Basketbol 'Gülüp geçiyoruz demekle olmuyor'

'Gülüp geçiyoruz demekle olmuyor'

05.06.2014 - 23:53 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker başantrenörü Obradovic ve Galatasaray Liv Hospital başantrenörü Ergin Ataman final serisinin ikinci maçından sonra maçı değerlendirdi.

Gülüp geçiyoruz demekle olmuyor

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Galatasaray Liv Hospital'ı 74-73 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Haberin Devamı

Obradovic, ilk maçtan farklı bir oyun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İkinci maçın farklı olacağını biliyorduk. Galatasaray Liv Hospital ilk maçtaki görüntüsünden daha iyi bir takım. Neticede daha farklı bir oyun oldu. Play-offlar'da böyle oluyor. Dört saniye kaldığında topun bizde olması gerektiğini, tekrar izlenmesi gerektiğini hakemlerle konuştum. Ancak TBL kuralları Euroleague'den farklıymış. Galibiyette herkesin katkısı var. Berk Uğurlu için kim derdi ki, bu önemli maçta kritik dakikalar alacak ve katkı yapacak diye."

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman da şöyle konuştu:

"GÜLÜP GEÇİYORUZ DEMEKLE OLMUYOR"

"Tartışmalı bir karar yok, net bir şekilde ortada. Son pozisyonda Bo McCalebb, Markoishvili'ye net bir faul yapıyor. Tabii maç boyunca hakemler bu kadar taviz verirse bunları çalamazlar. Fenerbahçe Ülker benchinden yapılan itirazlara taviz verip hakem üçlüsü kendine baskı aldırdı. İtiraz ediyorlarsa teknik faulü vereceksin. Gülüp geçiyoruz demekle olmuyor. Genel olarak iyi maç yönettiler, ama sondaki kararları mağlubiyetimize neden oldu. Fenerbahçe Ülker iyi bir takım. Ancak biz iyi basketbol oynadık. Kontrol hep bizim elimizdeydi.

Haberin Devamı

Sadece ikinci çeyrekte rotasyona gittiğimiz bölümde konsantrasyonu kaybettik. İkinci devreyi de iyi geçtik. Savunmaya çabuk gelip onlara hızlı hücum şansı vermedik. İlk maçtaki hatalarımızı yapmadık. Son bölümde biraz yorulduk. Sürekli faul çizgisine geldiler ve farkı erittiler. Son topta bizim galibiyetimiz çalındı. Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker'den daha iyi bir takım olduğunu gösterdi. Abdi İpekçi'de oynayacağımız iki maçı kazanıp yine buraya geleceğiz. Ben şampiyon olacağımıza inanıyorum. Oyuncularım da buna inanıyor."