Voleybol Filenin Sultanları olimpiyatlarda! Japonya'yı da devirdik, üst üste 21. galibiyet

Filenin Sultanları olimpiyatlarda! Japonya'yı da devirdik, üst üste 21. galibiyet

23.09.2023 - 15:19 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda Japonya ile karşı karşıya geldi. Ev sahibinin öne geçmesine rağmen pes etmeyen Filenin Sultanları, rakibini 3-1 yenerek olimpiyatlara adını yazdırdı.

Filenin Sultanları olimpiyatlarda Japonyayı da devirdik, üst üste 21. galibiyet

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris Olimpiyatları'na katılmak için Japonya ile karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen maçta Filenin SUltanları, ev sahibi Japonya'nın ilk seti almasına rağmen pes etmedi ve rakibini 3-1 yenerek olimpiyatlarda mücadele etmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu son maçında yarın Belçika ile mücadele edecek.

GALİBİYET SERİSİ 21 MAÇA ÇIKTI

Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Ay-yıldızlılar, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde de rakiplerinin tamamını devirdi ve galibiyet serisini 21 maça çıkardı.

MAÇA JAPONYA ETKİLİ BAŞLADI

Karşılaşmaya etkili başlayan Japonya, Nishida ve Hayashi'nin etkili oyunuyla setin ortasında farkı 6 sayıya kadar çıkardı: 12-6. Setin ikinci bölümünde milli takım Hande ve Eda ile etkili olsa da Japonya bu seti 25-22 kazanarak 1-0 öne geçti.

Filenin Sultanları olimpiyatlarda Japonyayı da devirdik, üst üste 21. galibiyet

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Japonya, Watanabe ve Inoue ile sayılar bulurken, milli takımda Melissa Vargas, hücumda skor yükünü çekti: 10-10. Bu bölümün ardından Japonya, üst üste 3 sayı bularak farkı 3'e çıkardı ve Türkiye'ye molayı aldırdı: 13-10. Bu bölümün ardından iki takım da karşılıklı seriler yakalarken periyodun son bölümüne Japonya, 20-18 önde girdi. Son bölümde İlkin Aydın'ın iyi servisleri sonucunda Eda Erdem ve Vargas ile sayılar bulan Filenin Sultanları, 5-0 seri yakalayarak seti 25-22 kazandı ve setlerde durumu 1-1'e getirdi.

Haberin Devamı

SETLERDE ÖNE GEÇTİK

Üçüncü sete iki takım da hücumda hata yapmadan başladı. Periyodun ilk bölümü 7-7'lik eşitlikle geçildi. Bu bölümün ardından blok sayılarıyla etkili olan milli takım, 4-0 seri yakalayarak skoru 11-7 öne geçti. Setin ilerleyen bölümünde Ishikawa ile hem hücum hem de blok sayıları bulan Japonya, farkı 2'ye kadar indirdi: 15-17. Setin son bölümü büyük heyecana sahne oldu. 22-22 eşitliğin ardından Japonya üst üste 2 sayı alarak skoru 24-22'ye getirdi. Bu bölümün ardından üst üste 4 sayı bulan Türkiye, seti 26-24 kazanarak 2-1 öne geçti.

Filenin Sultanları olimpiyatlarda Japonyayı da devirdik, üst üste 21. galibiyet

Son sette etkili bir oyun ortaya koyan Türkiye, baştan sona kadar önde götürdüğü seti 25-12'lik skorla alarak maçı 3-1 kazandı. Bu sonucun ardından elemelerde 6'da 6 yapan milliler, son karşılaşma öncesinde olimpiyatlara katılım hakkı elde etti.

ÜST ÜSTE 2. KEZ

Japonya’da düzenlenen elemelerde oynadığı altı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Filenin Sultanları, bu sonuçla 2024 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etti. Millilerimiz, üst üste 2. kez Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek.

Haberin Devamı

 

PUAN DURUMU

1) Türkiye - 18
2) Japonya - 15
3) Brezilya - 14
4) Porto Riko - 8
5) Arjantin - 6
6) Belçika - 6
7) Bulgaristan - 5
8) Peru - 0

BAKAN BAK'TAN FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK

Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonu unvanları ile Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'ne katılan A Milil Kadın Voleybol Takımı, elemelere ev sahipliği yapan Japonya'yı 3-1 mağlup ederek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Filenin Sultanları'nın tarihi başarısını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tebrik etti. Bakan Bak tebrik mesajında "Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotası kazanan Filenin Sultanları'nı tebrik ediyorum. Bu başarılar bize olimpiyatlarda yaşatacakları gururun habercisi..." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar