Fransa Fransa'da şok gerçek! Uyku yoksa, başarı yok

Fransa'da şok gerçek! Uyku yoksa, başarı yok

30.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2020 için başlayan kamp döneminden bu yana Fransa'da takımın motivasyon eksikliği öne çıktı. Esas sıkıntı ise uyku problemindeydi.

Fransada şok gerçek Uyku yoksa, başarı yok

Sağlık ekibi şaşırmadı

Haberin Devamı

2018 Dünya Kupası şampiyonu Fransa’nın son 16 turunda İsviçre’ye penaltılarla elenmesi herkesi şaşırttı. Ancak Fransa’nın teknik ve sağlık ekibi bu duruma hiç şaşırmadı. EURO 2020 için başlayan kamp döneminden bu yana Horozlarda takımın motivasyon eksikliği öne çıktı. Esas sıkıntı ise uyku problemindeydi. Fransa Milli Takımı oyuncuları kampın ilk gününden itibaren başta uyku ve yemek düzeni olmak üzere birçok konuda sıkıntı yaşadı.

Oyunlara daldılar
Teknik direktör Didier Deschamps’ın bu konuyu hiç çözemediği L’Equipe sayfalarında yer aldı. Hatta sağlık ekibinin sunduğu programlarda uykusuz kalan futbolcuların hafta hafta fiziksel düşüşü raporlandı. Futbolcuların kamp boyunca sürekli Netflix izlediği, bilgisayar ve playstation oyunlarına daldığı ve işlerine odaklanamadığı ifade edildi. Deschamps ayrıca takımın Bükreş ve Budapeşte seyahatlerinde seçilen otellerde de sorunlar olduğunu raporladığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Bir tek Kante
Fransa Milli Takımı’nda yaşanan disiplinsizlik ve uyku problemleri herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Sağlık ve teknik ekibinin raporlarında sadece bir futbolcu kurallara uydu; N’Golo Kante... Tecrübeli orta saha uyku düzeni, yemek programı, antrenman çizelgesi ve kamp kurallarına harfiyen uyan tek isimdi. Kante dışında tüm futbolcular belirlenen programlara uymadı. Ancak son dönemde herkesin idolü haline gelen Kante, yine profesyonelce davranarak teknik ekibini mahcup etmedi.

“Canımızı çok yaktı”

Fransa Milli Takımı’nın teknik direktörü Didier Deschamps, EURO 2020’de adeta yıkıldı. Alınan tüm kötü sonuçlardan kendisinin sorumlu olduğunu ifade eden Didier Deschamps, “İşler kötü gittiğinde sorumlu benim. Ben oyuncularımlayım, onlar da benimle. Bu kadroda bir birliktelik var. Bu sonucun getireceklerini yönetmek için zamana ihtiyacımız var. Zor oldu, üzücü oldu, canımızı çok yaktı... Sonunun farklı bitmesi için her şeyi denedik ama olmadı” ifadelerini kullandı.