Skorer Gökçek ve Turacı Adliye’de

Gökçek ve Turacı Adliye’de

24.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve futbolcu Önder Turacı şike soruşturması kapsamında ifade verdi

Gökçek ve Turacı Adliye’de

Gökçek’in önceki akşam saatlerinde Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen’e yaklaşık yarım saat şüpheli sıfatıyla ifade verdikten sonra savcılıktan ayrıldığı öğrenildi.
Futbolda şike soruşturması kapsamında dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Önder Turacı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi, ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesini verdikten sonra da soruları yanıtsız bırakarak adliyeden ayrıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 10.00’da gelen ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çıkan tecrübeli futbolcu, burada yaklaşık 5 saat kaldı. Polisin sorularını yanıtlayan Turacı, savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan Turacı daha sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Protokol kapısından adliyeye alınan Turacı’nın soruşturma savcısı Mehmet Berk’e ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdi. Turacı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Avukatı ile birlikte adliyeden ayrılan Önder, burada da gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Haberin Devamı

PFDK savunma bekleyecek
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu adı şike ve teşvik soruşturmasında geçen ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından sevki yapılan 52 kişi ile ilgili olarak herhangi bir işlem yapılamayacağı görüşüne vardı.
Kurul, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve yöneticilerin bulunduğu tedbirli olarak sevk edilen 17 kişi ile tedbirsiz olarak disipline gönderilen 35 kişi hakkında inceleme yapılabilmesi için soruşturmadaki gizlilik kararının beklenmesine karar verdi.
Müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemlerde bulunduğu iddiasıyla sevk edilen 52 kişi hakkında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın 2010/2287 numaralı dosyasında yürütülen soruşturmadaki gizlilik kararı nedeniyle herhangi bir belgeye ulaşılamadığını belirten PFDK, gizlilik kararının kalkmasından ve belgelere ulaşılmasından sonra adı geçen kişilerin savunmalarının alınacağını açıkladı.

Yazarlar