Skorer Gazi Koşusu'nda zafer "Matador Yaşar"ın

Gazi Koşusu'nda zafer "Matador Yaşar"ın

24.06.2012 - 17:33 | Son Güncellenme:

Türk yarışçılığının derbisi olan 86. Gazi Koşusu'nu Ahmet Göçmen'in sahibi olduğu, Halis Karataş'ın jokeyliğini yaptığı 'Matador Yaşar' isimli at kazandı.

Gazi Koşusunda zafer Matador Yaşarın

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu’nun 86.’sını Ahmet Göçmen’in sahibi olduğu ve jokeyliğini Halis Karataş’ın yaptığı ”Matador Yaşar” adlı safkan burun farkıyla kazandı.

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilen, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 mesafeli koşuda, 22 safkan start aldı.

Birinciliği Ahmet Göçmen’in sahibi olduğu Halis Karataş’ın biniciliğindeki ”Matador Yaşar” isimli at, 2.30.73’lük derecesiyle kazandı.

Matador Yaşar’ın ardından burun farkıyla Ayhan Giray’ın sahibi olduğu Erhan Yavuz jokeyliğindeki ”Sanzatu” 2.30.74’lük derecesiyle ikinci, Hayrullah Doğan’ın sahibi olduğu ve Yücel Bilik’in biniciliğindeki ”Başkan Nexia” 2.30.79’luk derecesiyle üçüncü, Osman Karaoğlan’ın sahibi olduğu Uğur Polat jokeyliğindeki ”Cihanım” ise 2.30.93’lük derecesiyle dördüncü oldu.

Burun farkıyla biten yarış sonunda protesto yapıldı. Ancak komiserler kurulu, yaptığı incelemenin ardından protestoyu reddederek, sonucu onayladı.

Karataş, 5. kez kazandı

Haberin Devamı

Gazi Koşusu’nu daha önce 1996, 2005, 2006 ve 2011 yıllarında kazanan jokey Halis Karataş, 5. kez aynı başarıyı elde etti.

Geçen yıl yapılan koşuda da ilk sırayı ”Anatoly” isimli tayla Halis Karataş alırken, bu yıl olduğu gibi jokey Erhan Yavuz da ikinci olmuştu.

Para ödülleri

Şampiyon safkan ”Matador Yaşar”, sahibi Ahmet Göçmen’e yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte 1 milyon 375 bin 750 lira kazandırdı.

86. Gazi Koşusu’nda bu yıl, yarış ikramiyesi, yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle toplam 2 milyon 500 bin 750 lira ikramiye ödenecek.

Yazarlar