Voleybol Filenin Sultanları gözünü olimpiyata çevirdi!

Filenin Sultanları gözünü olimpiyata çevirdi!

08.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Önce Milletler Ligi, ardından da Avrupa Şampiyonluğu kupasını kaldıran A Milli Kadın Voleybol Takımımız rotasını olimpiyatlara çevirdi. Hem TVF Başkanı Üstündağ, hem teknik heyet, hem de oyuncular bu kez kürsüyü hedeflediklerini söyledi.

Filenin Sultanları gözünü olimpiyata çevirdi

2023, Filenin Sultanları’na uğurlu geldi. Önce Milletler Ligi’nde mutlu sona ulaşarak dünya sıralamasında birinciliğe yükselen A Milli Voleybol Takımımız, son olarak da Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşarak herkesi sevince boğdu. Türk voleyboluna bir yılda iki kez ilki yaşatan ay-yıldızlılar şimdi rotasını Paris Olimpiyat Oyunları’na çevirdi.

Haberin Devamı

16 Eylül-24 Eylül tarihleri arasında Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek olan milliler, işi erken bitirmek ve Paris biletini kapmak için ter dökecek. Sultanların tek şansı da elemeler olmayacak. Avrupa Şampiyonluğu ile birlikte dünya sıralamasında rakipleriyle arayı biraz daha açan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, birinciliğini korursa yine Paris’e gidecek. Ancak şu da bir gerçek. Bu kez millilerin hedefi elemeleri geçmek değil, Paris’e kürsüye çıkmak. Hem TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, hem teknik heyet, hem de oyuncular Belçika’daki şampiyonluğun ardından verdikleri mesajlarla, olimpiyatlarda ne kadar iddialı olduklarını gösterdiler.

TVF Başkanı Üstündağ, “Almadığımız tek bir kupa kaldı, o da olimpiyat. İnşallah bu takım olimpiyatta da kürsüde olacak. Çok büyük emekler var bu başarı kolay olmadı. İnşallah bu mutluluk sürdürülebilir olacaktır” derken, Başantrenör Daniele Santarelli ise “Sırada olimpiyatlar var. Başarabiliriz. İnanıyorum. Bu takım inanılmaz şeyler başardı” ifadelerini kullanmıştı. Milliler, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ortaya koyduğu performansla tarihinde ilk kez çeyrek final oynama başarısı göstermiş ve olimpiyat beşincisi olmuştu

Haberin Devamı

Yazarlar