Voleybol Filenin Sultanları için yeni başantrenör iddiası! İtalyanlar maaşını açıkladı

Filenin Sultanları için yeni başantrenör iddiası! İtalyanlar maaşını açıkladı

06.12.2022 - 14:52 | Son Güncellenme:

Giovanni Guidetti ile yolların ayrılmasının ardından Filenin Sultanları'nın yeni başantrenörünün kim olacağı merak ediliyor. Başkan Üstündağ'ın "Birkaç aday var" açıklamasının arından İtalyan basınından sürpriz bir iddia geldi. İtalyanlar hem yeni hocayı açıklarken hem de önerilen maaş belli oldu.

Filenin Sultanları için yeni başantrenör iddiası İtalyanlar maaşını açıkladı

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), A Milli Kadın Voleybol Takımı başantrenörü Giovanni Guidetti ile yolların ayrıldığını açıkladı. Veda sonrası henüz yeni başantrenör açıklanmazken İtalya'dan sürpriz bir iddia geldi. Öte yandan yeni hoca için önerilen maaş belli oldu.

Haberin Devamı

ÇEYREK FİNALDE ELENDİK
Milletler Ligi'nde yarı finalde İtalya'ya elenen ve üçüncülük maçında Sırbistan'a kaybeden Türkiye turnuvayı dördüncü tamamlamıştı. Dünya Voleybol Şampiyonası'na büyük umutlarla başlayan Filenin Sultanları adını son 8'e yazdırsa bile çeyrek finalde ABD'yi geçemedi. son üç maçta takımın yaşadığı gözle görülür düşüş ise eleştiri topladı.

GUIDETTI: GURUR DUYUYORUM
Giovanni Guidetti, Türkiye milli takımının kendisine verdiklerini geri verme niyetiyle bu işe başladığını ve 15 yıldır Türkiye’de olduğu için artık bir tarafının Türk olduğunu söyleyebileceğini kaydederek, “Dolayısıyla son 5 yıl içinde yaptığımız çalışmalardan dolayı gurur duyuyorum. 3 Avrupa şampiyonasında 3 madalyamız oldu. 3 madalyayla finallerimizi oynadık. Olimpikler için kalifiye olduk. Dünya şampiyonasına katıldık. Ve en önemlisi, çalışmaya başladığımızda Türkiye dünya çapında 15. sırada yer alıyordu, şu an bu sıralamamız 7’ye indi. Bunun harika bir durum olduğunu düşünüyorum. Bana verdiklerini ben de Türkiye’ye bu şekilde geri verdiğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÜSTÜNDAĞ: BİRKAÇ ADAY VAR
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ toplantı sonrası yeni hoca le ilgili tarih verdi ve "En kısa sürede yeni başantrenörle yolumuza devam edeceğiz. Bu ne zaman belli olur. Bu Dünya Kulüpler Şampiyonası'na kalmadan açıklarız diye düşünüyorum. Birkaç aday var." açıklamasında bulundu.

Filenin Sultanları için yeni başantrenör iddiası İtalyanlar maaşını açıkladı

SANTARELLI'YE TEKLİF
İtalyan basınında çıkan habere göre Türkiye Voleybol Federasyonu, Sırbistan ile Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Daniel Santarelli'yi listesine aldı. Filenin Sultanları, Daniel Santarelli'ye 2026 yılına kadar sözleşme sunmaya hazır durumda.

YILLIK 200 BİN EURO
Sözleşmenin detaylarına dair detayları açıklayan İtalyan basını, yönetimin Santarelli'ye yıllık 200 bin Euro ve bonuslar teklif ettiğini iddia etti. Şu anda Sırbistan Kadın Voleybol Takımını'nı çalıştıran deneyimli başantrenörün 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

ŞAMPİYON OLMUŞTU
Polonya ve Hollanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda altın madalyayı finalde Brezilya'yı 3-0 mağlup eden Sırbistan kazanmıştı. Bu sonuçla Sırbistan turnuva öncesinde zirvede bulunan ABD'den liderliği almış oldu. İkinci sıraya İtalya yerleşirken onu Brezilya takip etmişti.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları için yeni başantrenör iddiası İtalyanlar maaşını açıkladı

Eczacıbaşı'nın yıldız pasör çaprazı Tijana Boskovic finale damga vurmuştu. 24 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken aynı zamanda turnuvanın MVP'si seçilmişti.

DİĞER ADAYLAR
Guidetti'nin ayrılığı sonrası ise A Milli kadın Voleybol Takımı'nda kulislerde konuşulan diğer isimler ise İtalyan Milli Takımı'nı çalıştıran Mazanti ve Eczacıbaşı'nın başantrenörü Ferhat Akbaş.

SANTARELLI: "HAYALLERİMDE TÜRKİYE'DE ÇALIŞMAK VAR"
CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde Vakıfbank ile karşılaşan Imoco Volley Conegliano’nun başnatrenörü Daniele Santarelli, Voleybolun Sesi’ne mücadele öncesi açıklamalarda bulunmuştu. Dünya voleybolunu takip ettiği gibi Türkiye Ligi’ni de bir voleybol taraftarı olarak takip ettiğini söyleyen Santarelli, “Büyümek ve gelişmek isteyen her insanın ve her koçun dünyanın en iyileriyle çalışabilme, birçok farklı deneyime sahip olma hayallerinin olduğuna inanıyorum. Hayallerimde bir gün Türkiye’de çalışma umudu var.” demişti.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank, Imoco'yu mağlup ederek şampiyonluğa uzanmıştı.

Yazarlar