Futbol Futbol yapılanmasında devrim!

Futbol yapılanmasında devrim!

18.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF’nin sportif gelişim direktörlüğü, futbolumuzun geleceği için öyle bir tarama başlatıyor ki, iyi Play-Station oynayanın dahi yeteneği mercek altına alınacak

Futbol yapılanmasında devrim

TFF, geleceğe yönelik yeniden yapılanmaya gidiyor. Büyük beklentiyle kurulan Sportif Gelişim Direktörlüğü birimini Tolunay Kafkas’ın bir anda bırakmasının ardından radikal bir değişim sürecine girmeye karar veren federasyon, önce birimi yönetici Selim Koray’a bağladı. Ardından 33 yıldır futbol eğitiminin içinde olan, Ersun Yanal gibi teknik adamlara hocalık yapmış, 22 yıldır da Almanya ve Belçika’da pek çok kulüpte çalışmış Doç. Güven Erdil ‘direktör’ olarak göreve getirildi ve projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı.
TFF, geleceği şekillendirme adına net kararlar belirledi. Buna göre futbola başlama yaşı 6’ya indirilecek. Burslar ya da üniversite sınavlarında ek puanlar verme dahil teşvik programlarıyla aileler de işin işine çekilecek.

OKULLAR AÇIKLACAK
Geleceği olan futbolcular bulunacak ve tarama öyle detaya inecek ki iyi play-station oynayanların dahi yeteğeni mercek altına alınacak. Elit futbolcular için özel ilkokul, ortaokul ve liseler açılacak. Selçuk İnan, Arda Turan, Burak Yılmaz ve Emre Belözoğlu gibi başarılı futbolcular internet ortamında futbolcu adaylarına işlerini nasıl yaptıklarını anlatacak.

Haberin Devamı

Eğitim olmazsa olmaz

YEREL yönetimlerin tesisleri futbolcu adaylarının yaşadığı yoğun bölgelere yapması istenecek. Üniversiteler spor tesislerini çocuk ve gençlere açacaklar. Tarama faaliyetleri bir yandan sürerken oluşturulacak liglerle de sürekli futbol oynanması sağlanacak. Bu arada eğitim asla vazgeçilmeyen unsur olacak. Dersleri iyi olmayan çocuklar sistemden çıkarılacak. Ayrıca internet ve televizyon aracılığıyla evlerde futbol öğretilecek.

‘Alex’e giden 30 milyon Euro'yu Ahmet alsın’

VATAN’A konuyla ilgili bilgi veren Selim Koray, yeniden bir yapılanmanın artık şart olduğunu belirterek, “Futbolda sportif başarı problemimiz var. Bu yıl F.Bahçe ve G.Saray’ın başarılı görüntüleri olabilir ama genelde başarısız. Büyük paraları dışarıya göndererek futbol marifetiyle cari açığa sebep oluyoruz. Yıllık en az 200 bin dolar...
KUYT, Meireles, Drogba ve Sneijder yaşları ilerlemiş oyuncular. 2 sene sonra yoklar. Onlara giden para neden bizim çocuklarımıza gitmesin. Alex geldi, iyi işler yaptı ama giderken de 30 milyon Euro götürdü. Bu para neden Ahmet’e gitmesin” dedi.

Yazarlar