Skorer Galatasaray transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri

31.05.2012 - 01:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, bomba transferler.

Galatasaray transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri

Haberin Devamı

Olcay Şahan imzaya kaldı
Galatasaray, Kaiserslautern forması giyen Olcay Şahan’ı renklerine bağlamak üzere

Sarı-kırmızılı yönetim hafta başında Florya’da masaya oturduğu Olcay’ın ağabeyi ve menajeri olan Osman Şahan’la anlaşma sağladı. Cim-Bom’un, Bundesliga’dan bu sezon düşen Kaiserslautern kulübüne, 25 yaşındaki sol kanat oyuncusu için 1.5 milyon euro bonservis ödeyeceği öğrenildi. FIFA menajeri olan Osman Şahan, Kayserispor ve Bursaspor’un da talip olduğu Olcay’ın, Galatasaray’ı tercih ettiğini dile getirdi. Alman kulübünün, Olcay’ın bonservisi için 1.5 milyon euro talep ettiği öğrenildi.

Hamit’te son gülen Aslan
Real Madrid’le anlaşan Galatasaray, milli futbolcuyla kıran kırana pazarlık yaptı. Cim-Bom yıllık 3.5 milyon euro isteyen Hamit Altıntop’u 2.8 milyon euroya ikna etti

Haberin Devamı

İspanyol Marca gazetesinin, Galatasaray ile Real Madrid’in, Hamit Altıntop için anlaştıklarını duyurmasından sonra A Milli Takım kampında bulunan yıldız futbolcu da transferi doğruladı, ancak sarı-kırmızılılardan mesafeli bir açıklama geldi.
Milliyet’in konuyla ilgili görüşlerine başvurduğu Başkan Ünal Aysal’ın, “Hamit gelmek istiyor, Real Madrid de onu bırakmak istiyor. Fakat henüz biten bir şey yok” demesi kafaları karıştırdı.
Başkan Ünal Aysal’ın konuya temkinli yaklaşmasının perde arkasında ise şike ve teşvik iddiaları nedeniyle UEFA’nın kararının beklenmesi olduğu öğrenildi. Türk takımlarına toptan gelebilecek olası bir ceza durumunda transferin askıya alınacağı belirtildi.
Diğer taraftan Hamit Altıntop’un İranlı menajeri Reza Fezali’yle kıran kırana bir pazarlık gerçekleştirildiği belirlendi.
Fezali’nin senelik 3.5 milyon euro garanti para, ödemenin gecikmesi halinde yüksek faiz, Almanya’ya gidiş-dönüş biletleri gibi birçok talepte bulunduğu ancak yapılan müzakeler sonrası şartların uygun seviyeye getirildiği kaydedildi. Galatasaray’ın, Hamit Altıntop’a 3 yıllık anlaşma karşılığında, senelik 2.8 milyon euro garanti para vereceği bildirildi.
Galatasaray ile Real Madrid arasındaki anlaşmanın detayları da ortaya çıktı.
Buna göre sarı-kırmızılı kulübün gelecek sezon şampiyon olması halinde İspanyol kulübüne, Hamit için 3 milyon euro ödeyeceği, ligi ikinci bitirmesi halinde ise bu rakamın 2 milyon euroya ineceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Chivu’ya sağlık raporu
Bu arada Inter’le sözleşmesi biten Rumen stoper Cristian Chivu transferinde ipler Galatasaray’ın eline geçti. 32 yaşındaki Chivu’nun sol bekte de oynama özelliği bulunmasından dolayı Fatih Terim’in yeşil ışık yaktığı ve menajeri Becali’ye, “Bizden haber bekleyin” dediği kaydedildi. Tecrübeli futbolcunun geçmişte yaşadığı sakatlıkları dikkate alan Terim’in, ayrıntılı bir sağlık raporu istediği ve testler sonrası bir sorun bulunmaması halinde Chivu’nun transferinin gerçekleşeceği bildirildi.
Galatasaray golcü transferinde Dimitar Berbatov ve Luis Suarez’i elerken, Inter’in Arjantinli yıldızı Milito’nun alternatifler arasında olduğu vurgulandı. Genç golcü isteyen Fatih Terim’in bu planının gerçekleşmemesi durumunda, 32 yaşındaki Diego Milito’nun alınması için talimat vereceği ifade edildi.