Voleybol Giovanni Guidetti'den Paulo Egonu ve baskı itirafı! 'Aynısı Türkiye'de bana da oluyor"

Giovanni Guidetti'den Paulo Egonu ve baskı itirafı! 'Aynısı Türkiye'de bana da oluyor"

18.10.2022 - 14:50 | Son Güncellenme:

Dünya Voleybol Şampiyonası'nda favoriler arasında gösterilen İtalya'da eleştiri okları süper yıldız Paulo Egonu'ya çevrildi. Milli takıma 'ara' vereceğini açıklayan pasör çaprazı için yeni hocası Giovanni Guidetti açıklamalarda bulundu.

Giovanni Guidettiden Paulo Egonu ve baskı itirafı Aynısı Türkiyede bana da oluyor

Dünya Şampiyonası'nda umduğunu bulamayan ve bronz madalya kazanan İtalya'da süper yıldız Paulo Egonu'ya sert eleştiriler yönetildi. Turnuvanın sayı kralı olmasına rağmen eleştirilerin dozu nedeniyle İtalyan yıldız milli takıma 'ara' vereceğini açıkladı. Aynı zamanda Vakıfbank'ın yeni transferi olan pasör çaprazı için hocası Giovanni Guidetti açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

VAKIFBANK'A TRANSFER OLDU
Vakıfbank'ın İtalyan ekibi Imoco'yu CEV Şampiyonlar Ligi finalinde yenerek şampiyon olmasının ardından Paola Egonu'nun Türkiye'ye transfer olduğu açıklandı. Yeni sezon için Egonu'yu kadrosuna katan Vakıfbank, Isabelle Haak ile yolları ayırdı.

SAYI KRALLIĞINDA ZİRVEDE
23 yaşındaki Nijerya asıllı voleybolcu turnuvada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekme başarısı gösterdi. Paola Egonu turnuvada toplam 275 sayı üreterek inanılmaz bir performans sergiledi. Paola Egonu'yu takip eden isimler Polonya'dan Magdalena Stysiak ile Sırbistan'dan Tijana Boskovic oldu.

Giovanni Guidettiden Paulo Egonu ve baskı itirafı Aynısı Türkiyede bana da oluyor

"SON MAÇIM OLACAK"
Paola Egonu müsabaka sonrası menajeriyle bir konuşma gerçekleştirdi. O anlar bir taraftarın kamerasına yansırken Egonu'nun menajerine İtalya Milli Takımı'nı bırakma kararı aldığını ilettiği gözlemlendi. İtalyan isim; "Anlayamazsınız, çok yorucu. Bana 'Neden İtalyansın?' diye bile sordular, bu benim milli takımdaki son maçım olacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"CANIM YANIYOR"
Paola Egonu maç sonu verdiği röportajda; "Şimdilik ara vereceğim ama sakatlandım ve iyileşmem gerekiyor. Milli takıma devam edecek miyim? Bunu hala bilmiyorum. Şimdilik ara veriyorum çünkü canım yanıyor. Bir şeyler ters gittiğinde ilk saldırıya uğrayan benim ve bu çok zor. Arayı hak ettiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Giovanni Guidettiden Paulo Egonu ve baskı itirafı Aynısı Türkiyede bana da oluyor

PAZAR GÜNÜ İSTANBUL'A GELİYOR
VakıfBank’ın yeni transferi dünyaca ünlü İtalyan milli voleybolcu Paulo Egonu’nun Pazar günü İstanbul’a gelerek takımla birlikte çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

GUIDETTI: "AYNISI TÜRKİYE'DE BANA DA OLUYOR"
A Milli Voleybol Takımı ve Vakıfbank'ın başantrenörü Giovanni Guidetti, İtalya basınına Egonu ile ilgili röporatj verdi. Reggio Emilia'da tatil yapan Guidetti, takımının yeni transferini La Gazzetta dello Sport'a değerlendirdi.

"Bronz madalya, Egonu'nun üzerine büyük bir medya baskısını beraberinde getirdi. Kolay zamanlar geçirmediğini biliyorum. Ama spor böyle! Kazanınca moralinizi yüksek tutuyorlar, kaybedince eleştiriyorlar. Şampiyona sonrası aynısı Türkiye'de bana da oluyor"

Haberin Devamı

Giovanni Guidettiden Paulo Egonu ve baskı itirafı Aynısı Türkiyede bana da oluyor

"EGONU İÇİN İSTANBUL DOĞRU YER"
"İstanbul'daki deneyimin onun için mükemmel olacağına inanıyorum. Arkadaşlarıyla alışveriş yapmanın veya pizza yemenin zevkini rahatsız olmadan yeniden keşfedecek. Egonu için buranın doğru yer olduğuna inanıyorum ve onu aramızda görmekten dolayı çok heyecanlıyım."

"SPORUCULARI NASIL KORUYACAĞIMIZI BİLEN TAKIMIZ"
"Biz sporcularını nasıl koruyacağını bilen bir takımız. Burada çok büyük oyuncular oynadı. Geçmişteki diğer oyuncular kadar VakıfBank'ta başarılı olacağına eminim. Koçluk yaptığım tüm oyunculara yaptığım gibi onun da gelişimini sağlamak için çalışacağım."

Yazarlar