Basketbol Galatasaray Sofoklis Schortsanitis ile anlaştı! Sofoklis Schortsanitis kimdir?

Galatasaray Sofoklis Schortsanitis ile anlaştı! Sofoklis Schortsanitis kimdir?

04.07.2015 - 21:35 | Son Güncellenme:

Sofoklis Schortsanitis Galatasaray'a geliyor. Galatasaray'ın pota altı için Sofoklis Schortsanitis ile prensip anlaşmasına vardı. Peki Sofoklis Schortsanitis kimdir? Baby Shaq lakaplı Sofoklis Schortsanitis hakkında tüm detaylar haberimizde..

Galatasaray Sofoklis Schortsanitis ile anlaştı Sofoklis Schortsanitis kimdir

Sofoklis Schortsanitis Galatasaray'a geliyor. Galatasaray'ın pota altı için Sofoklis Schortsanitis ile prensip anlaşmasına vardı.

Haberin Devamı

Ergin Ataman yönetiminde yeni sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray, pivot mevkinde görev yapan Sofoklis Schortsanitis ile prensip anlaşmasına vardı.

Geçtiğimiz sezonu Maccabi Tel Aviv'de geçiren Yunan oyuncuyu uzun yıllardır kadrosuna katmak isteyen sarı-kırmızılılar nihayet mutlu sona ulaştı.

Galatasaray, Sofo'nun menajeriyle İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdi ve "Baby Shaq" lakaplı oyuncuyla anlaşma sağlandı.

Sofoklis Schortsanitis'in kariyeri

2004 yılında Iraklis Thessaloniki ile profesyonel kariyerine başlayan ve sırasıyla Pallacanestro Cantu, Aris, Olympiakos, Maccabi Tel Aviv ve Panathinaikos takımlarında oynadıktan sonra geçtiğimiz sezon başında İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'e transfer olan 29 yaşındaki Sofoklis Schortsanitis, Euroleague zaferi yaşarken bu sezon beklentileri karşılamamıştı.

Haberin Devamı

Sofoklis Schortsanitis bu sezon İsrail Ligi'nde 7.8 sayı 2.6 ribaund ortalamaları ile mücadele ederken, Euroleague'de ise 26 maçta 6.7 sayı 2.3 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

Sofoklis Schortsanitis kimdir?

Sofoklis Schortsanitis 22 Haziran 1985, Yunanistan, Kavala Doğumlu, 2.08 Boy, 159 Kilo, İsrail'in Maccabi Tel Aviv Takımı'nın Profesyonel Yunan Basketbolcusu, Sofoklis Schortsanitis'in kuvvetli yapısı ile oyun anlayışı NBA'in Efsane Oyuncuları'ndan Shaquille O'Neal ile aynı olduğu için Baby Shaq olarak da anılmaktadır.
Sofoklis Schortsanitis'in Profesyonel Kulüp Kariyeri;
Sofoklis Schortsanitis, gençliğinde 1266 Elo Puanlı bir Satranç oyuncusudur fakat sonradan Basketbol'a devam etmiştir. A1 Ethniki'de ilk Profesyonel Basketbol tecrübesini yaşamıştır. Daha sonra İraklis BC'de oynamıştır. İraklis BC'de ortalama 6.4 Dakika ile 2.6 Sayı üretmiştir. İtalya Basketbol Ligi'nde Cantù forması giymeye başlamış, sonra Aris BC ile Yunanistan'a dönüş yapmıştır. Buradaki etkileyici performansıyla Olympiakos BC'ye transfer olmuştur. 2003 NBA Draftı'nda onu seçen Los Angeles Clippers, 2006 Yılı'nda ona teklifte bulunmuştur fakat Olympiakos BC ile sözleşmesi devam ettiği için teklifi reddetmiştir. Sözleşmesi bitince 2010 NBA Yaz Ligi'ne katılmıştır fakat Los Angeles Clippers, onun performansından memnun kalmamıştır. 2010 Yılı'nın Ağustos'unda Maccabi Tel Aviv BC, onunla iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurmuştur.
Sofoklis Schortsanitis'in Milli Takım Kariyeri;
Sofoklis Schortsanitis, Hazırlık Maçı'nda Yunanistan Millî Basketbol Takımı'nda bulunduktan sonra Japonya'da düzenlenen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kendisini gösterip Yunanistan Milli Basketbol Takımı'nın Dünya İkincisi olup Gümüş Madalya'yı elde etmesinde büyük bir pay sahibi olmuştur. EuroBasket 2009'da yine Yunanistan Milli Basketbol Takımı'nda çok etkili bir performans sergilemiştir. Yunanistan Milli Basketbol Takımı, Üçüncülük Maçı'nda Slovenya Millî Basketbol Takımı'nı mağlup ederken 23 Sayı, 6 Ribaund ve 2 Blok istatistikleriyle oynamış ve 12 Faul yaptırmıştır. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, Yunanistan Milli Basketbol Takımı'nın en önemli oyuncularından biri olmuştur ve Grup'ta Yunanistan Milli Basketbol Takımı'nın İkinciliğinde büyük pay sahibi olmuştur. Ne var ki Yunanistan Milli Basketbol Takımı, Son 16 Turu'nda İspanya Milli Basketbol Takımı'na mağlup olmuştur.