BursaSpor Gençoğlu kabri başında anıldı

Gençoğlu kabri başında anıldı

07.02.2015 - 12:15 | Son Güncellenme:

Eski Bursa Milletvekili Gençoğlu kabri başında anıldı.

Gençoğlu kabri başında anıldı

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle 7 Şubat 1993'te hayatını kaybeden eski Bursa Milletvekili ve Bursaspor Kulübü Başkanı Mümin Gençoğlu'nun vefatının 22'nci yılı dolayısıyla mezarı başında anma töreni yapıldı.

Haberin Devamı

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Emirsultan Mezarlığı'ndaki törende yaptığı konuşmada, kelimelerin Gençoğlu'nu anlatmakta yetersiz olduğunu söyledi.

İş adamlığı, yardımseverliği ve bütün kimliğiyle Bursa'ya yön vermiş çok değerli bir insanın kabri başında bulunduklarını belirten Bölükbaşı, şöyle konuştu: "1975-1978 arasında 3 yıl Bursaspor'a başkanlık yaptığı dönemde Bursaspor gerçekten bir ivme kazanmıştı. O yıllarda Bursaspor'un altyapısı olan Vakıfköy'ün temeli atmış ve onun bitmesini sağlamıştı. Şu anda da oradan birçok futbolcu yetişiyor. 1985 yılında yine Bursa'da Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğini (BAL-GÖÇ) kurarak göçmenlere bir yön vermiştir. O dönemdeki vahşeti, asimilasyonu dünyaya duyurmuştur. 1991'de Bursa'dan milletvekili seçilerek Bursamıza gerçekten çok önemli işler yapmıştır. Rahmeti Adnan Kahveci'nin o dönemdeki kazadan dolayı cenazesine giderken bir trafik kazası geçirip hayatını kaybetmişti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.''

Haberin Devamı

Mümin Gençoğlu'nun oğlu Turan Gençoğlu ise onun katkılarının hala unutulmadığını dile getirerek, törene katılanlara teşekkür etti.

Tören, dua edilmesiyle sona erdi.

Yazarlar