Voleybol Guidetti ve Eda Erdem'in tepkisi canlı yayına yansıdı! Sultanlar'da Saliha Şahin coştu

Guidetti ve Eda Erdem'in tepkisi canlı yayına yansıdı! Sultanlar'da Saliha Şahin coştu

27.09.2022 - 16:44 | Son Güncellenme:

Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci maçında Türkiye, Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Tokyo Olimpiyatları'nda dramatik şekilde mağlup olduğumuz G.Kore'yi Sultanlar 3-0 ile geçerken Saliha Şahin adeta şov yaptı. Mücadelede Guidetti ve kaptan Eda Erdem'in hakeme tepkisi dikkat çekti.

Guidetti ve Eda Erdemin tepkisi canlı yayına yansıdı Sultanlarda Saliha Şahin coştu

Dünya Şampiyonası tüm hızıyla sürerken Filenin Sultanları ikinci maçında Güney Kore ile karşı karşıya geldi.  Tokyo Olimpiyatları'nda dramatik şekilde mağlup olduğumuz G.Kore'yi Türkiye 3-0 ile geçti. Millîlerde Saliha Şahin ve Ebrar Karakurt damga vurdu. Öte yandan başantrenör Guidetti ve Eda Erdem'in hakeme tepkisi canlı yayına yansıdı.

Haberin Devamı

CANSU 'ACE' ÖZBAY
Sultanlar mücadeleye hızlı başladı. Cansu Özbay üst üste etkili servisler kullandı. Özbay'ın kullandığı servisin ace ile tamamlanmasının ardından daha maçın başında Güney Kore başantrenörü mola almak zorunda kaldı. Molaya kadar Sultalar 4-0'lık üstünlük sağladı

BU KEZ ACE EBRAR'DAN
Şampiyonanın ilk maçında 24 sayı kaydeden Ebrar ilk sete etkili başladı. Tayland maçında 3 ace yapan Ebrar Güney Kore'ye karşı da ace buldu ve ilk sette skoru 10-5 yaptı.

Guidetti ve Eda Erdemin tepkisi canlı yayına yansıdı Sultanlarda Saliha Şahin coştu

EDA VE GUİDETTİ'DEN TEPKİ
Türkiye'nin topu çıkartmakta güçlük çektiği anlarda Güney Kore bloğunun fileye temas ettiğini tespit eden hakem sayıyı Sultanlar'a verdi. Güney Kore ekibi bu karara itiraz etti ve görüntülü değerlendirme yapıldı. Değerlendirmenin çok uzun sürmesi sonrası sporcular soğudu. Eda Erdem ve Guidetti bu duruma tepki gösterdi. O anlar canlı yayına yansırken Eda hakemin yanına gitti. Yapılan değerlendirme sonucu file teması haklı bulundu ve 12-7 Türkiye üstünlüğü ile devam etti.

Haberin Devamı

KRİTİK ANDA HANDE'DEN BLOK
Güney Kore'nin beraberlik aradığı anlarda iki takımda da uzun süren rallide sayı aradı. Millîlerde Simge'nin tribünlere yönelen topu güçlükle döndürmesinin ardından Ebrar diğer sahaya gönderdi. Güney Kore'nin hücumunda ise Hande Baladın yaptığı blok ile skoru 14-12 yaptı. Bu hücumun ardından Cansu Özbay da bir ace daha buldu ve durumu 15-12'ye getirdi.

Guidetti ve Eda Erdemin tepkisi canlı yayına yansıdı Sultanlarda Saliha Şahin coştu

YİNE İTİRAZ YİNE RET
Güney Kore, Türkiye'ye verilen sayı sonrası blok-out itirazında bulundu. Saliha Şahin'e değip çıktığını düşünen Koreliler yine uzun süre görüntülü değerlendirmeyi bekledi. Yapılan incelemede itiraz haksız bulundu.

ZEHRA GÜNEŞ'TEN 68 KM/H SERVİS
Setin sonlarına doğu Türkiye 10-0'lık seri yakaladı. Zehra Güneş kullandığı serviste 68 km/h yakalarken Güney Kore manşeti almakta çok zorlandı. Bu fırsatı değerlendiren Saliha Şahin sert bir smaçla topu öldürdü. Türkiye ilk seti 25-14'lük skorla kazandı.

SİMGE'DEN İNANILMAZ SAVUNMA: ŞAPKA ÇIKARALIM
Mücadelenin ikinci setinde Güney Kore 2-0'lık seri ile başladı. Türkiye bu sayıların ardından kendine geldi ve üst üste bulduğu sayılarla 3-2 yaptı. Güney Kore'nin Türkiye yarı sahasına gönderdiği topu Simge Aköz uçarak ve tek elle file önüne çıkardı. Pozisyonun devamı Saliha Şahin'in sayısı ile tamamladı. Sayıyı anlatan spiker Mehmet Sevinç, Simge'nin savunması için "Önce bu savunmaya şapka çıkaralım' dedi. Türkiye bu süreçte üst üste 7 sayı kaydetti.

Haberin Devamı

Guidetti ve Eda Erdemin tepkisi canlı yayına yansıdı Sultanlarda Saliha Şahin coştu

KORE 'TÜRK DUVARINI' AŞAMADI
İkinci sette hücum etmekte zorlanan Güney Kore, Türkiye'nin blok duvarını aşamadı. Bir önceki pozisyonda nlok yiyen Güney Kore durum 9-4 iken bu kez kaptan Eda Erdem'in bloğunu aşamadı. Mola almak zorunda kalan Kore dönüşte ise Ebrar'ın ace karşısında hiçbir şey yapamadı. ve skor 11-4'e geldi.

EDA'DAN İÇERDE İTİRAZI
Eda Erdem'in çaprazda vurduğu top dışarıya gitti. Hakem sayıyı Güney Kore'ye verirken Cansu Özbay ve Eda Erdem kenara itiraz edilmesi yönünde uyarıda bulundu. Yapılan Şahin Gözü incelemesinde topun çok az milimetre ile dışarda olduğu görüldü. Daha sonrasında skoru 17-7'ye getiren sayıda Eda Erdem ace'i buldu.

Haberin Devamı

Guidetti ve Eda Erdemin tepkisi canlı yayına yansıdı Sultanlarda Saliha Şahin coştu

NELER YAPIYORSUN CANSU ÖZBAY!
Farkın açtığı sıralarda Türkiye vitesi yukarı çekti. Pasör Cansu Özbay millilerin hücumunu pas vermek yerine smaçla birtirdi ve sayıyı aldı. Sevinç sırasında ayağı kayan Cansu düşme tehlikesi yaşadı. O anlar kameraya yansırken milli pasör baş parmakla damağını kaldırması izleyenleri güldürdü. Daha sonrasında Özbay kullandığı serviste ace buldu.

G.KORE SALİHA ŞAHİN'İ DURDURAMADI
Tüm setlerde Sultanlar'ın en etkili ismi olan Saliha Şahin skor tabelasında da zirveye çıktı. Üçüncü sette bulduğu üst üste 2 ace sonrası Guidetti'nin tepkisi ekranlara geldi. Saliha'nın performansından memnun olan hocası kafasını sallayarak memnuniyetini gösterdi.

Saliha Şahin 17 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. 3 blok 3 ace bulan Saliha'yı 16 sayı ile Ebrar izledi. Ebrar 7 blok sayısı ve 2 ace kaydetti. Zehra Güneş ise 7 sayı ile mücadeleyi tamamladı.

Guidetti ve Eda Erdemin tepkisi canlı yayına yansıdı Sultanlarda Saliha Şahin coştu

Yazarlar