Şampiyonlar Ligi Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Sahne Alıyor, Heyecan “Süper Oranlar” ve “Pro Analiz” Farkıyla Misli’de Yaşanıyor!

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Sahne Alıyor, Heyecan “Süper Oranlar” ve “Pro Analiz” Farkıyla Misli’de Yaşanıyor!

20.09.2023 - 09:04 | Son Güncellenme:

Bu sezon son kez mevcut formatıyla oynanacak Şampiyonlar Ligi’nde 2023-24 sezonu dün oynanan maçlarla başladı. Galatasaray’ın yer aldığı A Grubu’nda ise maçlar bugün oynanacak. Grup aşamasının en dikkat çekici grupları arasında yer alan A Grubu’nda temsilcimiz dışında; Alman devi Bayern Münih, İngiltere’nin güçlü ekiplerinden Manchester United ve Danimarka ekibi Kopenhag yer alıyor.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Sahne Alıyor, Heyecan “Süper Oranlar” ve “Pro Analiz” Farkıyla Misli’de Yaşanıyor

A Grubu’ndaki ilk hafta maçlarında Galatasaray evinde Kopenhag’ı ağırlarken; Bayern Münih ise Manchester United’ı konuk edecek. Siz de hemen Misli’ye üye olarak Şampiyonlar Ligi heyecanını Süper Oran farkıyla daha yüksek oranlara oynayarak yaşayın… Ayrıca Misli’nin üyelerine sunduğu “Pro Analiz” istatistikleriyle maçlarda öne çıkan tercihleri değerlendirin!

Haberin Devamı

İşte temsilcimiz Galatasaray’ın mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi A Grubu’na ait detaylar…

BAYERN MÜNİH

A Grubu’na birinci torbadan katılan Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi arenasında yer almaya alışkın bir ekip. Şampiyonlar Ligi kupasını 3 kez kaldıran Alman ekibi, Şampiyonlar Ligi’nin eski adı olan Şampiyon Kulüpler Kupası’nda da yine 3 şampiyonluğa sahip. Daha birçok uluslararası başarıya imza atan Bayern; 2 UEFA Süper Kupası, 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 1 UEFA Kupası ve 1 de Kupa Galipleri Kupası’nı müzesine götürdü.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde son şampiyon Manchester City’e elenen Bayern, bu sezon Thomas Tuchel yönetiminde kadroda bazı değişiklikler yaptı. Sabitzer, Mane, Pavard ve Lucas Hernandez gibi isimlerle yollar ayrılırken; Harry Kane’i 100 milyon euronun üzerinde bir bonservis bedeliyle kadrolarına kattılar. Daha önce Fenerbahçe forması da giyen stoper Kim Min-jae transferi de oldukça dikkat çekici. Ayrıca kaleye Maccabi Tel Aviv’den Daniel Peretz’i, sol beke Dortmund’dan Raphaël Guerreiro’yu ve orta sahaya Leipzig’den Konrad Laimer’i transfer ettiler.

Haberin Devamı

Kadrosunda birçok yıldız oyuncu barındıran Bayern Münih otoriteler tarafından grubun favorisi olarak gösteriliyor. Sezona Almanya Süper Kupası’nda Leipzig’e 3-0 kaybederek başlayan Bayern, Bundesliga’da ise şu an kadar oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak 10 puan topladı. Ligde 2. sırada bulunuyorlar. Manuel Neuer, Kingley Coman ve yeni transfer Raphaël Guerreiro şu anda Bayern’de eksik listesinde yer alan isimler.

Galatasaray ile Bayern Münih, daha öncesinde 1972/73 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda karşı karşıya gelmiş; İstanbul’da oynanan ilk maç 1-1 sona ererken Galatasaray deplasmanda rakibine 6-0 kaybetmişti.

Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında 24 Ekim Salı günü Bayern Münih’i Rams Park’ta ağırlayacak olan Galatasaray, 4. hafta mücadelesinde ise 8 Kasım Çarşamba günü rakibiyle deplasmanda karşılaşacak.

MANCHESTER UNITED

İkinci torbadan A Grubu’na dahil olan Manchester United da Bayern Münih gibi Şampiyonlar Ligi’nin gediklilerinden. Tarihi başarılarla dolu olan kulüp, efsane teknik direktör Alex Ferguson döneminde 2 kez Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Ayrıca 1967-68 sezonunda da Şampiyon Kulüpler Kupası’nda şampiyon oldu. 2016/17 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ni de kazanan Manchester United, bunlar dışında 1 Kupa Galipleri Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 de FIFA Kulüpler Dünya Kupası’na sahip.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde yer alan Manchester United çeyrek finalde son şampiyon Sevilla’ya elenerek kupaya veda etmişti. 2021/22 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi’nde gruptan lider çıkan United, ikinci turda Atletico Madrid’e elenmişti.

Teknik direktör Eric ten Hag ile yola devam eden Manchester United, Fenerbahçe ile anlaşan Fred ile yollarını ayırmıştı. Takımdan ayrılan bir diğer isim olan Eric Bailly’i de yine ülkemizin yolunu tutmuş ve Beşiktaş ile el sıkışmıştı. Ayrıca Alex Telles, Anthony Elanga, David de Gea ve Dean Henderson gibi isimler de takımdan ayrıldı. Kaleye önemli takviyeler yapan İngiliz ekibi Inter’den Andre Onana’yı, Fenerbahçe’den ise Altay Bayındır’ı kadrosuna kattı. Atalanta’dan transfer edilen santrafor oyuncusu Rasmus Højlund ile Chelsea’den kadroya dahil edilen Mason Mount transfer döneminin en dikkat çeken isimleri oldu. Ayrıca Fiorentina’dan orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat kiralandı, ancak Faslı oyuncu sakatlığı sebebiyle forma şansı bulamadı.

Haberin Devamı

Manchester United’ın sezona iyi bir başlangıç yaptığı söylenemez. Premier Lig’de şu ana kadar 5 maça çıkan Manchester United, 2 galibiyet aldı ve 3 maçını kaybetti. Ligde 13. sırada yer alıyorlar. Sakatlıklar konusunda da şanssız bir dönemden geçen United’da; Mason Mount, Raphael Varane, Amad Diallo, Luke Shaw, Tyrell Malacia, Sofyan Amrabat, Harry Maguire ve Aaron Wan-Bissaka sakat durumda. Kadro dışı bırakılan Anthony ve Jadon Sancho için de henüz yeni bir açıklama yapılmadı.

Temsilcimiz Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi’nde 6 kez karşı karşıya gelen Manchester United, bu maçların ikisini kazandı. 1993/94 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nin şu anki formatının ilk sezonunda iki ekip elemelerde karşı karşıya gelmiş ve Galatasaray, Old Trafford’da aldığı 3-3’lük beraberlik sonrası rakibiyle Ali Sami Yen’de de 0-0 berabere kalarak gruplara kalmıştı. 2012/13 sezonunda İstanbul’da oynanan Şampiyonlar Ligi maçında ise Burak Yılmaz’ın attığı golle Galatasaray rakibini 1-0 yenmeyi başarmıştı. Son olarak iki takım 2016 yılında hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş mücadeleyi 5-2 Manchester United kazanmıştı.

Haberin Devamı

Galatasaray ile Manchester United, Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında 3 Ekim Salı günü Old Trafford’da karşı karşıya gelecek. 5. haftada ise 29 Kasım Çarşamba günü iki ekip İstanbul’da kozlarını paylaşacak.

KOPENHAG

Gruba 3. torbadan katılan Danimarka temsilcisi Kopenhag, Şampiyonlar Ligi’nde 6. kez grup aşamasında mücadele edecek. İlk kez 2006/07 sezonunda gruplara kalan Kopenhag, grubu sonuncu olarak tamamlamıştı. 2010/11’deki ikinci sezonunda ise gruplarda çıkmayı başarmış ve son 16’ya kalarak Şampiyonlar Ligi’ndeki en iyi sezonunu geçirmişti. Geçen sezon da Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Kopenhag, Play-Off turunda Trabzonspor’u elemişti. G Grubu’nda yer almışlar ve 6 maç sonunda 3 puan toplayarak sonuncu olmuşlardı. 2019/20 sezonunda ise Kopenhag, UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale kadar yükselmişti.

Teknik direktör Jacob Neestrup’un başında bulunduğu Kopenhag, genç yetenek Hákon Arnar Haraldsson’u 15 milyon euro bonservisle Lille’e gönderdi. Yine genç forvet Mikkel Kaufmann ise Union Berlin’e transfer oldu. Southampton’dan transfer edilen Mohamed Elyounoussi ise en dikkat çeken transferlerden biri oldu. Rennes’ten sol bek Birger Meling ve ve Schalke 04’ten santrafor Jordan Larsson transfer edildi. Danimarka Ligi’nden ise sağ kanat Elias Achouri ve kaleci Theo Sander’i kadrolarına kattılar. Diogo Gonçalves, Viktor Claesson ve Trabzonspor forması da giyen Andreas Cornelius takımda dikkat çeken isimler. Ancak Andreas Cornelius geçirdiği sakatlık sebebiyle Galatasaray karşısında oynayamayacak. Nicolai Boilese ve Davit Khocholava ise diğer eksikler.

Kopenhag sezona oldukça iyi başladı. Galatasaray gibi gruplara kalmak için üç ön eleme turu geçen mavi-beyazlı ekip İzlanda temsilcisi Breidablik’i, Çekya temsilcisi Sparta Prag’ı ve Polonya temsilcisi

Rakow’u eledi. Danimarka Süper Lig’inde ise 8 maç sonunda 6 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldılar ve lider durumdalar.

2013/14 sezonunda Galatasaray ile yine Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşen Kopenhag, İstanbul’da oynanan ilk maçı 3-1 kaybetmişti. Galatasaray’ın golleri Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Didier Drogba’dan gelirken; Kopenhag’ı tek golünü Sivasspor’da da forma giyen Claudemir atmıştı. Danimarka’da oynanan ikinci maçı ise Kopenhag 1-0 kazanmıştı.

A Grubu’nun açılış maçında Galatasaray ile Kopenhag, bugün saat 19.45’te Rams Park Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı aldığı Parken Stadyumu’ndaki 6. hafta maçı ise 12 Aralık Salı günü oynanacak.

GALATASARAY

3 sezon aradan sonra yeniden Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan Galatasaray, A Grubu’na dördüncü torbadan katıldı. Temsilcimiz 17. kez Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma başarısını gösterdi. Şampiyonlar Ligi’nde daha önce 2 kez çeyrek final oynayan Galatasaray, 2001/02 ve 2012/13 sezonlarında çeyrek finalde Real Madrid’le eşleşmiş ve rakibini İstanbul’daki maçlarda yenmesine rağmen bu galibiyetler turu geçmek için yeterli olmamıştı. 1988/89 sezonunda ise Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynayan Sarı-Kırmızılılar, Hagi’nin o dönemki takımı olan Romanya ekibi Steaua Bükreş’e elenmişti. 1999/00 sezonunda finalde Arsenal’i yenerek UEFA Kupası’nı müzesine götüren temsilcimiz, UEFA Süper Kupası’nda da Real Madrid’i yenerek çifte zafer elde etmişti.

2019/20 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son serüveninde Galatasaray; PSG, Real Madrid ve Club Brugge’ün bulunduğu grupta 2 puan toplayabilmiş ve grubu sonuncu tamamlamıştı. Geçen sezon Avrupa kupalarında yer almayan Galatasaray, 2021/22 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi elemelerinde PSV Eindhoven’a elenmiş sonrasında UEFA Avrupa Ligi elemelerini geçerek gruplara kalmıştı. Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova’nın bulunduğu gruptan da lider çıkan temsilcimiz, son 16 turunda İspanyol devi Barcelona’ya elenmişti.

Okan Buruk yönetiminde Süper Lig’de 23. şampiyonluğunu alan Galatasaray, Avrupa’da da başarılar elde edebilmek adına kadrosuna birçok takviye yaptı. Mauro Icardi ve Kaan Ayhan’ın bonservisini alan Galatasaray, hücum hattına Wilfried Zaha, Tete, Halil Dervişoğlu ve Cedric Bakambu gibi isimleri dahil etti. (Halil Dervişoğlu, Şampiyonlar Ligi için UEFA’ya bildirilen listede yer almadı.) Sol beke Leipzig’den Angelino’yu kiralayan Sarı-Kırmızılılar, orta sahaya Bayer Leverkusen’den Kerem Demirbay’ı, kaleye ise Gaziantep FK’den Günay Güvenç’i transfer etti. Chelsea’den Hakim Ziyech’i kiralayarak önemli bir transfere imza atan temsilcimiz, Tottenham’dan da defans oyuncusu Davinson Sanchez’in bonservisini alırken orta sahada görev alan Tanguy Ndombélé’yi ise kiraladı. Sıraçhan Nas ve Eyüp Aydın ise kadroya katılan genç isimler oldu.

Galatasaray’da ayrıca giden isimler de oldu. Nicolò Zaniolo rekor bonservisle West Ham’ın yolunu tutarken; Mostafa Mohamed, Fredrik Midtsjø ve Olimpiu Morutan da takımdan ayrıldı. Yunus Akgün Leicester City’e, Berkan Kutlu Genoa’ya, Mathias Ross NEC Nijmegen’e ve Leo Dubois ise Başakşehir’e kiralandı. Yeni transfer Sıraçhan Nas da kiralık olarak Ümraniyespor’un formasını giyecek.

Sezona Şampiyonlar Ligi eleme maçlarıyla başlayan temsilcimiz; Zalgiris, Olimpija Ljubljana ve Molde’yi eleyerek gruplara kalmayı başardı. Süper Lig’de ise 4 maça çıkan Galatasaray; 3 galibiyet, 1 beraberlikle 10 puan topladı ve 2. sırada yer alıyor.

A Grubu’nda heyecan bugün oynanacak maçlarla başlıyor. İşte maç detayları…

19:45 - Galatasaray - Kopenhag (MİSLİ’DE SÜPER ORAN VE CANLI SOHBET SEÇENEKLERİYLE)

22:00 - Bayern Münih - Manchester United (MİSLİ’DE SÜPER ORAN VE CANLI SOHBET SEÇENEKLERİYLE)

Pro Analiz’den Şampiyonlar Ligi A Grubu’na Özel İstatistikler!

Misli’nin üyelerine özel olarak kendi verileriyle ürettiği “Pro Analiz” istatistikleriyle A Grubu’nu değerlendirdik. İşte dikkat çeken istatistikler…

· Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Bayern Münih, evinde oynadığı son 18 maçın 17'sinde en azından 2 GOL attı.

· Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında yer aldığı son 16 sezonun 13’ünde grubunu lider tamamlarken o sezonların 5’inde gruplarında bir İngiliz takımı da yer aldı.

· Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 11 deplasman maçında da gol atmayı başardı.

· Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı son 5 iç saha maçının 4'ü 2.5 alt bitti.

· Kopenhag, Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı son 10 deplasman maçının 8'ini kaybetti.

Misli’den herkese 20 TL!

Süper Oranlar ile yine en yüksek kazancın adresi olan Misli, 'Alayına misli herkese 20' kampanyasıyla tüm üyelerine 20 TL hediye ediyor. Siz de Misli mobil uygulamasında yer alan 'Alayına Misli herkese 20' kampanyasına katılarak anında 20 TL kazanabilirsiniz.

Yazarlar