Skorer Gaziantepspor İtalya'ya gitti...

Gaziantepspor İtalya'ya gitti...

28.07.2008 - 11:20 | Son Güncellenme:

.

Gaziantepspor İtalyaya gitti...

Gaziantepspor, ikinci etap 10 günlük kamp programı ve hazırlık maçları için İtalya’ya gitti.
         Kırmızı-siyahlı kafilenin başkanlığını Mevlüt Polat ve Halil Süreyya Aksu yapıyor. Kafile başkanları, Atatürk Hava Limanı’nda yaptığı açıklamada, İtalya’da yapılacak ikinci etap kamp çalışmasında 5 hazırlık maçı oynanacağını belirterek, "En son transferimiz Brezilyalı Tabata da takımla birlikte İtalya’ya gelecek. Hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. İyi bir kamp dönemi geçireceğimize inanıyorum. Yeni alınan arkadaşların performanslarını hazırlık maçlarında göreceğiz. Takım, İtalya kampı sonrası daha da netleşecek" diye konuştu.
         Kırmızı-siyahlı takımın İtalya’da yapacağı ikinci etap kamp çalışmalarına 26 futbolcu katılacak.
         THY’ye ait tarifeli uçakla İstanbul’a giden kafile, yine THY’ye ait tarifeli uçakla 10.30’da Venedik’e hareket etti. Gaziantepspor, oradan kamp yapacağı Udıne kentine bağlı Vıa Umberto Arte Terme kasabasına geçecek.
         Gaziantepspor ikinci etap kampı için gittiği İtalya’da ilk antrenmanını, bu akşam Gortani Hotel’in sahasında yapacak.
         Gaziantespor, İtalya kampında, 30 Temmuz Çarşamba günü Lazio, 1 Ağustos Cuma günü Udinese, 3 Ağustos Pazar günü Triestina ve 5 Ağustos Salı günü Lecce, 7 Ağustos Perşembe günü ise Padova ile hazırlık maçları yapacak.
         Kırmızı-siyahlılar şu ana kadar Fenerbahçe’den Kemal Aslan ve Olcan, Konyaspor’dan Erman Özgür ve Erkan Sekman, Diyarbakırspor’dan Hakan Bayraktar, Çaykur Rizespor’dan Emrah Eren, Beşiktaş’tan Mehmet Yozgatlı ve kaleci Murat Şahin ile Karşıyaka’dan Mustafa Cevahir, Santos kulübünden Tabata’yı kadrosuna kattı.
         Gaziantepspor’un İtalya kampı 8 Ağustos’ta sona erecek.
         Gaziantepspor’un kamp kadrosu şu isimlerden oluştu:
         "Ahmet Arı, Beto, Bekir İrtegün, Cristian Rodrigo Zurita, Erdal Kılıçaslan, Ivan Saraiva de Souza, İbrahim Ferdi Coşkun, İsmail Köybaşı, Mahmut Bezgin, Mehmet Polat, Metin Tuğlu, Murat Ceylan, Soner Örnek, Tolgahan Acar, Mehmet Yozgatlı, Murat Şahin, Erman Özgür, Mustafa Cevahir, Erkan Sekman, Hakan Bayraktar, Mehmet Coşkun, Aras Parlak, Emrah Eren ve Kemal Aslan, Radrigo Barbosa Tabata."

Haberin Devamı

İTALYA KAMPI ÇOK ÖNEMLİ

         Gaziantepspor teknik direktörü Nurullah Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk etap kamp çalışmasının olumlu geçtiğini, ikinci etap İtalya kampında ise takımın daha da netleşeceğini söyledi.
         Her şeyin planlandığı gibi gittiğini, takımdaki uyumdan memnun olduğunu ifade eden Sağlam, "Bu sezon, saha dışı arkadaşlığın saha içerisinde de mükemmel olduğu, sahada korkulan bir Gaziantepspor olacak. Ekibimizde deneyimli ve yetenekli genç oyuncular var. Bu genç ve yetenekli oyuncular kendilerini geliştirirlerse bir kaç sene sonra Gaziantepspor, daha kendinden emin, daha iyi bir ekip olur. İtalya kampınında iyi geçmesini umut ediyorum" diye konuştu.
         Kulüp başkanı İbrahim Kızıl ise İtalya kampı öncesinde 10 numara transferini çözdükleri için mutlu olduklarını, Beto’nun yanına iyi bir forvet transferi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Transferde iyi bir çalışma yaptık. ’Alamazlar’ dedikleri Tabata’yı büyük fedakarlıkla takıma kazandırdık. Futbol kamuoyu ve taraftarlarımız transferler için çok umutlu konuşuyorlar. İyi takım olduğumuz söyleniyor. Hatasız, pürüzsüz, kaliteli, düzgün, kendini kanıtlamış futbolcular transfer ettik. İyi bir kadro oluşturduk. Artık bundan sonrası teknik kadro ve futbolcularda" şeklinde konuştu.
         Kulüp asbaşkanı Bilal Çeker ise 10 günlük kamp sürecinde çok ciddi takımlarla hazırlık maçları yapacaklarına dikkati çekti.
         Çeker, Lazio, Udinese ve Lecce gibi İtalya’nın Seri A takımlarıyla karşılaşacaklarını belirterek, "Bu maçları önemsiyoruz. Sezon öncesi takımın son durumunu ciddi anlamda görmüş olacağız. Oyuncularımızın bu maçlarda nasıl oynayacaklarını şimdiden merak ediyorum. İtalya’daki çalışmalar sonucunda teknik ekip ve oyuncularımıza öz güven gelecektir" dedi.
         Hazırlık kamplarının amacının eksiklerin giderilerek ya da en aza indirilerek sezona hazır bir şekilde başlangıç yapmak olduğunu vurgulayan Çeker, lige yaklaşık 1 aylık süre olduğunu, bu süreyi gerek çalışmalar gerekse oynayacakları özel maçlarla en iyi şekilde değerlendireceklerini bildirdi.
         Gaziantepspor kulübünün kuruluşunun 40. yıl dönümünü kutlayacaklarını anımsatan Çeker, sözlerini şöyle tamamladı:
         "40. yılda kulübe yakışan bir şekilde takım kurduğumuza inanıyoruz. Bu sezona büyük önem veriyoruz. Taraftarlarımızın bu sezon beklediği heyecanlı ve kaliteli maçları onlara seyrettireceğiz. Şu ana kadar yapılan transferler kentte büyük heyecan yarattı. Özellikle bütün transferlerimiz çok iyi ama Tabata’nın gelişi büyük moral kazandırdı.
         Yönetim kurulu olarak gereken her şeyi yaptığımıza inanıyorum. Uyum sorunu aşılıp, futbolcular birbirine alıştığı takdirde çok iyi işler yapacağız. Bundan sonrası artık teknik kadro ve futbolcularımızda. Tabii ki taraftarlarımızdan da büyük destek bekliyoruz. Bu sezon Gaziantepspor yine lige renk ve kalite veren bir takım olacaktır. Zaman her şeyin en iyi ilacı olacaktır."