Skorer G.Saray başkanını seçiyor

G.Saray başkanını seçiyor

25.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

G.Saray başkanını seçiyor

G.Saray başkanını seçiyor


Sarı - Kırmızılı kulübün kongresi bugün yapılacak, Süren ile Yalman seçimi kazanmak için yarışacak


       Galatasaray Kulübü'nün kongresi bugün yapılacak, iki aday Faruk Süren ile Alp Yalman, önümüzdeki iki yılda iktidarda kalmak için yarışacak.
       Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak kongrede aidatını yatıran üç bin 120 üye oy kullanacak. Akşam yapılacak sayım sonucunda da ya Süren görevine devam edecek, ya da Alp Yalman koltuğa oturacak.
       Kongre çalışmalarının ilk günlerinde Faruk Süren favori gösterilirken, Alp Yalman'ın son günlerde yaptığı atakla seçimi zorlayacağı belirtildi. Oy kullanacak üye sayısının az olmasının da Süren'i tedirgin ettiği öğrenildi.
       Kongrede etkili olacak bir diğer grup da Özhan Canaydın'ın taraftarları.
       Başkanlık yarışından çekilen, ancak Süren'e destek vermemesinin taraftarlarını Yalman lehinde etkileyebileceği ifade edildi. Yalman'ın bir diğer silahının da Selçuk Uygur olduğu belirtildi.
       Kongre öncesi Faruk Süren taraftarlarıyla Alp Yalman taraftarlarının iddialı oldukları açıklandı.

Süren’in listesi

      
  • Ali Dürüst
  • Mehmet Cansun
  • Celal Erkut
  • Metin Çağlar
  • Yiğit Şardan
  • Levent Soylu
  • Tuncer Hunca
  • Osman Güneri
  • Mete Başol
  • Burak Elmas
  • Celal Gürcan
  • Erol Tezman
  • Bikem Ardakoç

    Yalman’ın listesi

          
  • Selçuk Uygur
  • Oğuz İmregün
  • Levent Nazifoğlu
  • Faruk Gürbüzer
  • Refik Arkan
  • Recep Demir
  • Emre Aykan
  • Süheyl Batum
  • Turgay Kıran
  • Coşkun Yılmaz

    Birlik içinde olmalıydık

           G.Saray’da başkanlığa adaylığını koyan, ancak sonra Faruk Süren’le birleşen Mehmet Cansun, dün kararını resmen açıkladı. Cansun, “Adaylıktan çekiliyorum. Süren’in listesindeyim" dedi.
           Bir basın toplantısı düzenleyen Cansun, “Birlik içinde olmalıydık. Ama başaramadık. Özhan Canaydın çekildiğini bildirdi. Faruk Süren kendisiyle çalışmak istiyordu. Kabul etmedi. Alp Yalman da seçime giriyor" diye konuştu.
           Terim’in Galatasaray’da kalacağına inandığını vurgulayan Cansun, “Yıldız oyuncularımızı satmayacağız. Hagi’nin yerine de dünya çapında bir veya iki futbolcu alacağız" ifadelerini kullandı.

    Leeds de durduramaz

           G.SARAY Başkanı Faruk Süren, “Taraftarlarımız yeni zaferlere hazırlansın. Bizi Leeds de durduramaz" dedi. Süren, “Leeds’i geçecek, finale çıkacağız. Taraftarlarımız coşkularını final gününe saklasınlar. 17 Mayıs tarihi gün olacak. Bu tarihte Kopenhag’daki finalde buluşalım. O zaman doyasıya coşalım. Bu turda kim çıkarsa çıksın farketmezdi. Kupayı alacağız. Mallorca maçında futbolcularımızın ne kadar inançlı olduğu bir kez daha görüldü. Teknik heyetimizle ve kendileriyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

    İngilizimiz eksikti!

           Alman, İtalyan, İspanyol'u hakladık... Kolleksiyonumuzda onlara da yer bıraktık
           Zafer Atamer Nyon

           Şampiyonlar Ligi'nden İtalyan devi Milan'ı haklayarak çıktık. UEFA'da yine bir İtalyan, Alman ve İspanyol'u saf dışı bıraktık. Ve sıra şimdi İngilizler'e geldi. Evet, UEFA Kupası yarı final kuraları dün İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA'nın merkezinde çekildi. Ve temsilcimimiz G.Saray'a İngiltere'nin ünlü takımlarından Leeds United çıktı.
           Cim - Bom, rakibiyle ilk maçını 6 Nisan perşembe günü İstanbul'da oynayacak. Rövanş ise 20 Nisan perşembe günü İngiltere'de yapılacak. Yarı finalin diğer maçında ise Arsenal ile Lens mücadele edecek. G.Saray'ı temsil eden Mete Razlıklı, "Şanslı bir kura denemez. Ama biz kupayı alacağımıza ant içtik. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz" dedi.

    'Erken final'

           Kura çekimine katılan Leeds United Organizasyon Direktörü David Spencer, eşleşme sonrası, "Erken final" yorumunu yaptı. Spencer, "İlk maçı İstanbul'da oynayacak olmamız avantaj. Maçlar çok çetin geçecek" dedi. Leeds Genel Sekreteri Ian Silvester ise, "Arsenal'le eşleşmediğimiz için mutluyum. Kupanın İngiltere'ye gideceğini sanıyorum" diye konuştu.

    'Bu yola baş koyduk'

           Halil Özer
           G.Saraylı futbolcular kurada Leeds'in çıkmasını "Hangisi olursa olsun farketmezdi" diye yorumladılar. Suat, "Biz bu yola baş koyduk. Zaten dört takım kalmıştı. Kimleri eledik. Bir de İngiliz eleyelim" derken, Ümit, "Gönlüm Lens'i istiyordu. Şanslar eşit" ifadelerini kullandı.
           Ergün, işi ilk maçta bitirmeleri gerektiğini vurguladı, "UEFA'da final oynayıp, bir ilki daha gerçekleştirmek istiyoruz" açıklamasını yaptı. Hakan Şükür, "Bizi hedefimizden ne İngiliz, ne de başka ülke takımı çevirebilir", Arif de, "İngilizler bizi iyi tanır. Kıran kırana maçlar olacak" dedi.

    TAFFAREL İspanyolların gözdesi oldu

           Galatasaray'ın Real Mallorca ile oynadığı maçlardan sonra kaleci Taffarel de İspanyol kulüplerinin gözdesi oldu. İspanya'nın Barcelona ve Deportivo kulüplerinin Brezilyalı file bekçisini transfer etmek için harekete geçtikleri öğrenildi. Taffarel, "Talip olunmak güzel bir duygu. Ama önce G.Saray. Çünkü ben burada çok mutluyum" dedi.

    Capone bunu hep yapıyor

           İlk alındığında dudak bükenler olmuştu. Hatta "Capone değil tapone" diye takılanlar da... Ama ne Terim ondan vazgeçti, ne de o formasından... Ve Capone, artık hem G.Saray defansının temel direklerinden biri oldu, hem de sürpriz golcü. Attığı goller karbon kağıdıyla çoğaltılmış gibi... Yapılan ortalarda arka direkte bitiyor, ağları havalandırıyor. Ligde Ankaragücü, Antalya, Altay... Avrupa'da Milan ve son olarak da Mallorca... Capone'nin gollerine engel olamadılar, taraftarlar da Brezilyalıyı alkışladılar.

    Forma bereketi

           G.SARAY’IN forma reklamının da değeri arttı. ABD’li Octagon firmasının yıllık 10 milyon dolarlık teklifinden sonra Sony de iki yıllığına 20 milyon dolar önerdi. Telsim ise iki yıllığına 15 milyon dolar teklif etti.

    İşte Leeds United

           Fırtına gibi
           İngiltere'nin sanayi kenti Leeds'in gururu olan Leeds United'ın mazisi başarılarla dolu. Şampiyon Kulüpler ve Kupa Galipleri'nde birer kez final oynayan Leeds, iki kez Fuar Şehirleri Kupası'nı (UEFA Kupası'nın eski adı) kazandı. Bu sezon fırtına gibi esen Leeds, ligde M.United'la şampiyonluk yarışı yapıyor. Kadrosunda 14 yabancı bulunan Leeds'in en büyük kozları Kewell, Lee Bowyer, Batty, Duberry ve Huckerby. Leeds, maçlarını 40 bin kişilik Elland Road Stadı'nda oynuyor.

    LEEDS KADROSU

           KALECİLER
           1. Nigel Martyn
           13. Paul Robinson
           26. Dejan Miloseviç

           DEFANS
           2. Gary Kelly
           3. Ian Harte
           4. Inge Haaland
           5. Lucas Radebe
           6. Jonathan Woodgate
           18. Daniel Mills
           21. Martin Hiden
           22. Michael Duberry
           24. Daniel Hay
           25. David Robertson
           27. Alan Maybury
           29. Mark Jackson
           30. Robert Molenaar
           39. Gareth Evans

           ORTA SAHA
           7. David Hopkin
           11. Lee Bowyer
           14. Stehpen McPhail
           16. Jason Wilcox
           19. Eirik Bakke
           20. Matthew Jones
           23. David Batty
           31. Tommy Knarvik
           34. Kevin Dixon

           FORVET
           8. Michael Bridges
           10. Harry Kewell
           12. Darren Huckerby
           17. Alan Smith
           33. Wesley Boyle
           35. Lee Matthews

    Leeds kimleri eledi?

           Partizan : 3 - 1, 1 - 0
           L.Moskova: 4 - 1, 3 - 0
           S.Moskova: 1 - 2, 1 - 0
           Roma: 0 - 0, 1 - 0
           S.Prag: 3 - 0, 1 - 2

    G.Saray'ın İngiliz karnesi

           UEFA Kupası
           1978 - 79 WBA: 1 - 3, 1 - 3
           Şampiyon Kulüpler
           1969 - 70 Waterford: 2 - 0, 2 - 3
           Şampiyon Kulüpler
           1993 - 94 Manchester United : 3 - 3, 0 - 0
           Şampiyonlar Ligi
           1994 - 95 Manchester United : 0 - 0, 0 - 4
           Şampiyonlar Ligi
           1999 - 2000 Chelsea: 0 - 1, 0 - 5


     
  • Yazarlar