Karagümrükspor Gol düellosunda kazanan yok! Konyaspor pes etmedi

Gol düellosunda kazanan yok! Konyaspor pes etmedi

08.01.2023 - 15:32 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında Fatih Karagümrük ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada Konyaspor 2 kez geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve Mame Diouf'un son anlarda bulduğu gol ile 1 puanı kurtardı.

Gol düellosunda kazanan yok Konyaspor pes etmedi

Andrea Pirlo yönetimindeki Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında İlhan Palut'un çalıştırdığı Konyaspor'u konuk etti. Son anlarına kadar büyük heyecana sahne olan maçta Konyaspor 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve skoru 2-2'ye getirdi. Ancak 88. dakikada Kerim Frei'ı durduramayan Konyaspor bir kez daha geriye düştü.

Haberin Devamı

Yine pes etmeyen Konyaspor 90+5. dakikada Mame Diouf'un golüyle 1 puanı kurtardı. Karşılaşma 3-3'lük beraberlik ile sona erdi.

HAT-TRİCK

Karagümrük'ün gollerini 7. dakikada Magomed Ozdoev, 33. dakikada Diagne ve 88. dakikada Kerim Frei kaydetti. Konyaspor'un gollerini ise 65, 72 ve 90+5. dakikalarda Mame Diouf attı.

Bu sonuçla birlikte 2 maç aradan sonra puan kaybeden Fatih Karagümrük 20 puana yükseldi. Galibiyet hasreti 3 maça çıkan Konyaspor ise puanını 27 yaptı.

PİRLO'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, ligde son oynadıkları Kayserispor maçının kadrosuna göre Konyaspor karşısında sahaya sürdüğü 11’de 1 değişikliğe gitti. İtalyan teknik adam, Jean Kouassi’nin yerine Ebrima Colley’e görev verdi.

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Fatih Karagümrük: Batuhan Şen, Biraschi, Baniya, Dresevic, Levent Mercan, Shukurov, Ricci, Ozdoev, Colley, Borini, Diagne.

Konyaspor: Erhan, Ahmet Oğuz, Adil, Calvo, Guilherme, Oğulcan, Michalak, Endri Çekici, Hadziahmetovic, Amilton, Diouf.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakika Diagne’nin pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Ozdoev’in sağ ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Konyaspor savunmasına da çarpıp kalecinin solundan ağlarla buluştu. 1-0

33. dakika sağ kanattan Ebrima Colley’in ortasında ceza sahası içinde Diagne, iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

42. dakikada Fatih Karagümrük savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası içinde önünde bulan Mame Diouf’un şutunda kaleci Batuhan Şen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

47. dakikada Oğulcan Ulgun çerçeveyi buluyor ancak top filelerle buluşmuyor. Vefa Stadı Stadı'nda skorda değişiklik yok.

65. dakikada Mame Diouf Muric'in ortasında topu ağlara gönderdi. Skor 2-1 oluyor.

72. dakikada Birkez daha sahneye Mame Diouf çıktı. Senegalli futbolcu skoru 2-2'ye getirdi.

78. dakikada ceza sahası içine yapılan ortaya Mame Diouf yükseldi yine kafayı vurdu. Yüzde 100 gol pozisyonunda Batuhan Ahmet Şen gole izin vermedi.

89. dakika sonradan oyuna giren Kerim Frei sahneye çıktı. Tecrübeli futbolcu ceza sahası içinde çok sert vurdu ve takımını bir kez daha öne geçirdi.

Haberin Devamı

90+5'inci dakikada Konyaspor bir kez daha eşitliği yakaladı. Sol kanattan gelişen atakta Guilherme ortasını yaptı. Arka direkte Diouf, kafayla topu ağlara gönderdi: 3-3.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Kadir Sağlam, Hakan Yemişken, Mehmet Kısal
FATİH KARAGÜMRÜK: Batuhan Şen - Biraschi, Baniya, Dresevic, Levent Mercan, Ricci, Ozdoev, Shukurov (Dk. 86 Lawrence), Colley (Dk. 64 Samed Onur), Borini (Dk. 27 Burak Kapacak) (Dk. 86 Kerim Frei), Diagne (Dk. 85 Colin Kazım)
KONYASPOR: Erhan Erentürk - Ahmet Oğuz (Dk. 86 Cebrail Karayel), Adil Demirbağ, Calvo, Guilherme, Oğulcan Ülgün (Dk. 63 Paz), Hadziahmetovic, Michalak (Dk. 46 Muhamme Demir), Çekiçi (Dk. 59 Muric), Amilton (Dk. 46 Bytyqi), Diouf
GOLLER: Dk. 7 Ozdoev, Dk. 33 Diagne, Dk. 88 Kerim Frei (Fatih Karagümrük) - Dk. 65, Dk. 72 ve Dk. 90+5 Diouf (Konyaspor)
SARI KARTLAR: Shukurov, Borini, Baniya, Diagne, Biraschi (Fatih Karagümrük), Oğulcan Ülgün (Konyaspor)

Haberin Devamı

Yazarlar