Diğer Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Thomas Bach görüştü

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Thomas Bach görüştü

08.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul’da düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri 52’nci Genel Kurul Toplantısı’nda, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile görüştü.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Thomas Bach görüştü

Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 52’nci Genel Kurul Toplantısı, İstanbul’da düzenlendi. Toplantıya katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı görüşmelerde Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

İkili görüşmede, Türkiye’nin organizasyon düzenleme kabiliyetine ve olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteğine değinildi. Ayrıca görüşmede, Türkiye ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin arasındaki işbirliğinin, güçlendirilerek devam etmesi konuşuldu.

Thomas Bach, 2021 yılında IOC ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Dayanışma İçin Spor’ (Sport for Solidarity) projesinin başarısından dolayı Bakan Bak’a teşekkür etti. Bakan Bak ise IOC’nin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen spor altyapısının yeniden yapılandırılması için yaptığı yardımlardan dolayı Alman spor insanı Thomas Bach’a teşekkürlerini iletti. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’de görüşmede hazır bulundu.

Haberin Devamı

"OLİMPİYATLARI TÜM DÜNYA İÇİN İSTİYORUZ"

2027 Avrupa ve 2036 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’da düzenlenmesi açısından önemli bir buluşma olan Avrupa Olimpiyat Komitesi Genel Kurulu’nda IOC Başkanı Thomas Bach, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de görüştü. Bach ve Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Capralos’un, ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini sunduğu İmamoğlu, kurula hitaben yaptığı konuşmada “Olimpiyatları sadece İstanbul halkı için değil, tüm dünya için istiyoruz” dedi.

Bach ise konuşmasında olimpiyatların dünü, bugünü ve yarınına dair görüşlerini dile getirdi.

Yazarlar