Basketbol FIBA 'Rus' dinlemedi

FIBA 'Rus' dinlemedi

23.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadınlar Euroleague Final Four organizasyonu, Ruslar’ın çektiği reste karşın İstanbul’a verildi. Dev organizasyon 15-17 Nisan tarihlerinde Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

FIBA Rus dinlemedi

Kadın basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan Kadınlar Euroleague’de Final Four’a kimin ev sahipliği yapacağı belli oldu.

Haberin Devamı

FIBA konuyla ilgili tartışmalara noktayı koydu ve 15-17 Nisan tarihlerindeki organizasyona Fenerbahçe Ülker Arena’nın ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta temsilcimiz Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenmesi karara bağlanan organizasyonda yer alacak iki Rus ekibi Ekaterinburg ile Nadezhda, Taksim’de yaşanan terör saldırısını bahane ederek bu karara itiraz etti.

Demirel’in çabası

Final Four’un İstanbul’a verilmesi durumunda organizasyonda yer almayacakları tehdidinde bulunan iki Rus ekibinin bu çıkışı nedeniyle önceki gün yapılması gereken resmi açıklama da gerçekleşmedi. FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in konuyla yakından ilgilendiği ve Rus ekiplerine güvenlik için garanti verdiği belirtilirken, ardından FIBA’nın resmi açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada Türkiye’nin son yıllarda bir çok basketbol organizasyonuna başarıyla ev sahipliği yaptığı, sarı-lacivertlilerin de köklü bir kulüp olduğu hatırlatıldı. 15 Nisan’daki yarı finallerde Fenerbahçe ile Nadezhda ve USK Prag ile UMMC Ekaterinburg karşılaşacak.