Milli Takım Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Güçlü bir spor altyapısı ve Türk sporu geliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Güçlü bir spor altyapısı ve Türk sporu geliyor

13.10.2023 - 01:19 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan'ı 1-0'lık skorla geçtiği maçın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Güçlü bir spor altyapısı ve Türk sporu geliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan galibiyetini değerlendirdi. Bakan Bak şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Bu akşamki oyun nedeniyle oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Harika oyun sergilediler. Grupta avantajlı pozisyon elde ettiler. Konya'da da devamını getirmek lazım. Bu takım Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi hak ediyor. Letonya maçı çok önemli. Konya'da bu gençler bu güzel oyunlarını devam ettirecekler. 2032 Avrupa Şampiyonası organizasyonu ile ilgili karar açıklandı. Bu da bizim için önemli. Türkiye'nin altyapısı ve organizasyon yeteneğiyle geldiğimiz noktayı ifade eden sonuçtu."

Galibiyetin Türk milletine hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Bak, şunları kaydetti:

"Bu takım iyi bir jenerasyon. Türk milletine hayırlı olsun. Maç esnasında güzel bir oyun sergilediler. Türkiye dünyada en genç statlara sahip. 38 stadımız mevcut, bunların hepsi Avrupa standartlarında. Şanslıyız ki, sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var. Kendisi de aradı sporcularla görüştü. Pazar günü de bu galibiyeti taçlandırıp, evimiz gibi olacak Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Bu takım bunu hak ediyor. Montella çocuklarla beraber güzel organize etmiş. Tebrik ediyoruz, gurur duyuyoruz. Güçlü bir spor altyapısı ve Türk sporu geliyor. Bunun sonucunu diğer branşlarda da görüyoruz. Konya'daki vatandaşlarımızı maça davet ediyoruz. Bu coşkuyu onlar da katılsınlar."

Haberin Devamı