Galler Galler kahramanı: Gareth Bale

Galler kahramanı: Gareth Bale

10.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarihlerinde ilk kez yer aldıkları EURO 2016’da yarı finale kadar giderek unutulmaz bir futbol hikayesi yazan Galler, bir kez daha sürpriz arıyor. Tüm ülke yeniden Gareth Bale’in liderliğine ve hızlı ayaklarına güveniyor.

GALLER: EURO 2016’da tarih yazan Galler, gözünü EURO 2020’ye dikti. Tarihlerinde ilk kez katıldıkları 2016 senesinde yarı finale kadar ilerleyen Ada ülkesi, yeniden sürpriz yapmak istiyor.
Şu anda tüm Galler’de gözler Gareth Bale’e çevrildi. Bale, Galler halkı için artık bir kahraman gibi görülüyor. 31 yaşındaki futbolcu, milli forma altında bu zamana kadar 91 maçta 33 gol attı.
EURO 2016’daki yarı final sonrası Galler, İngiltere’den sonra Britanya’da en popüler milli takım oldu. EURO 2020’de de yarı final aşamasına çıkabilirler mi bu bir muamma zira Ryan Giggs takımının başında olamayacak. Bununla beraber Galler’in 2018 Dünya Kupası’na katılamaması kafalarda soru işareti yaratmıştı.
EURO 2016’daki yarı finalin bir tesadüf olup olmadığı tartışılmıştı. Elemelerde 8 maçta 4 galibiyetle 14 puan topladılar ve Hırvatistan’ın grubunda ikinci oldular. Kadrolarında Gareth Bale dışında Joe Allen gibi Aaron Ramsey gibi Ben Davies gibi tecrübeli ve ünlü futbolcular olsa da yakaladıkları jenerasyon artık yaşlanıyor.

Haberin Devamı

Ryan Giggs olmayacak

Galler’in EURO 2020’deki en büyük handikapı teknik direktör Ryan Giggs’in yer alamayacak olması. Futbol tarihinde Manchester United formasıyla efsane seneler geçiren Giggs, Galler’de de teknik direktör olarak farklı bir tarz yakalamıştı.
Ancak Giggs için iki kadına fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle dava açıldı. Bu nedenle efsane ismin görevi askıya alındı. Turnuvada Galler’i Robert Page yönetecek. Page; Galler U21, Port Vale ve Northampton takımlarında görev aldı. Galler, Page yönetiminde çıktığı 6 maçta 4 galibiyet aldı ve sadece bir maç kaybetti. Ryan Giggs’in yokluğunda 46 yaşındaki teknik adamın performansı merak ediliyor.

 

 

 

 

Yazarlar