Beşiktaş Fernando Santos: Herkes derbiyi kazanmak istiyor!

Fernando Santos: Herkes derbiyi kazanmak istiyor!

01.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın hocası Fernando Santos, Galatasaray maçında camianın galibiyet beklentisine yanıt vermek istediklerini söyledi, “Derbiyi herkes kazanmak istiyor. Özel bir plan yapmayacağız. Taraftarlar iyi defans yapan ve iyi hücum eden bir takım görecekler” dedi.

Fernando Santos: Herkes derbiyi kazanmak istiyor

Fernando Santos, Beşiktaş’taki hedefleri ve Galatasaray’la pazar günü oynayacakları derbiye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tesislerde düzenlediği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Portekizli teknik adam şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

- Takımda bazı şeyler değişti ve gelişmeye devam ediyoruz. Yüzde 100 istediğim oyun anlayışı yerleşmedi, bu da çok doğal. Futbol basit bir oyun, gol yemeyin, gol atın. Beşiktaş oyunu domine etmeli, iyi hücum etmeli, iyi savunma yapmalı. Geldiğimizden beri bunu aşılamaya çalışıyoruz.

- Beraber oynamayı daha da geliştirmemiz lazım. Büyük takımlar yüzde 80 kolektif, yüzde 20 bireysel oyunla başarılı olur. Biz şu an yüzde 60 bireysel, yüzde 40 kolektifiz. Bunu değiştirmek zorundayız. Futbolcular da bunu değiştirmek için çabalıyor. Hedeflediğimiz seviyeye de geleceğiz.

- Taraftarın Beşiktaş’tan ne istediğini biliyorum. Beşiktaş her sezon kupa kazanmak için oynar. Bu sene ligde üçüncü olup kupayı almak istiyoruz. Önümüzdeki sezon şampiyonluk yaşamak, Avrupa’da iyi oynayan bir takım kurmak istiyorum. Bu anlamda şu an için iyiye gittiğimizi biliyorum.
 
- Galatasaray maçına özel plan yapmayacağız. Rakibi analiz ediyoruz. Önemli olan bizim nasıl oynayacağımız. Herkes kazanmak istiyor derbiyi. Oyuncularımız istediklerimizin ne kadarını sahaya yansıtacak bu da çok önemli. Taraftarlar iyi defans ve iyi hücum yapan bir takım görecekler.

Haberin Devamı

"ABOUBAKAR HAZIR"

Vincent Aboubakar’ın fiziksel bir problemi olmadığını aktaran Fernando Santos, “Hazır olmasaydı maç listesinde yer almazdı. Kadroda olmayan oyuncu hazır değildir. Aboubakar kendisini buraya yüzde 100 ait hissediyor. Benim gördüğüme göre burada bir sıkıntı yok” dedi. Deneyimli hoca, Tayyip Talha Sanuç’u fiziksel eksikleri yüzünden son 3 maçta kadroya almadığını da ifade etti.

"POSTACI GİBİYİZ"

Santos, Portekiz Milli Takımı’nda elde ettiği başarıları Beşiktaş’ta da yaşamak istediğini aktardı. Deneyimli hoca, “Bazen postacı gibi oynuyoruz. Önemli olan topla koşup takım arkadaşına vermekten ziyade topu pas olarak aktarmaktır. Portekiz’de yaptıklarımı burada da yapmak istiyorum. Ancak bunun için sabır gerekiyor. Bu uzun yıllar alacak bir zaman değil. Antrenmanlarda çalışarak gelişeceğiz” dedi.

AYBABA: SEMİH KILIÇSOY'U KORUYALIM

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, A Milli Takım Teknik Direktörü Montella’nın, Semih Kılıçsoy’u yakından takip ettiğini açıkladı. Aybaba, “18 yaşında bu kadar gol atan bir başka oyuncu yok. Onu korumamız lazım onu. Eleştirirken doğru eleştirelim, çok şımartmayalım” dedi. Siyah-beyazlı idareci, transferde 8-10 yabancı oyuncu yerine 2-3 tane kaliteli yabancı almak istediklerini de dile getirdi.

Haberin Devamı

Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar ise Semih Kılıçsoy’u mümkün olduğu kadar elde tutmak istediklerini belirterek, “Biz Türküz ama dünya takımı olacağız. Altyapıdan birkaç Semih yetiştirip, oyuncu satarak alttan gelenlerin önünü açmak istiyoruz. Semih bizim rol modelimiz. Her sene bir Semih çıkmaz ama başka mevkilerde bulabiliriz” diye konuştu.