İngiltere Premier Lig Guardiola'yı yıkan isim Ivan Toney!

Guardiola'yı yıkan isim Ivan Toney!

12.11.2022 - 18:19 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'in 16. haftasında Manchester City sahasında Brentford'a 2-1'lik skorla yenildi. Zirve yolunda yaran alan Guardiola'nın öğrencilerini yıkan isim ise Ivan Toney oldu. 26 yaşındaki yıldız futbolcu maçta attığı 2 golle yıldızlaştı.

Guardiolayı yıkan isim Ivan Toney

İngiltere Premier Lig'in 16. haftasında Manchester City ile Brentford Ettihad Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Maça hızlı başlayan taraf Brentford oldu. Güçlü rakibi karşısında oldukça güçlü bir başlangıç yapan ve ilk 10 dakikada iki net pozisyonda Ederson'u geçemeyen deplasman ekibi aradığı golü 16. dakikada Ivan Toney'in ayağından buldu. Yıldız futbolcu ceza sahası içerisinde hava topunda rakibi John Stones'u ekarte ederek Ederson'un da üstünden aşırtma kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeyi başardı.

İLK İSABETLİ ŞUT 38. DAKİKADA

Her ne kadar Manchester City'nin topa sahip olma oyunu sahada olsa da Guardiola'nın öğrencileri ilk isabetli şutunu ancak 38. dakikada atabildi. İlk yarıda bu kötü oyuna rağmen City 45+1. dakikada Phil Foden'ın golüyle skoru 1-1'e getirdi. Bu gol aynı zamanda Ettihad Stadyumu'nda maçı izlemeye gelen taraftarların da içine su serpti.

Haberin Devamı

Ancak 2. yarıda da değişen bir görüntü olmadı. City cephesi ilk yarıya oranla daha fazla pozisyon buldu ancak bir türlü Brentford savunmasını ve kalecisini geçemedi. İspanya Milli Takımı'nın da kadrosuna seçilen David Raya başarılı bir performans ile yine Premier Lig'de öne çıkmayı başardı.

Aymeric Laporte maçın 56. dakikasında hava topu mücadelesinde rakibinin dirseği gelince sakatlık geçirdi ve kaşı açıldı. Yaklaşık 10 dakika kadar tedavisi tamamlanana kadar yıldız futbolcu yerde kaldı. Ardından oyun kaldığı yerden devam etti.

UZATMALARDA YIKILDI

Beklenildiği gibi maçın sonuna bu sakatlıktan doğan 10 dakikalık uzatma süresi eklendi. City gol için yüklenirken golü bulan taraf Brentford oldu. Ivan Toney yine sahneye çıkarak 90+8. dakikada Manchester City'yi yıkmayı başardı ve Guardiola'nın öğrencilerini zirve yarışında önemli bir yara almasına neden oldu.

Alınan bu sonuçla Manchester City 32 puanla 2. sırada yer aldı. Brentford ise aldığı 3 puan ile puanını 19 yaptı ve 10. sırada bulunuyor.

Yazarlar