Dünya Kupası FIFA'dan Lahoz kararı! Messi ateş püskürdü, soruşturma başlatılmıştı

FIFA'dan Lahoz kararı! Messi ateş püskürdü, soruşturma başlatılmıştı

12.12.2022 - 11:41 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Arjantin'in Hollanda'yı penaltılarla eledeği maçın yankıları devam ediyor. FIFA, kararları bütük tartışma yaratan maçın hakemi Mateu Lahoz hakkında kararını verdi. İşte detaylar...

FIFAdan Lahoz kararı Messi ateş püskürdü, soruşturma başlatılmıştı

FIFA 2022 Dünya Kupası Çeyrek Final müsabakasında Arjantin, Hollanda'yı penaltılarda 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Mücadelede yaşananlar ise maça adeta damga vurdu.

Haberin Devamı

İki takım arasında gergin anlar yaşanırken maçın hakemi Mateu Lahoz'un kararları da büyük tartışmaları beraberinde getirmişti. FIFA, İspanyol hakem için kararını verdi.

PENALTI ATIŞLARI KAZANANI BELİRLEDİ

Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek final müsabakaları oynanırken, Arjantin, Hollanda ile karşılaştı. Mücadelenin ilk golünü Arjantin'de Molina, 35. dakikada kaydetti. İlk yarı Güney Amerika temsilcisinin üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarının 73. dakikasında Arjantin'in yıldızı Messi penaltıdan golü kaydetti. Hollanda 2-0'dan Weghorst'un golleriyle skoru 2-2'ye getirdi.

Kritik maçı Arjantin, seri penaltı atışlarında kazandı ve adını yarı finale yazdırdı. Bu sonuçla ile Arjantin, Hırvatistan ile yarı finalde eşleşti.

Haberin Devamı

FIFAdan Lahoz kararı Messi ateş püskürdü, soruşturma başlatılmıştı

PARADES TOPU HOLLANDA YEDEK KULÜBESİNE VURDU

Wout Weghorst'un attığı bu gol sonrası Arjantin'de oyuncuların sinir seviyesi yükseldi. Mateu Lahoz'un faul düdüğüne sinirlenen Paredes topu sert bir şekilde kenara gönderdi. Meşin yuvarlak Hollanda yedek kulübesindeki oyunculara geldi. Bu hamle sonrası Hollanda yedek kulübesi sahaya girdi ve oyun alanı karıştı. Müsabakanın hakemi Mateu Lahoz üst üste kartlarına başvurdu.

MESSİ ÇILDIRDI

Lionel Messi, röportaj verdiği sırada arka tarafta kedisine bakan Wout Weghorst'a, "Neye bakıyorsun aptal! Devam et." sözlerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

FIFA, 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Hollanda'yı penaltılar sonucu eleyen Arjantin'de maç sonu hakeme tepki gösteren Lionel Messi ve Emiliano Martinez hakkında disiplin soruşturması başlattı.

HAKEME TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ

İspanyol basınından Mundo Deportico'nun haberine göre; Arjantin kaptanı Lionel Messi, maçın ardından hakem Mateu Lahoz için "Bu seviyede bir maça böyle bir hakem veremezsiniz. Eğer hakem hakkında yorum yaparsam ceza alırım." demişti. Kaleci Emiliano Martinez ise maçın ardından, "Lahoz, Dünya Kupası'nda gördüğüm en kötü hakemdi. Maç berabere bitsin diye 10 dakika uzatma verdi." ifadelerini kullanmıştı.

FIFAdan Lahoz kararı Messi ateş püskürdü, soruşturma başlatılmıştı

SARI KARTLAR TARİHE GEÇTİ

Hollanda - Arjantin maçının hakemi Mateu Lahoz, karşılaşmada toplam 15 kez kartına başvurdu. İspanyol hakemin gösterdiği bu kartlar, Dünya Kupası tarihinde en fazla oyuncunun sarı kart gördüğü maç olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

FIFA KARARINI VERDİ

İspanyol basınında yer alan habere göre Hollanda-Arjantin maçının hakemi Mateu Lahoz'un Dünya Kupası serüveni sona erdi. FIFA'nın kararları tartışma konusu olan İspanyol hakemi evine gönderdiği ileri sürüldü.

Grup aşamasında Katar-Senegal ve İran-ABD maçlarında da düdük çalan Lahoz; 2018 Dünya Kupası, 2020 Avrupa Şampiyonası ve 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları'nda da görev yapmıştı.

 

Yazarlar