Futbol Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

12.04.2016 - 11:58 | Son Güncellenme:

Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı için geri sayım başladı! Terör olayları nedeniyle ertelenen Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesinde sakat ve cezalı futbolcular can sıkıyor. Peki Ertelenen Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? şte detaylar...

Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda

Ertelenen Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı için geri sayım başladı. Terör olayları yüzünden ertelenen Galatasaray Fenerbahçe maçı'nın ne zaman saat kaçta hangi kanalda oynanacağı büyük merak konusu oldu. Peki ertelenen Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

GALATASARAY'A DERBİ ÖNCESİ BÜYÜK MÜJDE!

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatasaray'da, derbi maç öncesi önemli bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

25 Mart 2016'da oynanan Hollanda-Fransa maçında sakatlanan Wesley Sneijder ile Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, dün akşamki antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı. İki futbolcu, taktik idmanında da yer aldı.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink, taktik çalışmasında Selçuk ve Sneijder'in yanı sıra, sakatlığı geçen diğer futbolcu Hakan Balta'yı da as takımda oynattı.

Sarı kırmızılı takım akşam antrenmanı sonrasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nden kamp yapacağı Point Otel'e geçti.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Ertelenen Galatasaray Fenerbahçe maçı 13 Nisan Çarşamba günü saat 19:30'da oynanacak. Dev derbi maçı'nı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Galatasaray Fenerbahçe maçı LİG TV ekranınından naklen yayınlanacak..

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN TARAFTARLARINA DERBİ AÇIKLAMASI
Terör tehdidi nedeniyle ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi bugün saat 19.30'da TT Arena'da oynanacak. Ev sahibi ekip bir mesaj yayınlayarak derbi öncesi taraftarlara bazı uyarılarda bulundu.
Galatasaray'dan yapılan açıklama şu şekilde:
"Türk Telekom Arena'da 13 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 19:30'da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan kararlar çerçevesinde;
Seyrantepe-Sanayi metrosu saat 14.30 ile 21.00 arasında çalışmayacak. Taraftarlarımız bir önceki istasyon olan Sanayi Mahallesi'nde inip İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle Seyrantepe Metro İstasyonu'na ulaşabilecek. Metro istasyonu ile stat arasındaki yaya geçiş tüneli ise açık olacaktır.
Stat kapısı taraftarlarımız için ise saat 16.00'da açılacaktır. Otopark kartı olan araçlar kontrol noktalarında kartlarını göstermek suretiyle stada giriş yapılabilecektir.
Seyrantepe Metro Kavşağı-Ayazağa istikametine inen köprü giriş ve çıkışları maçın başlama saatinden 4 saat önce araç trafiğine kapatılacaktır.
TEM kuzey yan yoldan Ankara yönüne ve bölgede bulunan kat otoparkına dönüşler de maçın başlamasından 4 saat önce araç trafiğine kapatılacaktır.
Stada inen yan yol, maç başlamadan 2 saat öncesi ile maç bitiminden 1 saat sonrasına kadar trafiğe kapalı olacaktır.
Türk Telekom Arena’ya girişte güvenlik önlemlerinden kaynaklanan yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşanmaması adına taraftarlarımızın mümkün olduğunca erken gelmeleri önem arz etmektedir."

Haberin Devamı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son yıllarda Avrupa kupası maçları nedeniyle ertelenen derbilerde alınan sonuçlar şöyle:

Galatasaray Fenerbahçe arasında ertelenen maçlarda alınan sonuçlar :

1988-1989 Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 1

1991-1992 Fenerbahçe-Galatasaray 5 - 2

1999-2000 Fenerbahçe-Galatasaray 1 - 2

2002-2003 Fenerbahçe-Galatasaray 6 - 0

Türk Telekom Arena'da golsüz derbi yok

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bugünki erteleme maçının oynanacağı Türk Telekom Arena'da yapılan hiçbir derbi golsüz sonuçlanmadı. Galatasaray, yeni stadında Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig'de 11 kez karşılaştı. Bu maçlardan 8'ini kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez yenildi, birinde ise berabere kaldı. Türk Telekom Arena'daki derbilerde toplam 20 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 12 gol gördü.

Haberin Devamı

Bu statta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan 6 derbide ev sahibi ekip 4, Fenerbahçe 2 galibiyet aldı. Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde ise ev sahibi ekip 4 kez galip geldi, 1 maç da berabere sonuçlandı.

Sarı-kırmızılı ekip, evindeki son 6 derbiyi de kazanmayı bildi.

Türk Telekom Arena'da geride kalan 11 derbinin tamamında en az bir gol atıldı. Bu statta oynanan 11 derbide sporseverler toplam 32 gol izledi, maç başına gol ortalaması 2,9 oldu. Galatasaray evindeki bütün derbilerde gol atarken, sadece 3'ünde kalesini gole kapattı.

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da oynadığı Süper Lig'deki derbilerde alınan sonuçlar şöyle:

18.03.2011 Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 2

07.12.2011 Galatasaray-Fenerbahçe 3 - 1 (Lig Grubu)

26.02.2012 Galatasaray-Beşiktaş 3 - 2 (Lig Grubu)

Haberin Devamı

22.04.2012 Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 2 (Süper Final)

06.05.2012 Galatasaray-Beşiktaş 2 - 2 (Süper Final)

16.12.2012 Galatasaray-Fenerbahçe 2 - 1

27.01.2013 Galatasaray-Beşiktaş 2 - 1

22.02.2014 Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0

06.04.2014 Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 0

18.10.2014 Galatasaray-Fenerbahçe 2 - 1

24.05.2015 Galatasaray-Beşiktaş 2 - 0

İlk golün önemi büyük

Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan lig derbilerinde, son yıllarda ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor. Rekabette 22 yılı kapsayan son 45 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 3 kez yenilgi gördü. Söz konusu dönemde Fenerbahçe öne geçtiği 21 maçtan, Galatasaray ise 11 karşılaşmadan galip ayrıldı, 10 maç da berabere sonuçlandı.

Kartlar havada uçuşuyor

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi iki takım arasındaki son karşılaşmalarda gösterilen sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor.

İki takımın 33'ü lig, 6'sı Türkiye Kupası, 3'ü TFF Süper Kupa, biri de Dostluk Kupası olmak üzere son 43 randevusunda hakemler toplam 34 kırmızı, 252 de sarı kart kullandı.

Rekabetteki son 43 maçta Galatasaraylı futbolcular 18, Fenerbahçeli futbolcular ise 16 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Söz konusu dönemde Galatasaray'dan Emre Aşık (3), Hasan Şaş (2), Melo, Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar, Ujfalusi, Baros, Keita, Arda Turan, Lincoln, Saidou, Orhan Ak, Volkan Arslan, Batista ve Bülent Korkmaz, Fenerbahçe'den ise Lugano (3), Volkan Demirel (2), Alves (2), Emre Belözoğlu, Meireles, Dia, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Gökhan Gönül, Deivid, Ortega ve Luciano kırmızı kartla takımlarını yalnız bıraktı.

Nisan ayında 40. derbi

İki takım bugün yapacakları maçla nisan ayında 40. kez karşı karşıya gelecek. Taraflar, 107 yıllık rekabette nisanda 39 kez karşılaşırken, Fenerbahçe 15, Galatasaray 13 kez galip geldi, 11 maç da berabere sonuçlandı. Nisandaki maçlarda sarı-lacivertlilerin toplam 53 golüne, sarı-kırmızılılar 40 golle yanıt verdi. İki takım arasında nisan ayında yapılan son maç, 2013-2014 sezonunda Türk Telekom Arena'daki lig randevusu oldu ve Galatasaray, 6 Nisan 2014 tarihindeki derbide Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 galip geldi.

Rekabette gol atanlar

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde, iki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 9'u rekabette gol sevinci yaşadı.

Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Wesley Sneijder (3), Hakan Kadir Balta (2), Umut Bulut (2) ve Olcan Adın, Fenerbahçe'de ise Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Diego Ribas derbide gol attı.

Heyecanı iki takımda yaşayanlar

Fenerbahçe ile Galatasaray bu sezonki kadrolarında bulunan 3 futbolcu, her iki takımda da oynadı. Fenerbahçeli Mehmet Topal ve Caner Erkin daha önce Galatasaray'da, Galatasaraylı Olcan Adın ise önceki yıllarda Fenerbahçe'de forma giydi.

Aziz Yıldırım'ın 51. derbisi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bugün yapılacak derbi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 51. Galatasaray maçı olacak. Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez 15 Şubat 1998 tarihinde seçilen Yıldırım döneminde sarı-lacivertli takım, Galatasaray ile 50 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 21'ini Fenerbahçe, 16'sını Galatasaray kazandı, 13 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin 68 golüne, Galatasaray 60 golle yanıt verdi.

Umut Bulut'un Fenerbahçe'ye 8 golü var

Galatasaray'ın suskun golcüsü Umut Bulut, Fenerbahçe filelerine kariyeri boyunca geçmişte farklı formalar altında resmi maçlarda 8 gol kaydetti.

Ankara'daki terör saldırısında babasını yitirerek ertelenen derbi öncesi acıların en büyüğünü yaşayan Umut Bulut, Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa olmak üzere, MKE Ankaragücü'nde oynadığı dönemde 2, Trabzonspor formasıyla 4, Galatasaray'da ise 2 kez Fenerbahçe filelerini havalandırdı.

Bu sezon uzun süredir gole hasret futbolcu, 2012-2013 sezonu başında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Erzurum'da oynanan TFF Süper Kupa maçında 2 gol atarak, takımının 3-2'lik skorla kupayı müzesine götürmesinde başrolü oynadı.

Yazarlar