Dünya Kupası Futbol tarihi Katar'da Lionel Messi'yi yazıyor

Futbol tarihi Katar'da Lionel Messi'yi yazıyor

05.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası'nda çeyrek finale kalan Arjantin Milli Takımı'nda Lionel Messi de kariyerinde tarihi bir başarıya imza attı. Messi, Avustralya karşısında kariyerindeki 1000. maçına çıkarak tarihe geçti.

Futbol tarihi Katarda Lionel Messiyi yazıyor

Ünlü yıldız bu özel maçta 1 de gol atarken artık gözünü Dünya Kupası şampiyonluğuna dikti. Messi'nin kulüp ve milli takım dönemlerindeki 1000 maçlık serüveninde golleri, rekorları, asistleri ve başarıları herkesi büyülüyor. Messi'nin 1137 gol katkısı yapması ise hemen göze çarpıyor.

Haberin Devamı

35 yaşındaki futbolcu son Dünya Kupası'nı oynasa da başarılarına devam ediyor. Arjantin formasıyla 9 gole ulaşarak Dünya Kupası'nda Maradona'nın 8 gollük başarısını da geçen Messi, 10 goll Batistuta'ya bir adım daha yaklaştı. Ünlü futbolcu, 1000 maça 789 gol, 348 asist, 54 hat-trick, 308 kez maçın oyuncusu ödülü, 7 Ballon D'or, 6 Altın Ayakkabı ve 41 kupa sığdırdı. Arjantinli oyuncu bu başarısını Newell's Old Boy, Barcelona, PSG ve Arjantin Milli Takım formalarıyla gerçekleştirdi.

'Çok mutluyum'

Arjantin'in yıldız ismi Lionel Messi, hem 1000. maçını oynamasını hem de çeyrek finale kalmalarını değerlendirdi. Messi, "Bir adım daha attığımız için çok mutluyum. İnanılmaz hisler yaşıyoruz. İnsanlarla böylesine büyük mutlulukları paylaşmak çılgınca. Ayrıca ülkemizden bizi destekleyenlere de çok teşekkür ediyoruz" dedi. Ünlü yıldız, "Ailem her zaman yanımda özellikle de çocuklarım çünkü artık onlar da büyüdü ve herşeyi anlıyorlar. Bugün onların nasıl hissettiğini ve nasıl tanık olduklarını gördüm, heyecanlı ve mutlular. Bunlar muhteşem hisler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 96 doluluk

2022 Dünya Kupası'nda gruptaki karşılaşmalar sonrası tribünlerde yüzde 96 oranında doluluk rakamı tutturulduğu belirtildi. Bugüne kadar tribünlere 2 milyon 450 bin kişinin geldiği bilgisi verildi. Bu verilerin bilet sayıları, davetli sayıları, akreditasyon bilgileri, toplu taşıma doluluk oranları ve yapılan anketler sonucu ulaşıldığı vurgulandı. Grup maçları boyunca Doha metrosu ile Lusail tramvayının rekor kırdığı bildirildi. Metro ve tramvay hatlarının grup maçları süresince toplam 9 milyon 190 bin sefer yaptığı kaydedildi. Bu ağların günde ortalama 707 bin 32 yolcu taşıdığı dile getirildi.