Trabzonspor Fırtına, İstanbul'da dindi! Bir varmış, bir yokmuş

Fırtına, İstanbul'da dindi! Bir varmış, bir yokmuş

29.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

F.Bahçe’yi yenerek yarışta ‘ben de varım’ diyen Trabzonspor, Fatih Karagümrük deplasmanında kayıplara karıştı. Ozdoev’in golüyle geriye düşen konuk ekip Bartra ile eşitliği yakalasa da devamı gelmedi. Borini, Ricci ve Kouassi’nin sayıları ev sahibine üç puanı kazandırırken, iki takım maçı 10 kişi tamamladı.

Fırtına, İstanbulda dindi Bir varmış, bir yokmuş

Süper Lig’de Fatih Karagümrük’e 4-1 kaybeden Trabzonspor zirve yarışında darbe yedi. Fenerbahçe maçının 11’inde Abdullah Avcı, Larsen-Hüseyin değişikliğini yaparken, mücadele golle başladı. 6’da Karagümrük, Ozdoev ile öne geçerken, konuk ekip 20’de Bartra ile skoru eşitledi: 1-1. Sabırla bekleyen ev sahibi 34’te Borini’yle bir gol daha buldu: 2-1. Trabzonspor için işler yolunda gitmezken, Bartra’nın uzatmalarda gördüğü kırmızı şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

İkinci devreye Trabzonspor iyi başlamadı. Bordo-mavililer Bartra’nın ardından Visca’nın sakatlığıyla şok üstüne şok yaşadı. Colley’in kırmızısıyla Karagümrük de 10 kişi kalırken, kazanılan serbest vuruşta Batuhan kalesinde devleşti. 67’de günün yıldızı Borini’nin akıl dolu ortasına Ricci ayrı güzellikte şutunu attı: 3-1. Kalan sürede Avcı her türlü hamleyi yapsa da topu rakibine veren Fatih Karagümrük’te Kouassi maçın sonucunu 4-1 olarak belirledi.

Haberin Devamı

Karagümrük'ten ilk galibiyet

Süper Lig tarihinde Trabzonspor karşısındaki ilk galibiyetini 4-1’lik skorla alan Fatih Karagümrük, daha önce bordo-mavili ekibe rakip olduğu ve 5 mağlubiyet, 1 beraberlik yaşadığı altı maçta toplamda sadece
iki gol atmıştı.

Haberin Devamı

Önce sevindi sonra kızardı

Trabzonspor’un tecrübeli stoperi Bartra, Fatih Karagümrük deplasmanında önce sevindi, sonra üzüldü. Bordo-mavili oyuncu 20. dakikada skora denge getiren golü ağlara yollarken, uzatmalarda ise direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Ayağının kaymasının ardından topu Borini’ye kaptıran Bartra, pozisyonun devamında rakibini tutarak yere düşürdü. Karşılaşmanın hakemi Ümit Öztürk ise tereddütsüz olarak kırmızı kartına başvurdu. Bu kırmızıyla Bartra kariyerinde bir ilki de yaşadı.

Visca'nın köprücük kemiği kırıldı

Trabzonspor, Karagümrük deplasmanında hem üç puanı hem iki oyuncusunu kaybetti. Fenerbahçe maçıyla sahalara dönen tecrübeli futbolcu, Levent ile girdiği ikili mücadelede sakatlık yaşadığı sol omzunun üzerine düştü. İlk müdahalesi sahada yapılan Boşnak futbolcu maça devam edemedi ve hastaneye götürüldü. Karşılaşmanın ardından Teknik Direktör Abdullah Avcı kötü haberi verdi. Visca’nın durumunu açıklayan Avcı, “Köprücük kemiğinde kırık var. Operasyon geçirecek mi bunu bilmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

'Bize hiç yakışmadı'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fatih Karagümrük mağlubiyetinin ardından, “Hayatımda yaşadığım en sıkıntılı maçlardan birisiydi” dedi. Bu sonucun kendilerine yakışmadığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Tepki vermedik. Hiç hoşuma gitmedi. Önce eksik kaldık, sonra rakip de 10 kişi kaldı. O andan sonra oyunu domine etmemiz lazımdı, hareketsiz durduk. Bunu sorgulayacağız” ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçında her şeyi doğru yapıp galip geldikten sonra, Fatih Karagümrük karşısında tam tersi bir performans ortaya koyduklarını söyledi. Bordo-mavili takımın teknik patronu, skora denge getirdikten sonra hareketliği sağlayamadıklarını kabul eden bordo-mavili takımın patronu, “Statik kaldık. Rakiplerin arkasına koşu olmadıkça başaramazsın. Şiddeti ve hızı ayarlayamadık. Şık olmadı” diye konuştu.

Yazarlar