Skorer Güneş çarpması!

Güneş çarpması!

21.12.2010 - 00:13 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş, penaltılar konusunda yorumda bulunan Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Kocaman'ı topa tuttu, günü kurtarmaya çalışan genç bir teknik adamın ifadeleri olarak tanımladı. Şenol hoca, "Sonuç almak için her yol mübah değil" diye konuştu

Güneş çarpması

Trabzonspor'u liderliğe taşıyan Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün bir basın toplantısı düzenledi, ilk yarıyı değerlendirdi, gelecekle ilgili düşüncelerini aktardı. Ancak Güneş'in konuşmasının en çok dikkat çeken bölümü, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile ilgili kısmı oldu.
Sadece yarışan değil, fikir olarak da öne çıkan bir takım olmak istediklerini belirten Güneş. "Türkiye’nin iyi bir Trabzonspor’a ihtiyacı var. Bize atılan çamurlarda Türk futbolu zarar görür. Uzun süredir mesleğin içindeyim. Ülke futboluna zarar verecek hiç bir eylemin içinde olmadım. Önceliğimiz sonuç almak. Ancak sonuç almak için her yol mübah değildir. Bize yapılan eleştiriye saygı duyarız, hakaretlere cevap vermesini biliriz" dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım’a övgü
Şikayet etmek için değil, sorun çözmek için görev yaptığını da vurgulayan Şenol hoca, şöyle devam etti:
"Herkes sorumlu konuşmalı. Vizyonu ve projesi olmayan, geleceğiyle ilgili planı olmayan insanların, kaptansız gemi gibi nereye toslayacağı belli olmaz. Biz 96’da şampiyonluğu kaybederken hiç bir yan yola sapmadık. Fenerbahçe de geçen sene şampiyonluğu kaybederken hiç bir yan yola sapmadı."
Daha sonra sözü Aykut Kocaman'a getiren Şenol Güneş, "Ben başarı istiyorsam bunu hakem veya rakip üzerinden değil, kendim işimi yapabildiğim için başarmalıyım. Fenerbahçe’nin başarısı, benim başarısızlığım üzerinden yorumlanıyorsa o zaman Fenerbahçe bitmiş demektir. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hâlâ çok heyecanlı, taraftar hâlâ takıma sahip çıkıyor. Ama Fenerbahçe Teknik Direktörü'nün tam tersi zıt bir anlayışı var. O zaman ya bu kişisel bir çıkış, ya da kulüp politikası. Kulübün böyle bir politikası olacağını sanmam. Aziz bey en kötü dönemde bile kulübün kurumsal kimliği için çok çalıştı" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Futbola zarar verir’
Trabzonspor Teknik Direktörü, "Fenerbahçe’nin büyüklüğü, genç bir antrenörün geleceğini karanlığa atma adına, günü kurtarmak için yaptığı ifadeler üzerinden olmamalı. Fenerbahçe’nin o ifadelerle büyümeyeceğini o da bilmeli. Benim bir büyük olarak tavsiyem, daha dikkatli konuşsunlar. O açıklamalar ülke futboluna zarar verir. Onun geleceği kararır, benim geleceğim yok zaten. Ben futbolu kapatacağım" diye konuştu.
Şenol Güneş takımıyla ilgili şunları söyledi:
"Bizim ligin ilk yarısını 5 puan önde bitirmemiz, farklı algılanmasın. Biz Bursaspor’un 5 puan gerisindeymişiz gibi, Fenerbahçe’nin 9 puan gerisindeymişiz gibi çalışacağız. Toprağı verimli, güneşi bol olan bir takım olacağız. Bu yıl altyapı oyuncusu denemeyeceğim. Hem alt yapıyı tamamen iyi organize et, hem de ligde başarılı ol. Bu bir anda olabilecek bir şey değil. Uzun soluklu bir yol. Bunların hepsini bir anda yapacak sihirbaz bulabilirseniz, ben de bu işi bırakırım. Küçük zaferler büyük hedeflere götürür. Yabancılara izin vermemiz, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına önem vermediğimiz anlamını taşımaz."

Haberin Devamı

'1-2 gece takılsa ne olur'
Güneş, İstanbul takımlarındaki sakatlıkların fazla, kendi takımındaki sakatlıkların ise az olmasının gece hayatıyla alakalı olmadığını ifade etti. Güneş, "Bizde de sakatlıklar var. Tek sebep gece hayatı değil. 1-2 defa gece hayatına takılsa futbolu ne olur? Bizdeki futbolcular da eğlenmeye gidiyor” dedi.

Engin Baytar'a gözdağı
Sorunlu futbolcu olarak gözlenen Engin Baytar’ın hatalarının takım üzerinde yarattığı rahatsızlığı kendisiyle de paylaştığını açıklayan Şenol Güneş, “Elimizi ona uzattık. O bizi aşağı değil, biz onu yukarı çekmek istiyoruz" dedi.
Bunu güzelliğin kusurları olarak gören Şenol hoca, "Sivilce gibi ortaya çıkıyor. Penaltılar konuşuldu. Fenerbahçe maçında Alex’e verilen firikik gol olmuşsa, bu irdelensin demek doğru değil. O zaman her pozisyonu irdeleyelim. Buna meydan vermemek bizim sorumluluğumuz. Bunun için kamuoyundan özür diliyorum. Engin’le konuşacağım. Oyuncularımın sorunu benim sorumundur. Bunu değiştirmek için çalışacağım. Ama değişmeyeni de camiaya ve ülke futboluna zarar vermesin diye yok edeceğim. Bunu çok açık söylüyorum. Ben Engin’i kendim için değil, ülke futbolu için, çok yetenekli olduğu için kazanmaya çalışıyorum. Bunu Engin de bilecek. Bilmezse gidecek" dedi.

Haberin Devamı

'Bosman futbolu bitiriyor'
Teofilo ile Jaja olaylarına açıklık getiren Şenol Güneş, iki oyuncunun durumunun farklı olduğunu açıkladı.
Güneş, "Jaja izin istedi ancak vermedim. O da gitti. Bunun doğru veya yanlış olup olmadığını tartışmıyorum. Çok acilse, şimdi gitmen gerek dedim. Maçtan sonra gitmek istedi. Böyle olunca inandırıcı gelmedi. Kendisine de bunu söyledim. Ama o kendini şartlandırmıştı. Oyuncuların sorumluluklarını sahiplenmelisiniz. Maçtan sonra tekrar izin istedi. Vermeyeceğimi söyledim. Tavır olarak görüyorum. Cezası vardır" dedi.
İşin diğer boyutunda Teofilo'nun gidişinin bulunduğunu belirten Şenol hoca, "Bu konunun FIFA nezdinde tartışılması gerek. Dünya futbolunun gelişmesi için bunlar irdelenmeli. Bosman kanunlarının giderek futbolu batırdığını düşünüyorum. Kulüpler borçlanıyor. Yan değerler kulüpleri ayakta tutuyorlar. Oyuncular, 3 yıllık geliyorlar, 1 yıl sonra gidiyorlar. FIFA devreye girmeli. Yatırım yapıyorum, karşılığını almalıyım. Peşinatı al, sonra git. Böyle bir şey var mı?" diye konuştu.
Futbolcu haklarını korurken onları futbol oynamamaya ittiğini söyleyen Güneş, şöyle devam etti:
"İlk sene uyum dönemi. İkinci yıl iyiyse paramı artır. Son sene zaten transfer dönemi. Böyle bir şey yok. Jaja’nın uyumu iyiydi. Takım arkadaşları da sevmişti. Gidince üzüldük. Çocuğunun hasta olduğunu düşünüyorum. Ondan ayrılamadığını düşünüyorum. Gelince değerlendireceğiz. Ben oyuncuma inanırım. Cezası neyse öder, takıma katılır."