Skorer Gaziantepspor'da Nurullah Sağlam dönemi sona erdi...

Gaziantepspor'da Nurullah Sağlam dönemi sona erdi...

09.03.2009 - 16:27 | Son Güncellenme:

.

Gaziantepsporda Nurullah Sağlam dönemi sona erdi...

Gaziantepspor yönetimi ile görüştükten sonra alınan ortak kararı gereği görevinden ayrılma kararı alan teknik direktör Nurullah Sağlam, takımda iyi işler yaptıklarını düşündüklerini, şartların böyle bir karar verilmesine neden olduğunu söyledi.
Sağlam, Celal Doğan tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, kulüp yöneticileri, Mehmet Kızıl, Bilal Çeker ve Ömer Çelik’in kan değişikliği teklifi götürdüğünü, bu karara saygı göstererek görevini bıraktığını söyledi.
Gaziantepspor’da görev yaptığı sürece iyi işler yaptıklarını düşündüğünü, şartların durumu bu noktaya taşıdığını ifade eden Nurullah Sağlam, "İyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Şartlar böyle bir karar verilmesine neden oldu. Farklı yorumlar olabilir. Yöneticiler, Bilal Çeker, Ömer Çelik ve Mehmet Kızıl, kan değişikliğinin olmasının iyi olacağını söylediler. Ben de karara saygı duyacağımı söyledim. Şartları konuşup ayrıldım. Teklif yönetimden geldiği için ekip arkadaşlarımın alın teri ile ilgili para ile ilgili konuştuk. Bu kent benim ve takım benim" diye konuştu.
Zor bir yarış içinde aldığı Gaziantepspor’u hedefi olan bir takım haline getirdiğini belirten Sağlam, "Geçen sene geldiğimde 3 yıl boyunca son maça kadar rahat etmeyen bir takımı son 5 maçta rahatlattık. Bu takımı fair-play liginde lider bırakıyorum. Bu bizim için gurur verici bir şey. Gelecek hocaya de her türlü yardımı yapmaya hazırım" dedi.
Görev aldığı dönem içinde genç oyuncuları takıma kazandırmaya çalıştığını belirten Sağlam, Murat Ceylan, Ahmet Arı, Ferdi ve kaleci Mahmut’u bu takımın içine katmanın kendisi için ayrı bir övünç kaynağı olduğunu ifade etti.
Sağlam, "Tüm Türkiye’nin konuştuğu sempati duyulan bir ekip olmakta bizim için bir artı. Takımın son birkaç yıldır kaybettiği imajı tazeleyerek hatta üstüne koyarak yola devam ettik. Bu konular Gaziantepspor adına kazandırdığımız şeylerdir. Bir Anadolu takımının büyük takımları da geride bırakarak yüksek pas yüzdesi oynaması ve Türkiye’nin en çok pas yapan takımı olması bizim için övünç kaynağıydı" ifadelerini kullandı.
Sezon sonunda çok iyi şeyler başardıklarını kaydeden Sağlam, "Sezon başından bu yana sergilediğimiz oyun beklentilerin yüksek olmasına neden oldu.
Yola çıkarken konuştuğumuz konularla bazı konularda örtüşemedik. Bugün gelinen noktanın en büyük nedeni bu diye düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

HEDEFE YÜRÜRKEN SÜREÇ GEREKLİ

Gaziantepspor’dan ayrılık gibi bir düşüncesi olmadığını, hedefe yürürken belirli bir süreç gerektiğini defalarca kez ifade ettiğini anımsatan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hiçbir zaman matematiksel hedefimiz yok demedim. UEFA Kupasına gitmeyi çok istiyorduk. Bunu basın önünde yapmak istemedik. Bu konuda prim vaat edildi. Hedef konusunda ne yazık ki çarpıtmalar oldu. Yönetimin verdiği karara saygı duyuyorum. Belki onlarında gelecek sezona yönelik hedefleri vardı.
Devre arasında mutlaka bu takıma bir santrfor takviyesi gerekliydi. Ama eldeki şartlar ve imkanları bir araya getirdiğimizde bunlar olmadı. Bana göre Nurullah Sağlam, görevini ilk devrede bırakmalıydı. Devre arasında transfer konusunda yönetimle uzlaşamadık. Devre arası transferde benim istediğim olmadı. Devre arası transferde giden Emrah Eren’in yerine İlhan’ı alabildik. Burada yönetimi suçlamıyorum. Bu rağmen yola devam ettiysem, günahıyla sevabıyla bana aittir."
Sağlam, hedef konusunda yönetimle örtüşemediklerini belirterek, "Ama bu sadece yönetimin suçu da değil. Kamuoyunun bizi ittiği bir hedef vardı. Sadece bu yönetime endekslenmesin. Biz de bu konuda biraz daha duyarlı olabilirdik. Yapılanma süreci kuralına hep birlikte uymalıydık. Ama biz buna uyamadık.
Gerçekçi hedeflerin olmaması bu sıkıntıların ortaya çıkmasına neden oldu. Bu süreç içinde taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Beni destekleyen, inanan,
doğruları yazan gazetecilere de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bir Gaziantepli olarak taraftarı olmaktan gurur duyacakları bir takım yapacağı şeklinde söz verdiğini hatırlatan sağlam, "Bana göre kendi penceremden baktığımda sözümde durduğuma inanıyorum. Seyir zevki yüksek bir takım yapacağımızı söylemiştik bu sözü de yerine getirdik. Yola çıkarken bu senenin bir yapılanma yılı olacağını söylemiştim. Hatta bu konuda yola çıkarken yönetimle bir protokol imzalamıştık" diye konuştu.
Sağlam, basın toplantısının ardından futbolcularla bir süre görüşerek Celal Doğan tesislerinden ayrıldı.