Euro2016 "Final bizi kesmez"

"Final bizi kesmez"

19.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası öncesi iddialı mesajlar verdi.

Final bizi kesmez

Ay-yıldızlı ekibin teknik patronu, turnuvanın en güçlü grubuna düştüklerini söyledi, “Benim oyuncularımın korkması ve çekinmesini gerektirecek hiç bir konu yok. Fransa’daki EURO 2016’da final oynamak benim için başarı kıstası değildir. Mümkünse en üstü hedeflerim” dedi.

Haberin Devamı

TRT Spor’da Levent Özçelik ile Bilal Meşe’nin sorularını yanıtlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016’da final oynamanın kendisi için başarı sayılmayacağını, mümkünse kupayı kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Turnuvanın en zorlu grubuna düştüklerini aktaran Terim, “Final oynamak benim için bir başarı kıstası değildir. Mümkünse en üstü hedeflerim. Grubumuzdaki Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya, bana göre önemli bir kadroya sahip. Müthiş bir takım olan Hırvatistan ve elemelerde karşılaştığımız, bir yenip, bir yenildiğimiz Çek Cumhuriyeti. Eğer ölüm grubuysa bu, o grup” dedi.

Hedefi büyük

Tecrübeli çalıştırıcı, “Böyle bir ortamda önemli engelleri geçerek gelen bir Türkiye var. Benim oyuncularımın korkmasını veya çekinmesini gerektirecek hiçbir konu yok. Hollanda’nın bile dışarıda kaldığı bir şampiyonada olmamız bir başarıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kendisinin olduğu yerde kalmayı sevmeyen biri olduğunu belirten Terim, “Hangi sistemle, hangi felsefeyle kazanırız’ı düşünen biri oldum hep. Oyunun her anını, oyunu ve oyuncuyu değiştiren biri olarak görebilirsiniz beni” yorumunu da yaptı.

Terim konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: “Hazırlık maçlarının bile bizi mutlu ettiği ortamdan ciddi turnuvalara katılma zamanlarına geldik artık. 31 Mayıs’a kadar kadroyu 23 kişiye düşürmek durumundayız.”

Terim, Çin’in Beijing Guoan takımına transfer olan Burak Yılmaz’ın da kendisini aradığını ve sakatlığını atlattığını kaydetti.

‘Galatasaray’a kapris yapacak halimiz yok’

Fatih Terim Fransa’da EURO’2016’yı bitirdikten sonra G.Saray’ın başına geçeceği yönündeki iddialar üzerine, “Ben tamamen buraya konsantreyim” dedi. Terim, G.Saraylıların da buraya saygı duyacak kadar beni ve G.Saray’ı sevdiklerini biliyorum. Ben G.Saray’ın yaşayan efsanelerinden biriyim. Bizi bazı şeyler acıtsa da incitse de camiamıza kapris yapacak halimiz yok. G.Saray benim hayatımda başka bir şeydir” diye konuştu.

Fatih Terim, “Bu benim şu anki görevime tamamen konsantre olmamı engelleyemez. Gerekirse görüşürüz ama çıkar bunu da söyleriz. Şu an benim için önemli olan varsa yoksa Fransa’dır” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Volkan’a övgü

Bel fıtığı nedeniyle ameliyat olan Volkan Demirel’le ilgili açıklama yapan Terim, “Volkan’a geçmiş olsun. Onu ilk milli takımda oynatan hocayım. Bu sefer böyle bir seçim yaptık. Yine Volkan ama bu kez Volkan Babacan var. Volkan’dan çok memnunum, müthiş maçlar oynadı” dedi.

Volkan Demirel ile bir sorunu olmadığını belirten Terim, “Volkan Demirel benim çok sevdiğim kalecilerimden. Evladım ve kardeşim olan bir oyuncu. İnandığım kimse ona şans verdim. Dün Volkan Demirel’di bugün Volkan Babacan, yarın Onur olur, sonradan Harun olur” diye konuştu.

Gökhan Töre’yi tercih etti

Kavga eden ancak daha sonra barışan Gökhan Töre ve Ömer Toprak ikilisinden birini kadroya alan Terim konuya açıklık getirdi. Ömer Toprak’ın o süreçte “Gökhan olursa ben Milli Takım’da olmam” sözlerine de gönderme yapan Terim, “Şu anda birçok insanın ‘Şu niye yok, bu niye var’ demesinin nedeni futbolu teorik olarak bilmesi. Ömer Toprak düşünüldü ama yine de bu şekilde karar verdik. Gökhan da kadroda olduğu için böyle bir karar çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Final bizi kesmez