Skorer G.Saray'ın yüzü değişmiyor !

G.Saray'ın yüzü değişmiyor !

25.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

G.Saray'ın yüzü değişmiyor !

G.Sarayın yüzü değişmiyor


1996'da Avrupa'da mücadele eden kadrodan 7 oyuncu bugün de forma giyiyor


       Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea'ye farklı bir şekilde yenilerek hayal kırıklığı yaşarken, Teknik Direktör Fatih Terim yönetimindeki Cim - Bom'un 1996'dan beri Avrupa Kupaları'nda hemen hemen aynı kadrosuyla mücadele verdiği de ortaya çıktı.
       Sarı - Kırmızılı takım, Terim'in göreve geldiği ilk sezon, 17 Ekim 1996'da Kupa Galipleri Kupası'nda Fransa'nın ünlü ekibi Paris Saint Germain ile oynadığı ve 4 - 2 kazandığı maçta, kalede Hayrettin, savunmada Bülent, Bekir, Vedat, K.Hakan, orta alanda Ergün, Tugay, Hagi, Ümit, forvette Arif, B.Hakan ile mücadele ediyor. Suat, Mert ve Okan ise oyuna sonra giriyor.
       Fatih Terimli Galatasaray bu kez 20 Ekim 1999'da, Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'nin önüne çıkıyor. Kalede Mehmet, savunmada Fatih (Ümit), Popescu, Capone, K.Hakan, orta alanda Okan, Tugay, Emre, Hagi (Hasan Şaş), ileride Arif, B.Hakan (Saffet) forma giyiyor. Paris St. Germain önüne üç yıl önce çıkan Cim - Bom kadrosundan tam 7 futbolcu, Chelsea karşısında mücadele ediyor. K.Hakan, Ümit, Tugay, Okan, Arif, Hagi, B.Hakan'ın yanı sıra Ergün yedek soyunuyor, Suat ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer almıyor. Sonuçta üç yıl içinde Galatasaray'da kadro da, çizilen rotadaki hayal kırıklığı da değişmiyor.

Çiçekli karşılama

       Şampiyonlar Ligi'nde yarın Hertha Berlin ile oynayacak Galatasaray, Berlin'de çiçeklerle karşılandı. Hertha Berlinli yöneticiler, Alman Hükümeti'nin yabancılar sorumlusu Barbara John ve Berlin Büyükelçisi Tugay Uluçevik'in ilgi gösterdiği kafile, sıkı güvenlik önlemleri altında otele yerleşti. Eski Doğu Berlin'deki bir otelde kalan Cim - Bom'un çevresinde adeta kuş uçurtulmuyor. Galatasaray Berlin'deki ilk çalışmasını dün gece yaptı. Fotoğraf: Vedat Danacı

Para için oynayacağız

       Hertha Berlin maçı için dünBerlin'de kampa giren Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim, artık prestij ve UEFA'dan gelecek para için oynayacaklarını söyledi. Terim, "UEFA Kupası için az da olsa şansımız var. Bunu sonuna kadar zorlayacağız. Chelsea önünde aldığımız yenilgi bizi elbette etkiledi. Ama takımımız kötü günlerde, başı dik olarak sahadan ayrılmayı bilir. Çökmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Hakan kritik

       Galatasaray'ın, Chelsea maçından sonra sol ayağında çekme oluşan Hakan Şükür'ün, götürülmesine rağmen, Hertha Berlin maçında oynayıp oynamayacağı kesinlik kazanmadı. Bursaspor karşılaşmasında da yer almayan golcü oyuncuya, Fatih Terim'in "Sakatsan zorlamayalım" dediği, Hakan'ın ise iyileşip oynama umuduyla Berlin'e geldiği öğrenildi. Sarı - Kırmızılı oyuncunun son durumunun maç günü belli olacağı ifade edildi.


Yazarlar