Gökhan Türe

Gökhan Türe

gture@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sene 2007, Avrupa Şampiyonası, yer İspanya... Kaya Peker, İtalyanlar’ı denize dökmüş, ilk çeyrekte 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 blokla oynarken bir anda kendini kenarda buluyor... Ve ne acıdır ki Kaya, maçın kalan bölümünde de “ihtiyaç hissedilmediği için (!)” oyuna alınmıyor !.. İtalya açık ara geriden gelip maçı kazanıyor !..
Sene 2008, BEKO Basketbol Ligi, yer Abdi İpekçi Salonu... Fenerbahçeli Gasper Vidmar, ilk çeyrekte Galatasaray potasına üçü smaç 10 sayı yapmış, rakip uzunlara nefes aldırmadan 4 ribaund, 1 blokla oyunu domine ederken bir anda kendini kenarda buluyor !.. Ve tıpkı Kaya gibi maçın kalan bölümünde oyuna tekrar girmesine “gerek görülmeden (!)” maçı öyle kenarda tamamlıyor !.. Galatasaray maçı 22 sayı geriden gelip çeviriyor...

Haberin Devamı

Solomon’un silkinişi
Türk Milli Takımı’nın yaşadığı ilk faciada başrol oyuncusu coach Bogdan Tanjevic’ti. Ve yine dün, faciadan kılpayı dönen Fenerbahçe’nin coachluğunu da Bogdan Tanjevic yapıyordu. Artık bu iki büyük yanlışın “rastlantı” olup olmadığını varın siz karar verin !..
24 dakika 51 sayı yapıp, 22 sayı öne geçip, sonra Galatasaray’ın alan savunmasına karşı 12 dakikada 6 sayı üretebilen, galibiyeti rakibe hediye etmek üzereyken günün kötü ismi Solomon’un bir anlık silkinişiyle uzatmada kazanabilen Fenerbahçe, dün kaybetmiş kadar oldu açıkçası !..
Kaybederken kazanan ise Galatasaray’dı... Fenerbahçe gibi bir rakibe karşı Fatih’i çemberin altına dikip, müthiş savunma ile maçı 22 sayıdan çevirip kazanma noktasına getirmeleri de onlar için ULEB Kupası arefesinde kazanmak kadar önemliydi...