Skorer HABER TURU

HABER TURU

08.10.2009 - 00:47 | Son Güncellenme:

Millilerden süper açılış, Son söz Efes’in, Fenerbahçe çarpıldı: 51-75, Milan’a alıcı çıktı

HABER TURU

Millilerden süper açılış
Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası dün Adana’da başlarken Milli Takımımız açılış maçında İsviçre’yi 65-53 mağlup etti. Ay-yıldızlı ekibimiz ilk periyodu 13 sayı farkla 23-10, devreyi de 19 sayı farkla 46-27 önde geçti. Üçüncü periyot sonunda da 54-41’lik üstünlüğünü sürdüren millilerimiz, salondan 12 sayı farkla galip ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

Son söz Efes’in
Efes Pilsen, hazırlık maçında Rusya’nın CSKA Moskova takımını 81-74 yendi. Lacivert-beyazlı ekip Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk periyodunu 16-10 geride kapamasına rağmen devreyi 35-29 galip tamamladı. Üçüncü periyot sonunda CSKA Moskova 51-49’luk skorla üstünlüğü ele geçirdi, ancak son çeyrekte etkili olan Efes Pilsen maçı 81-74 kazanmayı başardı.

Fenerbahçe çarpıldı: 51-75
Fenerbahçe, Uluslararası Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası’ndaki ikinci maçında İsrail’in Ramat Hasharon takımına 75-51 yenildi. Rakibi karşısında tutuk bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertli ekip İsrail temsilcisine 24 sayı farkla yenilmekten kurtulamadı. Günün diğer maçında ise Rusya’nın Spartak Moskova Region takımı, Slovakya’nın Kösice takımı 89-59 yendi.

Haberin Devamı

Milan’a alıcı çıktı
Arnavut iş adamı Rezart Taci, satılacağına dair haberler çıkan İtalyan futbol kulübü ile ilgilendiğini söyledi. İtalyan Gazetta Dello Sport gazetesine konuşan Taci, “Berlusconi’nin kendisini Milan’dan mahrum bırakacağını düşünmüyorum ama imkan olursa Milan’ı satın almakla gerçekten ilgilenirim” dedi. Kulübü yöneten Fininvest ise, bir kez daha Milan’ı satmayı düşünmediklerini açıkladı.

‘Droppy’ tanıtıldı
Abdi İpekçi Spor Salonu’nda, 10-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek 13. Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası’nın maskotu belli oldu. Kerem Ersü tarafından şampiyona için hazırlanan “Droppy” isimli maskotun, sportif, genç, pozitif ve birden fazla dil konuşabilme özelliğinin, esprili bir şekilde tanımlandığı kaydedildi.

Maradona’dan istifa sinyali
Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Diego Maradona’dan istifa sinyali. 2010 Dünya Kupası elemelerinde Peru ve Uruguay ile yapılacak son grup maçlarından sonra sonuçlar ne olursa olsun takımı bırakabileceğine dikkat çeken Maradona, “Federasyon Başkanı Julio Grondona ile bu konuyu görüşeceğim” diye konuştu.

Massa’dan mesaj
Formula 1 Macaristan Grand Prix’si sıralama turlarında geçirdiği kaza sonrasında pistlerden uzak kalan Felipe Massa, sezonun son yarışı olan Abu Dabi Grand Prix’sinde mücadele edebileceğini söyledi. 1 Kasım’daki yarışta iyi bir derece yapmanın kendisi için önemli olmadığını söyleyen Brezilyalı pilot, “Araba kullanmayı hâlâ hatırlıyorum” diye espri yaptı.

Haberin Devamı

Pedallara büyük ilgi
Türkiye’nin köyde yapılan tek dağ bisiklet yarışı olan Yalova-Denizçalı Köyü bisiklet yarışları yapıldı. AKSA’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen mücadelede, masterlarda Bora Tilki, elitlerde Kamil Akay ve gençlerde Hamza Kansız birinci oldu. Yarışlara, çevre halkı ve İstanbul’dan gelen sporseverler büyük ilgi gösterdiler.

Sharapova Çin’de elendi
Geçen hafta Tokyo Tenis Turnuvası’nı kazanarak eski parlak günlerine dönüş sinyali veren Maria Sharapova, Çin Açık’ta aradığını bulamadı. 22 yaşındaki Rus raket, ev sahibi ülkeden Peng Shuai’ye 6-2 ve 6-4’lük setler sonunda 2-0 yenilerek, turnuvada çeyrek finalin kapısından dönmüş oldu. Maç sırasında bazı sorunlar yaşadığını söyleyen Sharapova, “Sanırım günümde değildim” dedi.