Skorer Gaziantepspor Bulgaristan ve Brezilya'da oyuncu izliyor

Gaziantepspor Bulgaristan ve Brezilya'da oyuncu izliyor

16.05.2008 - 15:28 | Son Güncellenme:

.

Gaziantepspor Bulgaristan ve Brezilyada oyuncu izliyor

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, transferde aceleci olmayacaklarını belirterek, "Önümüzde zamanımız var. Transferde hata yapmak istemiyoruz" dedi.
         Sezonun sona ermesinin ardından yeni sezon için güçlü bir takım yaratma düşüncesinde olan kırmızı-siyahlılar, transfer harekatına öncelikle yurt dışında başladı. Öncelikli olarak yabancı transferini bitirmeyi hedefleyen Gaziantepspor, Bulgaristan’da ve Brezilya’da oyuncu izliyor. Kırmızı-siyahlıların dış transferde tercihini öncelikle Brezilyalı oyunculara kullanacağı öğrenildi.
         Teknik Direktör Nurullah Sağlam, Bulgaristan’da, yardımcı antrenör Hındal Gündüz ile transfer komitesi üyesi Abdurrahman Bayındır ile Gaziantepspor’un eski futbolcusu Osmair’in ise Brezilya’daki çalışmaları devam ediyor.
         Futbolcu izlemek için Bulgaristan’a giden teknik direktör Nurullah Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Litex-Cernemore takımları arasındaki karşılaşmayı izlediğini, Bulgaristan’da diğer takımlardaki oyuncular hakkında bilgi aldıklarını söyledi.
         Transferde erken karar vermek istemediklerini, oyuncuları iyi tanımaları gerektiğini bildiren Sağlam, "Bulgaristan’da bazı takımlarda oynayan ve isimleri bize önerilen oyuncuları izleme fırsatı buldum. Şu isimler iyi, şunlar kötü demem doğru olmaz. Bu konuda yönetim ile fikir birliği içinde çalışıyoruz. Şu anda ismi kesinleşmiş hiçbir şey yok. Ben sadece bir normal maç izledim. Şu futbolcuyu beğendim veya bu futbolcuyu alalım diye kafamda şekillenmiş bir fikir yok. Bu konuda raporumu yönetime sunacağım" diye konuştu.
         Gelecek sezon kendi oyun mantalitesine uygun futbolculardan kurulu bir takım oluşturacağını kaydeden Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
         "Transfer çalışmalarımızda ince eleyip sık dokuyoruz. sokağa atılacak tek kuruş paramız yok. Yani hata yapma lüksümüz bulunmuyor. Alacağımız yabancı oyuncu direkt olarak takıma girip büyük katkı sağlamalı. Banko oynayabilecek en az 5 mevkisinin en iyisi olan futbolcu almamız gerekiyor. Şu anda sadece izliyoruz ve not alıyoruz. Daha sonra bu isimleri yönetime sunacağız. Kulübün ekonomik durumuna uygun transferleri gerçekleştireceğiz.
         Yanlış transferlerin sonuçlarını hep birlikte gördük. Gaziantepspor bundan büyük sıkıntı çekti. En iyisini ve en doğrusunu yapmak için çabalıyoruz. Biz teknik heyet olarak isimleri belirleyeceğiz ve bu isimleri yönetime rapor olarak sunacağız. Acele ettiğimizde hata payımız artar. İnce eleyip sık dokuyoruz. Gaziantepspor’un ekonomik durumunu da düşünmemiz lazım. Taraftarlarımıza bu sezon başarılı, oynadığı futbolla büyük keyif veren iyi bir takım izlettirmek için yola çıktık. Umarım başarılı oluruz."
         Bu arada, Metin Tuğlu’nun takımdan gönderilmesi ile ilgili kararsızlık yaşandığı, Metin’in yerine transfer edilmesi düşünülen futbolcuyla anlaşma sağlanıldığı takdirde bu futbolcuyla da yolların ayrılacağı öğrenildi.
         Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a verilen ümit milli oyuncu Ahmet Arı’nın ise teknik direktör Sağlam’ın raporu ile Gaziantepspor’a döndüğü belirtildi.
         Sezon bitmeden önce yönetim kurulu kararıyla gönderilen Thomas Sedlak, Volkan Arslan, Ergün Penbe, Barış Durmaz, Mehmet Çoğum, Özgürcan’ın ardından Özgür Volkan Yıldırım, Metin Tuğlu, Özgür Bayer ve Hasan Yurt ile de sözleşme yenilenmesinin düşünülmediği bildirilmişti.

Haberin Devamı

"PARAMIZ HAZIR"
         Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ise üst sıraları hedefleyen takım kurmak istediklerini, bu nedenle dört bir koldan transfer harekatı başlattıklarını söyledi.
         Kolları erken sıvadıklarını, ancak transfer çalışmalarında hata yapmamak için ince eleyip sık dokuyacaklarını ifade eden Kızıl, şunları kaydetti:
         "Artık taraftarlarımızın stada zevk ve heyecanla gelip, büyük keyif alarak takımlarını izlemesini istiyoruz. Marka kent Gaziantep’in ismine yakışır transferler yapacağız, bundan kimsenin en ufak endişesi olmasın. Önümüzde 3-4 aylık bir süreç var. Planlarımız ve bütçemiz hazır.
 Sorumluluklarımızın bilincindeyiz, transferler için gerekli olan paramız da hazır. Yabancı hakkımızın tümünü kullanmayı düşünüyoruz."

Yazarlar