Skorer Filenin Sultanları İtalya'ya gitti

Filenin Sultanları İtalya'ya gitti

21.09.2011 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

Filenin Sultanları İtalyaya gitti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya ile Sırbistan'ın 23 Eylül-2 Ekim tarihlerinde ortaklaşa düzenleyecekleri Avrupa Voleybol Şampiyonası'na katılmak üzere İtalya'ya gitti.
10. kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan Filenin Sultanları, turnuvanın düzenleneceği ülkelerden biri olan İtalya'ya gitti. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncuları Neslihan Darnel ve Eda Erdem, havaalanında DHA'ya açıklamalarda bulundu.
A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Darnel, her müsabakanın kendileri için final niteliği taşıdığını ifade ederek, "Bizim için zaten bu sezon koyduğumuz en büyük hedef Avrupa Şampiyonası. Yaklaşık 2 aydır da Avrupa Şampiyonası için antrenman ve hazırlık maçları yaptık. Son yaptığımız hazırlık maçlarında takımımızın hazır olduğunu düşünüyorum. Diğer takımları bilmiyoruz ama biz de elimizden gelenin en iyisini yaptık. Grubumuz kuvvetli bir grup ama çıkacağımızı düşünüyoruz. Bu tip şampiyonalar uzun olduğu için adım adım gitmek gerektiğini düşünüyorum. Her maç bizim için bir final olacak. Bu yüzden ona göre konsantre olduk. Hedefimiz gidebildiğimiz en iyi yere kadar gitmek" şeklinde konuştu.
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldız oyuncusu Eda Erdem ise iyi bir derece elde ederek Türkiye'ye döneceklerine inandığını dile getirerek, "Açıkçası, en son Hollanda ile hazırlık maçı yaptık ve onun öncesinde Almanya ile maçlarımız oldu. O ülkelere kıyasla baktığımız zaman biz de iyi durumdayız. En son Hollanda turnuvamız iyi geçti. Cuma günü maçlarımız başlıyor. Grubumuzda; Azerbaycan, Hırvatistan ve İtalya var. İtalya ev sahibi olduğu için avantajlı olacak, onu biliyoruz. Fakat biz de yeni jenerasyon olarak iddialı bir şekilde oraya gidiyoruz. İnanıyorum ki antrenörümüzün bize uyguladığı, verdiği taktikleri her maç en iyi şekilde sahada sergileyeceğiz. Ve bunun sonucunda da gerçekten güzel bir dereceyle döneceğimizde yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda B Grubu'nda Azerbaycan, Hırvatistan ve ev sahibi İtalya ile mücadele edecek olan Filenin Sultanları, ilk müsabakasını 23 Eylül'de Azerbaycan ile yapacak. Grup maçlarından sonraki play-off turundaki eşleşmeler A2-C3, B2-D3, C2-A3, D2-B3 şeklinde olacak. Tek maç üzerinden yapılacak turda galipler çeyrek finale yükselirken, mağlup olan takımlar elenecek ve şampiyona süresince topladıkları puana göre 9, 10, 11 ve 12. sıraları alacak.
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın müsabaka programı şu şekilde;

23 Eylül-Saat 18:30 Türkiye-Azerbaycan
24 Eylül-Saat 18:30 Hırvatistan-Türkiye
25 Eylül-Saat 21:30 İtalya-Türkiye