Voleybol Filenin Sultanları'ndan Tokyo'da tango!

Filenin Sultanları'ndan Tokyo'da tango!

21.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2024 Olimpiyat Elemeleri’nde Arjantin’i de yenen Türkiye Kadın Voleybol Takımı 4’te 4 yaptı. Kazandığı setleri hanesine farklı yazdıran ay-yıldızlılarda Ebrar ve Vargas 17’şer sayıyla en skorerler olurken, beş oyuncu birden çift hanelere ulaştı.

Filenin Sultanlarından Tokyoda tango

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde B Grubu’ndaki dördüncü maçında Arjantin’i 3-1 mağlup etti ve 4’te 4 yaptı, namağlup serisini 19 maça taşıdı. Porto Riko, Bulgaristan ve Peru galibiyetlerinin ardından çıktığı maça iyi başlayan Filenin Sultanları, ilk seti zorlanmadan 25-16 ile hanesine yazdırdı: 1-0.

Haberin Devamı

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Arjantin 15-12’de farkı üçe çıkarınca ve ardından özellikle Herrera’nın bloklarda oldukça etkili olmasıyla skoru 21-16’ya getirdiklerinde Santarelli molalarını kullandı. Eda’nın blok ve smaçları, Elif’in plaseleri, Vargas’ın ace sayıları ile altı sayılık seri ile fark 1’e kadar inse de Arjantin blok sayısı ile nokta koyduğu bu seti 25-22’lik skorla kazandı: 1-1.

Üçüncü sete temsilcimiz hızlı başladı, durum bir anda 4-0’a geldi, rakip erken bir molaya gitmek zorunda kaldı. Güney Amerika ekibi dönüşte üst üste bulduğu bir kaç sayıyla toparlanır gibi olsa da ay-yıldızlılar Vargas, Eda, Hande ile etkili olunan bölüm ile 12-4’te farkı 8’e kadar çıkardı, 25-15 gibi farklı bir skorla seti de aldı: 2-1.

Haberin Devamı

Dördüncü set başında Arjantin 4-1’de üstünlük yakaladı, skor 6-6’da eşitlendi. Vargas, Eda ve Zehra’nın ağırlıklarını koyması maçın daha fazla uzamamasında başrolü oynadı, maçı ace ile açan Ebrar, ace ile de kapatarak son sözü 25-15’te söyledi: 3-1.

Vargas ve Ebrar 17’şer sayı ile en skorer isimler olurken, Eda (15), Hande (12), Zehra (11) ile de toplamda beş oyuncu çift haneli skor üretti.

Arjantin karşılaşması, Vargas kadar Ebrar’ın da file üstünde topla buluşturulmasına gayret edildiği bir karşılaşma olarak, hücumda farklı opsiyonları zenginleştirme gayretleriyle dikkat çekti. Milliler beşinci maçında yarın saat 10.00’da Brezilya ile karşılaşacak.

"HEDEF MADALYA"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, kadın takımımız için olimpiyat hedefini açıkladı. Üstündağ “Olimpiyat elemelerinde ilk 2 sıraya giren ülkeler direkt katılım hakkı elde edecek. Biz öncelikle ilk 2’de kalmak istiyoruz. Namağlup süreci 22’de 22 yaparak bu sezonu kapatmak istiyoruz. Olimpiyatlarda da madalya almak istiyoruz” diye konuştu.

Yazarlar