te oynayan Elvir Balic'in yeni sezonda Fenerbahçe formasını giyeceğini açıkladı. Kıyat, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın bu transferle ilgili pürüzleri giderdiğini ve Türk statüsünde oynayan Boşnak asıllı futbolcunun yeniden Sarı - Lacivertli kulübe döneceğini kaydetti.

OKTAY kulüp arıyor

F.BAHÇE ile Siirt Jetpa arasındaki sorundan sonra ortada kalan Oktay, kulüp aramaya başladı. Sarı - Lacivertli takımın kampından ayrılarak Frankfurt'a geçen Oktay'ın burada menajerleriyle buluştuğu belirtildi.

ÜNLÜ futbolcuya şu ana kadar Fransa'nın Nantes, İspanya'nın da Las Palmas ve Racing Santander kulüplerinin talip olduğu öğrenildi. Oktay'ın önümüzdeki günlerde teklifleri düşüneceği ve karar vereceği ifade edildi.

Yazarlar