Skorer Futbol Federasyonu'nda skandal

Futbol Federasyonu'nda skandal

12.10.2009 - 10:08 | Son Güncellenme:

Telegol programında yayınlanan görüntülerde Futbol Federasyonu'nda yapılan içkili toplantı ekranlara geldi

Futbol Federasyonunda skandal

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu'nda 'içkili toplantı skandalı'

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 yıl önce yaşananları, o dönem federasyonun
tüm önemli toplantılarında bulunan asistan Nihan Öztürk açıkladı. Öztürk'ün cep telefonuyla çektiği görüntüler de Telegol'de ekranlara geldi!

Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "4 yıl boyunca federasyonda görev yaptım. Beni mağdur duruma düşürdükleri için böyle bir yola başvurdum. Haksız yere işime son verdiler. Sonra mahkemede işe geri dönüşümü kazandım. Fakat bu kez de olayı Temyiz'e götürdüler. Ben ve birkaç arkadaşım daha tazminatlarımızı aldık. Federasyon çok yakında yeniden tazminat ödeme rekoru kıracak!.."

Disiplin, hukuk, şike, tahkik ve uyuşmazlık çözüm kurullarının toplantılarında bulunan Öztürk, işten atılma gerekçesinin 'organizasyon değişikliği' olarak gösterildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Öztürk'ün çektiği görüntülerde, Türk futboluyla ilgili önemli kararların alındığı toplantının aralarında, aynı masada bira ve şarap gibi alkoller tüketiliyor. Avukat Ergin Akçay, Avukat Çetin Mert Yavuz, Avukat Talat Emre Koçak ve Avukat Faruk Baştürk görüntülerin içinde yar alıyor. Yavuz dışındaki diğer üç isim halen Hukuk Kurulu'nda görev yapıyor.

TFF HUKUK KURULU ESKİ BAŞKAN VEKİLİ KOÇAK'TAN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu eski başkan vekillerinden Av. Talat Emre Koçak, dün bir televizyonda
yayınlanan görüntülerin, toplantıların tamamlanmasının ardından, dinlenme esnasında çekildiğini açıkladı.
Koçak, yazılı bir açıklama yaparak, görüntülerde, TFF Hukuk Kurulu Başkan Vekilliği görevi sırasında şahsı ve çalışma arkadaşlarının yer aldığı bazı görüntülere yer verildiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Program esnasında; anılan görüntülerin bir toplantı arasında çekildiği ve toplantıların da bu şekilde gerçekleştirildiği yönünde bazı beyanlarda bulunulmuştur. İlgili görüntüler toplantıların tamamlanmasının ardından dinlenmemiz esnasında, saat 21.00 dolaylarında, Türkiye ile Slovakya arasında oynanan futbol maçı izlenirken çekilmiş olup, iddia edildiği gibi toplantı arası veya esnasında gerçekleşmemiştir."
Koçak, açıklamasında daha sonra şu ifadeleri kullandı:
"Yansıtıldığı düzeyde sakıncalı bir durum içinde bulunmamış olsak da söz konusu görüntülerden haberdar olur olmaz konuyu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e zaten programın yayınlanmasından aylar önce ildirmiş bulunmaktayım. Sayın Mahmut Özgener ile konu hakkında yaptığımız istişare sonucunda olay sırasında birlikte bulunduğum kurul üyesi arkadaşlarımın görev amiri olmam dolayısıyla tüm sorumluluğun tarafıma ait olduğunu bildirerek, Türkiye Futbol Federasyonu bünyesindeki görevimden ayrılma kararı almış ve gereğini yapmış bulunuyorum.
Gelinen şu noktada, söz konusu programın yayınlanması ile tekrar gündeme gelen bu olay ile ilgili olarak Mayıs 2009 tarihi itibariyle görevimden ayrılmış bulunduğumu bir kez de kamuoyu önünde beyan ediyorum."

Yazarlar