Beşiktaş Gaziantep FK maçı sonrası çarpıcı Beşiktaş benzetmesi! 'Uçurum kenarında turluyor'

Gaziantep FK maçı sonrası çarpıcı Beşiktaş benzetmesi! 'Uçurum kenarında turluyor'

31.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş'ın Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ettiği maçı spor yazarları değerlendirdi. Milliyet'in usta isimleri Bilal Meşe ile Attila Gökçe çarpıcı yazılar kaleme aldı

Gaziantep FK maçı sonrası çarpıcı Beşiktaş benzetmesi Uçurum kenarında turluyor

Burak Yılmaz yönetimindeki Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Gaziantep FK engelini 2-0'lık skorla geçti. Siyah-beyazlıların galibiyetini spor yazarları değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Beşiktaş - Gaziantep FK maçının ardından yapılan değerlendirmeler...

İLAÇ GİBİ GOLLERLE / ATTİLA GÖKÇE

Kongre var, yöneticiler pek sessiz, ortada görünmüyorlar... Maç var, kadroya bakarsanız Aboubakar, Amartey, Colley, Masuaku, Tayfur, Umut ve Rosier yok. Bir sakatlık halleri... Mert de cezalı... Bu kadar dağınık ve yokluk içindeki Beşiktaş, Sumudica ile dikenli bir takım haline gelen Gaziantepspor önünde sık sık gol korkuları yaşadı. Öyleki, gol beklentisi Beşiktaş’ta 0.26, Gaziantep FK da 0.44 olarak çalıştı.

Gaziantep FK maçı sonrası çarpıcı Beşiktaş benzetmesi Uçurum kenarında turluyor

Beşli savunma ile oynatıyor Gaziantep FK’yı Sumudica... Önde Riascos ile Draguş birbirlerini tamamlayan, rakibi tehdit eden çift santrfor... Yani Beşiktaş’ta Cenk Tosun ile Aboubakar’ın oynaması düşünülmeyen bu “çift” pozisyonu Gaziantep’te sahiden iş görüyor. Hayır, gol atmadılar ama her fırsatta yakaladıkları toplarla çok çabuk Beşiktaş ceza alanına indiler. Neyse ki, Bailly ve Necip kaleci Ersin ile birlikte bu korkuları sindirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, evet topla daha çok oynayan takımdı. Şutlarda da öndeydi ancak attıkları gollere gelene kadar daha batıcı, daha sivri takım Gaziantepspor olarak göründü.
Maçın en mutsuz adamı Cenk Tosun’du. Aboubakar’ın yokluğunda hem onun temsilcisi hem de bizzat kendisinin elçisiydi. Ne var ki girdiği pozisyonlarda ya bir saniyelik gecikmeler vardı ya da Mustafa Eskiellaç onu durduruyordu. Golcü atamazsa mutlu olur mu hiç? Neyse ki bu halini çabuk atlattı. Maçın skorunu belirleyen kafa golüyle hem mutluluğu buldu hem de üç puanı güvence altına aldı. İki kafa golünde de Salih ve Cenk’in vuruş güzellikleri öne çıktı. Ama havadan gelen ortalara da alkış...

Gaziantep FK maçı sonrası çarpıcı Beşiktaş benzetmesi Uçurum kenarında turluyor

Mete Kalkavan’ı severim. Süper Ligin en sakin en usta hakemlerindendir. Tartışma yaratan kararlardan uzak durmaya çalışır. Ama dün onun bu tedbirli hali işe yaramadı. Gollerden önce Mustafa Eskiellaç’ın Cenk Tosun’a arkadan yaptığı itme, kakma ve çekme penaltı olmalıydı. Bazı dostlar penaltı noktasından kale çizgisine daha yakın olduğu için o pozisyonda Eskiellaç’a doğrudan kırmızı kart bile gösterilebileceğini söylediler. Hani ben o kadar keskin konuşmayayım ama pozisyonun penaltıyı gerektirdiğinde ısrarlıyım. 
Beşiktaş, zor zamanda hem üç puanı kurtardı hem yönetimin hem Burak hocanın, hem de taraftarın huzurunu sağladı. Ehh, bize de geçmiş olsun deyip kutlamak düşer.

Haberin Devamı

TOPARLANMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM / BİLAL MEŞE

Beşiktaş’a bakıyorum, toparlanır mı, yarışa ortak olur mu? Bırakın ortak olmayı, her geçen hafta dibe vuruyor! Özgüven yerle bir, hastası var, sakatı var, cezalısı var. Demem o ki Kartal’ın vites kutusu dağılmış, şarampole yuvarlanmış, uçurum kenarında turluyor, ha yuvarlandı, ha yuvarlanacak!
Faturayı kime çıkaracağız, yönetime mi, taraftarlara mı? Burayı bırakıp giden Şenol Güneş’e mi, yoksa futbolculara mı? Bu negatif tabloda herkesin payı var, yapılan transferlere bakın Allah aşkına? Evet, isim olarak hepsinin adı var, futbola gelince ortada yoklar, biri düzeliyor, diğeri sakatlanıyor!

Gaziantep FK maçı sonrası çarpıcı Beşiktaş benzetmesi Uçurum kenarında turluyor

Valla Burak Yılmaz’a kimse kızmasın, en azından sorumluluktan kaçmadı, risk aldı, yüreğini ortaya koydu. Elinin altındaki yabancıların kapasitesi ortada. İşin özeti Burak Yılmaz yoklarla mücadele ediyor, Gaziantep karşısına çıkaracağı 11’de bile zorlandı, varın gerisini siz düşünün!
Onca eksiğe karşın Kartal’ı uzun bir aradan sonra ilk kez Gaziantep karşısında istekli gördüm. Pozisyon üretmede sıkıntı çekse de, mücadeleyi elden bırakmadı. İlk yarıda toplam 6 şut attı, ikisi isabetliydi.

Haberin Devamı

Kaybetme korkusunu iyi bilirim, bu korkuyu ancak kazanarak atlatabilirsiniz. Nitekim 63’te Salih Uçan, rakibin kilidini açan çilingir oldu. 75’te Rashica’nın sağdan ortasına bu kez Kartal’ın golcüsü Cenk Tosun yanıt verdi, farkı ikiye çıkardı.Tecrübeli golcünün bir şutu da yan direkte patladı, hatırlatmakta yarar var.
Valla kaptan Necip’e laf eden çarpılır, Bailly ile birlikte savunmada fazla gedik vermediler. Özellikle Necip, benim penceremden özel bir oyuncudur. Yedek bekler, sesini çıkarmaz, tam bir joker, çıkar aslanlar gibi mücadele eder, Kartal’ın cengaveri kaptan Necip...

Haberin Devamı

Bir çift lafım da taraftara olacak, Onur’a niye tepki gösterdiniz, o Beşiktaş’ın bir oyuncusudur, ayıptır, ayıp!
Adı kim olursa, olsun, hakemlerin rahat ettiği takım Beşiktaş... Nasıl olsa ‘ağzı var, dili yok’, kafalarına göre sarıyı da, kırmızıyı da leblebi gibi çıkarıyorlar! Amir’in 86’da gördüğü ikinci sarı kart, olacak iş değil. Yahuu, Mete Kalkavan, sen pozisyonu süzemedin, 4. hakemden yardım aldın! Amir ayağını sokuyor, ancak tehlikeli değil, yani ikinci sarıyla uzaktan yakından alakası yok!

Bakın, Kartal’ın üç puanı iki golle alması çok önemlidir. Nedeni de, o kaybolmaya yüz tutmuş özgüven duygusunu atma yolunda çok önemli bir adım niteliğindedir. Dileriz bu adımlar devam eder, Kartal gerçek gücünü yakalar, camiaya umut aşılar. Ne var ki, yabancılar yeterli değil, böylesi tabloda Burak Yılmaz’ın işinin ne denli zor olduğunun farkındayım, her şey gönlüne göre olsun.

Yazarlar