Basketbol Fırtınanın adı Kartal

Fırtınanın adı Kartal

08.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Sompo Japan'a koç değişikliği yaradı, siyah-beyazlıların hızını Trabzonspor Medical Park da kesemedi: 96-99

Fırtınanın adı Kartal

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Beşiktaş Sompo Japan, Trabzonspor Medical Park’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta yine hücumda durdurulamadı, deplasmanda 99 sayıya ulaşıp, Yağızer Uluğ yönetiminde çıktığı 4. resmi maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Basketbol Ligi 5. hafta mücadelesinde Beşiktaş Sompo Japan, henüz galibiyeti bulunmayan Trabzonspor Medical Park’ı seyircisiz oynanan maçta 99-96 yenmeyi başardı.

İki takımın da hücumda hiç zorlanmadığı, Beşiktaş’ın 29, Trabzon’un ise 19 asistle tamamladığı, toplam 19 üç sayılık basketin atıldığı bir maç izledik Trabzon’da. Tabii ki hücumda daha fazla kozu olan Beşiktaş, istediğini aldı maç sonunda.

Tempoyu sürekli yükselten, pozisyon sayısını artıran, hele savunmada top çaldıysa anında rakip potaya ulaşan Beşiktaş’ta iki oyun kurucu Wolters-Engin ikilisinin 9’ar asistleri, boyalı alanda Murphy ile Radosevic’in, Lampe’nin hasta hasta çıktığı maçta onu aratmayacak performans sergilemeleri, Yağızer Uluğ’un hücum planlarının tıkır tıkır işlemesinin nedeniydi.

Haberin Devamı

Kinsey yetmedi

Aslında Trabzon da hücumda çok iyi bir gün geçirdi, özellikle Kinsey 20’si ilk yarıda olmak üzere 30 sayıyla maçı bitirdi ama oradaki sıkıntı, uzunlardan skor katkısının sadece Stipanovic’ten gelmesiydi. Maçın başında Beşiktaş’ın savunmadaki zayıf karnı gözüken pota altını çok iyi kullandı Trabzon ama rakip üçer üçer atınca onlar da hemen yanıt verme telaşına girdi, Yağızer Uluğ’un hemen Radosevic-Doğan ikilisiyle sertlik mesajı vermesi, düzenlerini değiştirdi. O andan itibaren de maç, şut yarışmasına döndü.

Maç sonunda, hasta hasta oynuyor olsa da, Lampe’nin tecrübesini konuşturması, el yakan topları kullanışı, Beşiktaş’ın hücumda çok fazla kozunun olduğunun son gösterisiydi. Beşiktaş 5. maçta 3. galibiyetini alarak haftayı bitirirken, Trabzonspor ise yine galibiyet göremedi.

Fırtınanın adı Kartal