Motor Sporlari Formula 1 Japonya Grand Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in

Formula 1 Japonya Grand Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in

08.10.2022 - 10:29 | Son Güncellenme:

Formula 1'de sezonun 18. yarısı olan Japonya Grand Prix'sinde sıralama turları heyecanı yaşandı. Şampiyonluk düğümünün çözülebileceği Suzuka'da pole pozisyonunu en hızlı turu atarak Red Bull'dan Max Verstappen elde etti.

Formula 1 Japonya Grand Prixsinde pole pozisyonu Max Verstappenin

 Formula 1'de sezonun 18. yarısı olan Japonya Grand Prix'sinde sıralama turları heyecanı yaşandı. Covid pandemisi nedeniyle son 2 yıldır Formula 1'e ev sahipliği yapamayan Suzuka pistinde pole pozisyonu mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Haberin Devamı

Şampiyona lideri Red Bull'dan Max Verstappen, en yakın rakibi Charles Leclerc'in yalnızca 0.010 saniye önünde en hızlı turu atarak pole pozisyonunu elde etti.

Formula 1 Japonya Grand Prixsinde pole pozisyonu Max Verstappenin

Hollandalı pilot yarın gerçekleştirilecek olan yarışa ilk çizgiden başlamaya hak kazanırken, Ferrari pilotları Charles Leclerc ikinci, Carlos Sainz ise üçüncü oldu.

KINAMA CEZASI

Her ne kadar Max Verstappen pole pozisyonunu almış olsa da sıralama turlarının son bölümünde McLaren'dan Lando Norris ile tehlikeli bir an yaşamıştı. İki sürücü de komiserler kurulu tarafından ifadeye çağrıldı.

Yapılan değerlendirme sonucu Hollandalı pilot, sıralama turlarında Lando Norris ile yaşadığı olay nedeniyle kınama cezası aldı. Bu ceza Max Verstappen'in sıralama turlarında elde ettiği sonucu etkilemedi ve başarılı sürücüsü Suzuka'da pole pozisyonundan yarışa başlayacak. 

Haberin Devamı

Formula 1 Japonya Grand Prixsinde pole pozisyonu Max Verstappenin

ŞAMPİYONLUK HESAPLARI

Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen yarın pole pozisyonundan başlayacağı yarışı kazanır ve en hızlı turu atmayı başarırsa rakiplerinin sonucuna bakmaksızın üst üste 2. şampiyonluğunu ilan edecek.

Sıralama turları sonrası oluşan ilk 10 şu şekilde:

  1. Verstappen / Red Bull
  2. Charles Leclerc / Ferrari
  3. Carlos Sainz / Ferrari
  4. Sergio Perez / Red Bull
  5. Esteban Ocon / Alpine
  6. Lewis Hamilton / Mercedes
  7. Fernando Alonso / Alpine
  8. George Russell / Mercedes
  9. Sebastian Vettel / Aston Martin
  10. Lando Norris / McLaren

Yazarlar